DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

Mesajde AndiBAD » Joi Ian 05, 2012 10:57 pm

Eu am dat de el prin Facebook-ul lui Florin Chilian,care este deasemenea revoltat
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
AndiBAD
Super Membru

Mesajde ubertracker » Joi Feb 02, 2012 5:37 pm

mai, eu am tot citit tipicul asta + inca unul in care v-ati luat in coarne cu ala de la ADPFR
dar din cate inteleg eu, ADPFR nu reprezinta nici genuri muzicale, nici artisti. ADPFR reprezinta niste producatori (niste case de productie). astia sunt producatorii de fonograme.
si lista cu acesti membri este publica. in 2011 erau 28 de membri la numar. http://www.orda.ro/default.aspx?pagina=73

evitati sa cumparati cd-uri produse de aceste case de discuri si eu zic ca nu mai trebuie sa platiti nici o taxa. daca ar fi sa imi dau si eu cu parerea (ca tot romanu) as zice ca astea sunt niste case de discuri de ,,subsolu' beciului" unde se duc nimenii aia de la etnotv sa fete cate un cd.
exemple de producatori de fonograme afiliati la aceasta asociatie care sta mana-ntinsa la voi:
http://www.bdmediafolclor.ro/index.php? ... at&catId=2
altu: crypton com serv. nu are site, nu va pot pune exemple din activitatea lor de productie, dar am gasit alte date despre ei: http://www.firme.info/crypton-serv-com-srl-cui10933031/
Cifra de faceri: 333,133 Lei
Profitul net: 0 Lei
Pierdere net: 12,073 Lei
Profit brut: 0 Lei
Pierdere brut: 7,198 Lei
Salariati: 5 angajati
Tipul de activitate, conform clasificarii CAEN din :
Reproducerea inregistrarilor
Datorii Total: 529,437 Lei
Cheltuieli totale: 343,505 Lei
Venituri totale: 336,307 Lei
Active imobilizate TOTAL: 10,199 Lei
Active circulante TOTAL: 510,096 Lei
Stocuri: 463,930 Lei
Disponibilitati banesti / Casa si conturi la banci: 0 Lei
Creante: 44,745 Lei
Cheltuieli in avans 1,656 Lei
Venituri in avans 0 Lei
Capitaluri: -7,486 Lei
Patrimoniul regiei: 0 Lei
Patrimoniul public: 0 Lei
Provizioane pentru riscuri si cheltuieli: 0 Lei
Capital social subscris si varsat: 200 Le
i

deci asta e genul de producatori de fonograme pe care adpfr ii reprezinta. niste falimentari datori vanduti, care mai scot si eu cate un cd de la cate un afon de pe etnotv sau de la vreun manelist ratat.

cel mai ,,sonor" nume din lista e FUNDATIA PHOENIX. si am cautat, pentru ca nu imi venea sa cred ca trupa phoenix s-ar cobora printre manelizatii astia. cine credeti ca sunt marii artisti din spatele fundatiei phoenix? :lol:
http://www.phoenix.ro/artisti.html :lol:

si voi le dati bani! :lol:

dragii mei, eu pot si fara ADPFR! de ce credeti ca nu va dadea niciodata liste cu artisti sau melodii? pentru ca ei nu reprezinta artisti sau melorii, ei reprezinta CD-uri si casete. :lol: un artist poate sa inregistreze cu ce producator de fonograme vrea, iar muzica ii apartine artistului iar cd-ul apartine casei de discuri! capisci?
ubertracker
Membru activ

Mesajde ubertracker » Joi Feb 02, 2012 5:48 pm

la ucmr-ada se plateste taxa pe eveniment astfel:
60 lei/eveniment daca evenimentul se desfasoara in restaurant, cantina, bar...
300 lei/eveniment daca evenimentul se desfasoara intr-o sala de nunti care functioneaza doar ca sala de nunti!!!.

cine plateste aceasta taxa? [b]ORGANIZATORUL![/b]

cine este organizatorul? organizatorul este mirele+mireasa SAU o firma specializata in organizari evenimente, angajata de miri in acest scop. (cu cod CAEN)

dj-ul este organizatorul? NU! deci nu dj-ul are obligatia de a plati aceasta taxa!

asta a fost o parte din discutia avuta cu un inspector UCMR-ADA acu doua saptamani.
ubertracker
Membru activ

