DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

Mesajde calvinel » Vin Oct 14, 2011 3:38 pm

http://www.adevarul.ro/actualitate/soci ... 42827.html

Asa era si la bunici..... totusi mi se pare ...

bafta maxima

P.S mergand mai adanc ... http://www.incont.ro/bani/mirii-vor-tre ... nunta.html
calvinel
Membru activ

Mesajde Sorinus » Vin Oct 14, 2011 6:16 pm

calvinel scrie:http://www.adevarul.ro/actualitate/social/web-Mirii_vor_plati_drepturi_de_autor_pentru_muzica_de_la_nunta_lor-_Vezi_cat_costa_taxa_0_571742827.html

Asa era si la bunici..... totusi mi se pare ...

bafta maxima

P.S mergand mai adanc ... http://www.incont.ro/bani/mirii-vor-tre ... nunta.html

Nu e nimic nou!Astia de la incont s-au gandit sa publice acuma articolul si sa incerce sa faca valuri si probabil au mai umflat de la ei cu aia 300 lei,insa taxele la ucmr-ada erau si in trecut,ca la astea se refera astia de la incont...ar fi trebuit precizate de ei si taxele pe care noi dj-ii le platim deja la upfr si credidam pentru ca multa lume nu stie cat de mari is taxele de fapt!
Sorinus
Administrator

Mesajde djrelow » Vin Oct 14, 2011 9:47 pm

Am citit cu mare interes ceea ce a fost postat aici.
Parerea mea personala este urmatoarea:

ADPFR – Asociatia pentru drepturile producatorilor de fonograme din Romania
UPFR - Uniunea Producătorilor de Fonograme din România
UCMR – Uniunea Compozitorilor si muzicologilor din Romania – Asociatia pentru drepturile de autor
CREDIDAM - Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti

Toate aceste organisme de gestiune colective functioneaza in baza metodologiilor emise de OFICIU ROMAN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR, singura institutie de stat ce aplica prevederile Lege Nr. 8/1996 din 14/03/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.
Iar pe noi ne intereseaza capitolul "comunicare publica" (ca doar nu suntem pictori :D ).
Art.15 alin(1) - Se consideră comunicare publică orice comunicare a unei opere, realizată direct sau prin orice mijloace tehnice, făcută într-un loc deschis publicului sau în orice loc în care se adună un număr de persoane care depăşeşte cercul normal al membrilor unei familii şi al cunoştinţelor acesteia, inclusiv reprezentarea scenică, recitarea sau orice altă modalitate publică de execuţie ori de prezentare directă a operei, expunerea publică a operelor de artă plastică, de artă aplicată, fotografică şi de arhitectură, proiecţia publică a operelor cinematografice şi a altor opere audiovizuale, inclusiv a operelor de artă digitală, prezentarea într-un loc public, prin intermediul înregistrărilor sonore sau audiovizuale, precum şi prezentarea într-un loc public, prin intermediul oricăror mijloace, a unei opere radiodifuzate. De asemenea, se consideră publică orice comunicare a unei opere, prin mijloace cu fir sau fără fir, realizată prin punerea la dispoziţie publicului, inclusiv prin internet sau alte reţele de calculatoare, astfel încât oricare dintre membrii publicului să poată avea acces la aceasta din orice loc sau în orice moment ales în mod individual.

Ordonanţa de urgenţă nr. 123/2005 începând cu 03.08.2006:

71 - Articolul 140 din Legea Nr. 8/1996 din 14/03/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe va avea urmatorul cuprins:
"Art. 140. - (1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda de la 10.000 lei (RON) la 30.000 lei (RON) urmatoarele fapte comise fara autorizarea sau consimtamantul titularului drepturilor recunoscute de prezenta lege:
a) reproducerea operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe;
b) distribuirea, inchirierea sau importul pe piata interna al operelor ori al produselor purtatoare de drepturi conexe, altele decat marfurile pirat;
c) comunicarea publica a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe;
d) radiodifuzarea operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe;
e) retransmiterea prin cablu a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe;
f) realizarea de opere derivate;
g) fixarea in scop comercial a interpretarilor sau a executiilor artistice ori a programelor de radiodifuziune sau de televiziune.

Retineti din acest articol urmatoarea fraza "...Se consideră comunicare publică orice comunicare a unei opere, realizată direct sau prin orice mijloace tehnice, făcută într-un loc deschis publicului sau în orice loc în care se adună un număr de persoane care depăşeşte cercul normal al membrilor unei familii şi al cunoştinţelor acesteia.....".

La evenimente de pana la aprox 100 de persoane se poate invoca urmatoarele:
1. Mirele, mireasa sau cel care organizeaza petrecerea este verisor, cumnat, unchi, matusa etc.(ce nu a vz nimeni ca nepotul sa aiba cu 10 ani mai multi ca unchiul? Eu daa si este adevarat)
2. Invitatii fac parte din cercul cunostintelor membrilor unei familii (daca e vb de o familie cu 20 de membri sa te ti la cunostinte)
3. Sa imi dovedeasca ca am fost platit din moment ce nu exista nici un document justificativ in acest sens (si care miri sau organizatori de petreceri se baga singuri in .... ca si ei pacalesc legea :D )

Deci legea este ambigua dar poate in unele momente sa iti fie de ajutor.

Eu zic sa ne cumparam muzica legal si atat.

Cat despre licenta de utilizare a muzicii în scop lucrativ nu este cazul din moment ce nu esti renumerat pentru aceasta activitate.
Deci se aplica licenta de utilizare a muzicii in scop ambiental (daca omului ii place hard rock sa asculte. in fundal in timp ce serveste friptura, nu poate :lol: si daca mai si danseaza cu sarmaua in mana ce are?), care intra exclusiv in responsabilitatea patronilor de restaurante, cluburi, baruri, cafenele, ceainarii, fastfood.....sali pentru nunti si asimilate(Monitorul Oficial Nr. 982/2006 prin Decizia Nr. 399/ 2006 a Oficiului Român pentru Drepturile de Autor). Iar sumele sunt infime pe langa ceea ce platim noi.

Ca sa nu spun ca in momentul in care se inchiriaza localul se transfera toate drepturile conexe ce decurg din activitatea respectivului local (aviz muzica ambientala). Deci domni patroni trebuie sa isi plateasca datoriile catre stat :D
Asa ca daca va mai intreaba patronii daca aveti autorizatii sa le cereti voi lor si dupa aceea stati de vb.

Deci, in concluzie, cei care au scris acel articol au mare dreptate si nu din analiza legii ci pentru ca aceste cuvinte sunt