Mesajde The_Mack » Joi Feb 02, 2012 5:52 pm

din pacate nu prea ai ce face - daca ai un grad mare de expunere in piata, daca te ti cot la cot cu fimele de organizari evenimente din orasul / zona ta, in cea ce priveste numarul de venimente sau mai grav ii si tai, astfel ei devenind ”cei mai buni prieteni ai tai”, sfatul meu este sa incerci pe cat posibil sa intri in semi legalitatea asta din Romania
http://www.soundlightvideo.ro
http://www.slvservices.ro
DJMACK - Your Party Maker!
Mare Roman Maresalul Antonescu!
The_Mack
VIP

Mesajde ubertracker » Joi Feb 02, 2012 6:34 pm

una e sa lucri legal, alta e sa le platesti bir la fomistii aia de la ADPFR. nu vedeti miscarea? s-au asociat vreo 30 de case de productie falimentare si trag taxe de pe cai ce le folosesc cd-urile. nu vedeti ca cei care produc la ei sunt niste nimeni??? :lol:
nu vedeti ce activitate au? cateva cd-uri/casa de productie (in cel mai bun caz) e toata activitatea lor. cred ca produc CD-urile cu cd-writerul de la calculator :lol:
deci haideti sa clarificam ceva: pentru ca niste nimeni care falseaza etno si niste manelisti fara talent si-au tras cate un CD la ei, asta nu inseamna ca lor trebuie sa le platiti ceva daca voi folositi muzica populara sau manele. doar sa evitati sa cumparati cd-uri produse de acele case de productie. :idea:

fac pariu pe o bere ca sunt DJ care au vrut sa fie linistiti si le-au platit taxa, dar nu au nici un CD scos de membrii acestei asociatii. PUN PARIU! 8)
.....................................................

CA SA FII LEGAL:
1.trebuie sa ai o forma legala de organizare: PFA, II, IF, SRL. la persoane fizice trebuie sa faci bonuri de casa, la firme trebuie sa dai factura si chitanta. trebuie sa platesti impozit la stat, TVA daca te treci platitor de tva (nerecomandat), si toate celelelte: cas, cass, somaj, risc si accidente... acuma depinde ce forma de organizare ai.
2.taxe aveti de platit la UPFR acei 105 lei sau 1,5% pentru drept de comunicare publica in scop LUCRATIV. apoi, daca la cd-urile originale pe care le aveti cu facturavreti sa faceti mp3-uri, mai platiti taxa aia de 1200+tva. dar asta nu inseamna ca poti copia mp3-uri de pe net daca ai platit 1200 lei. ca unii asa au inteles. trebuie sa ai cd-urile originale LA TINE!
si se mai plateste ceva la CREDIDAM. am inteles ca 1,5%

exiata pe undeva un topic gata facut cu formele de organizare specifice acestei meserii? pe ce varianta ati mers cei care lucrati legal? PFA? II? srl? IF? avantaje si dezavantaje?
ubertracker
Membru activ

Mesajde CreB0 » Joi Feb 02, 2012 7:22 pm

Chiar vreau sa vad cine merge cu sacul de discuri dupa el la sonorizari sa tot caute pe melodii sai sa nu mai stie pe unde le are si mai vreau sa vad cui ii convine sa aibe discuri cu gramada de pe care foloseste probabil 2 sau 3 melodii ca restul sunt de minim inca 10 ori pe alte discuri. Mai vreau sa vad cine are pe discuri originale melodiile urmatoare: Meneaito, Que si Que no (Jody Bernal), Cotton Eye Joe, Lambada (originala) ca sa nu mai vorbim de melodiile de muzica populara foarte vechi (anii 90) care si astazi se pun la nunti. Cand o sa pot sa imi cumpar si eu melodiile la un pret decent in romania (sa zicem 1 leu nu 1 E melodia) si sa imi cumpar ce melodie vreau eu (download de pe siteuri de profil si legale - cu toate ca nu cred ca este recunoscuta forma asta de cumparare la noi ci trebuie sa dovedesti cu DISCUL CUMPARAT) atunci o sa imi cumpar si eu majoritatea melodiilor. Pana atunci mergem in continuare cum am facut-o pana acum.
Problema la noi "punatorii de muzica" este ca nu te poti prezenta cu 200 sau 300 de melodii cumparate legal la o nunta pentru ca nu faci fata cererii de melodii de la invitati. Nu e ca si la DJ de club sau de radio care ei pun ce vor ei nu ce vrea clientul. Am prins nunta unde s-a ascultat doar muzica romanesaca veche (Daminescu, Enache, Savoy, Rosi si negru, Spataru, Pittis, Cotabita si multi altii) plus electro swing si muzica gen ZAZ, Blur, Kings of Leon, Coldplay etc. Spune-mi si mie de unde cumparam tot amarul asta de muzica si mai ales pentru ce sa il fi cumparat ? Sa folosesc muzica asta la 1 sau 2 nunti pe an ? NU MULTUMESC EU NU DAU BANI PENTRU ORICE II TRECE PRIN CAP UNUI MOS BATRAN SI PROST CARE STA PRIN BIROURI SI IN VIATA LUI NU A FOST PE TEREN SA VADA CU CE SE MANANCA TREABA ASTA DAR EL CERE BANI.
CreB0
Membru activ

Mesajde ubertracker » Joi Feb 02, 2012 10:36 pm

crebo, eu am tinut azi in mana un cd cu selectii latino pe care era si lambada. costa vreo 16 lei. daca stiam ca era asa pretios il cumparam. :idea:
daca stai sa cauti, se gaseste muzica si pe cd-uri. ;)
sper bucuria mea, vad ca paranghelistii au inceput sa scoata cd-uri cu mp3 la greu. oare moare maneaua sau care e baiu? :?
cu cativa lei cumperi 80 de manivele de la astia ,,greii". am vazut ,,pachet" de 3 cd-uri cu manivele la 44 lei 288 de piese. la fel, de la toata lumea. ca imi era si scarba cand ma gandeam ca va trebui sa dau bani pe manivele, dar vad ca cu alea ies ieftin. plus ca pe aici pe la noi nu e asa apreciata maneaua.
ce costa mult e muzica cu adevarat buna. am oftat azi tinand in mana un cd cu eric clapton. toate marile lui hituri si inca live! era vreo 40 de lei. mi-ar fi placut sa il am. defapt oricum am piesele sub forma de mp3, tot live. :D si nu am vazut nici un cd cu Tamas, nici cu dinu Iancu salajanu, nici cu Furdui. cred ca pentru alea trebuie sa ma duc in piata la taraba
crebo, am calculat ca in medie un cd ma va costa 15-17 lei. de banii aia ce ii dai pentru mp3 iei intr-un an in medie 90 de cd-uri. deja in al doilea an ai peste 160 de cd-uri. alta e calitatea de pe cd, altfel te vede omu, mai poti strecura pe undeva si cateva mp3 ca doar nu o sa caute in 150 de cd-uri ca sa vada daca ai fix melodia aia. dar asa cand vine control peste tine si te prinde cu toate piratate, e de bai. sigur ca perspectiva asta a controlului e mai mult o sperietoare decat o realitate...
ubertracker
Membru activ

Mesajde demential » Joi Feb 02, 2012 11:37 pm

stati sa vedem ce face ACTA, ca sigur atunci o sa fim ori mai multi eliminati din piata, ori mai multi legali ... cu ACTA nu te joci :) te prinde DIRECT cand vrei sa downloadezi + ca nu o sa mai ai DE UNDE sa downloadezi.
nu e ca la ADPFR care te caute pe dc++, iti ia IP-ul si te trezesti dupa 2 ani chemat in instanta pentru ca aveai la share mii de mp3-uri :)
demential
Administrator

Mesajde Max » Vin Feb 03, 2012 7:39 am

demential:)) sa nu mai zici asa.... orice control ori ce tine de internet nu face toata lumea ... poate fratimiu sa confirme ca asa e. doar ce am o problema cu internetu si e prea complicat sa stea cineva cu ochii pe tine sa vada ce melodie iei tu de pe net si daca vrei sa faci lucru asta fa cu internet wi-fi si iti garantez ca nu te poate prinde nimeni:))). singuri care pot sa te detecteze cum zici tu sunt DIICOT care au aparatura FBI si alte rahaturi ... care cu cred ca ACTA sau cine dracu sunt nu da banii pe ea sa te prinda pe tine ca iei 3 melodii de pe net sa fim seriosi! SI cel mai simplu eu unde am fost cu sculele lui fratimiu ... mi`sa pus intrebarea esti legal si am zis nu .... si din cine era organizator imi spunea daca e ceva pleci si sculele sunt ale mele.

Poate cand va intalniti ii dau lu` fratimiu ceva sa va arate cum sta treaba cu internetul ca nu pot sa detaliez pe forum inca. cu toate ca nu ar avea ce sa imi faca nimeni stau cuminte ca e mai bine .. si crede-ma ca nu poate nimeni sa inchida siturile cu muzica pt ca nu au un domeniu platit si legal. ex. imi scanez un root, imi urc un site pe el, pun arhive cu muzica ... pe cine gaseste? nu stiu ce server de la nasa sau ce rahat de server gasesc eu ... il inchide pe ala pun arhiva pe altu ii schimb hostu and done!:)
Max

Mesajde ubertracker » Vin Feb 03, 2012 9:16 pm

activitatea CREDIDAM a fost suspendata temporar de ORDA incepand cu 31 ian. 2012
http://www.ziarelive.ro/stiri/orda-susp ... neral.html
se discuta asta acum la zerotv. am vazut din intamplare

dar se pare ca va mai aparea un inca un organism de gestiune colectiva. alti bani, alta distractie
ubertracker
Membru activ

Mesajde CreB0 » Vin Feb 03, 2012 9:28 pm

Tot degeaba... daca macar ar desfinta ADPFR, UCMR-ADA, UPFR....
Sa faca un singur loc unde sa platesti si sa fie niste taxe decente. Pana atunci nu exista nici o speranta....
CreB0
Membru activ

Mesajde dannyinthemix » Sâm Feb 11, 2012 4:31 pm

Salut,
anul asta o sa intru in legalitate ca PFA.
Dupa lungi taraganari ,am afat cum si ce trebuie sa platesc: o singura taxa + procent la UPFR. Valoarea taxei fixe este de 105 ron , pentru care se va emite factura si veti primi acasa licenta, dupa achitarea taxei. Dar mai intai trebuie sa faceti un contract cu UPFR, il completati cu toatele datele de facturare, il trimiteti prin posta la UPFR, apoi veti primi instiintarea de plata, se plateste si veti primi licenta pe un an. La sfirsitul anului , veti declara venitul brut si se v-a taxa cu 1,5 %, din care se va scadea cei 105 ron. Asta este tot si 100 % legal pe piata. Si acum extrase de pe site.

Licenţa de utilizare a muzicii în scop lucrativ va fi solicitată de utilizatori pentru următoarele activităţi:

1.Eveniment, spectacol, turneu, campanie etc. de diferite tipuri, cu coloană sonoră – licenţa trebuie solicitată de către organizatori
2.Club, bar, discotecă, videotecă, restaurant (cu program de varietăţi), cabaret, spaţiu în care funcţionează tonomat, karaoke, jukebox, multimedia, asimilate.
3.DJ (aici n-e incadram noi).
Lista de utilizatori şi remuneraţiile sunt preluate din Metodologia privind comunicarea publică a fonogramelor publicate în scop comercial, publicată în Monitorul Oficial Nr. 982/2006 prin Decizia Nr. 399/ 2006 a Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.

Valoarea remuneraţiei diferă în funcţie de tipul activităţii în care este folosită muzica, de mediul rural/ urban în care se află punctul de lucru şi de alte criterii. La valorile menţionate se adaugă TVA-ul în vigoare la data efectuării plăţii. Pentru fiecare tip de activitate, deschideţi documentul ataşat şi consultaţi remuneraţiile.

Pentru organizatorii de evenimente, spectacole, turnee etc. licenţa se eliberează per eveniment sau pentru o serie de evenimente.

Dacă vă încadraţi în categoria de club, bar, discotecă etc. (a doua categorie de mai jos), puteţi opta pentru o perioadă de valabilitate a licenţei de până la 12 luni, cu posibilitate de prelungire.

În cazul DJ-lor, licenţa se eliberează numai pentru perioada de 1 an.

Remuneraţiile aferente licenţei UPFR sunt stabilite prin Metodologia privind comunicarea publică a fonogramelor publicate în scop comercial, publicată în Monitorul Oficial Nr. 982/2006 prin Decizia Nr. 399/ 2006 a Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.

Activitatea DJ-ilor se încadrează la punctul I.1.1 din metodologie. Remuneraţia aferentă licenţei are valoarea minimă de 105 lei/ an. Licenţa se eliberează numai pentru perioade de 12 luni, după achitarea remuneraţiei fixe. La expirarea licenţei, DJ-ii raportează situaţia încasărilor brute, iar UPFR calculează şi facturează către DJ diferenţa de remuneraţie care rezultă faţă de suma fixă deja plătită.
dannyinthemix
DJ Fondator

Mesajde djpedros » Sâm Feb 11, 2012 4:58 pm

imi poate spune cineva daca la un control adpfr/upfr inspectorul te ia in evidenta mai intai, iti spune sa intri in legalitate si abia a doua oara te penalizeaza? e corect ce spun?
djpedros
Super Membru

Mesajde dannyinthemix » Sâm Feb 11, 2012 5:21 pm

Depinde, daca vine singur se poate, daca este insotit este de rau.
dannyinthemix
DJ Fondator

Mesajde djpedros » Sâm Feb 11, 2012 5:30 pm

azi am facut cunostinta la un targ de nunti cu inspectorii upfr si adpfr din galati. venisera in gasca baietii :)

fetele de la o firma de decoratiuni m-au rugat sa le ajut cu niste pari la targ, ca sa le lumineze decoratiunile si in schimb mi-au permis sa-mi montez un banner in standul lor si sa ma promoveze impartindu-mi cateva carti de vizita. cand au venit inspectorii si au vazut bannerul pe care scria "sonorizari" au venit glont la mine, m-au luat la intrebari daca am licente, unul din ei voia sa-mi ia datele intr-un carnetel si era foarte suparat ca nu vreau sa-i spun numele complet. probabil vroia sa ma ia in evidenta si sa se considere ca mi-a adus la cunostinta ce indatoriri am. de asta intrebam :)
djpedros
Super Membru

Mesajde dannyinthemix » Sâm Feb 11, 2012 5:46 pm

Dupa cum vezi, nu au venit insotiti de "organele" statului.
Anul trecut la un tirg de nunti, era un nene expozant din Resita, care facea si sonorizari, pe linga fotovideo.
El avea expuse doua boxe, doar boxele, un laser si o masina de baloane functionala. Vine un inspector de la UPFR si il intreaba de licente, el a zis ca nu cinta muzica la el, boxele sunt de design, si nu are nevoie de licenta. La sfirsit, dupa ceva certuri, expozantul cistigator, inspectorul cu coada intre picioare.
dannyinthemix
DJ Fondator

Mesajde djpedros » Sâm Feb 11, 2012 5:49 pm

totusi astept un raspuns la intrebarea initiala: mai intai vin la tine sa te informeze si sa te ia in evidenta si la urmatoarea abatere te ard? sau te ard din prima?
djpedros
Super Membru

Mesajde dannyinthemix » Sâm Feb 11, 2012 6:04 pm

Pai tu ai vazut la stat, daca au control pe bune, sa iti dea avertisment?
dannyinthemix
DJ Fondator

Mesajde Sorinus » Sâm Feb 11, 2012 8:11 pm

Pai era clar ca o sa vina controlul la tagul de nunti,ori din proprie initiativa ori chemati de concurenta,de aceea recomand celor ce nu sunt legali sa nu se expuna.
Acuma legat la problema colegului Pedros,ei nu aveau ce sa te controleze din moment ce tu nu difuzai muzica la acel targ...acuma sper ca nu le-ai dat numele intreg fiindca te vor cauta pe viitor cu siguranta,daca l-ai dat cauta-i tu pe ei cat mai curand si discuta cu ei ca si asa ziceai ca vrei sa intri in legalitate eventual poti sa incerci sa cazi la intelegere pana cu ei pana iti faci acte...
Sorinus
Administrator

Mesajde demential » Dum Feb 12, 2012 12:04 am

am uitat sa va zic ... anul trecut a venit un nene de la UCMRADA parca la un eveniment sonorizare de Happy Staff. dupa ce a vazut licentele s-a calmat :) undeva la marginea Bucurestiului. Drops are detalii :)
demential
Administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie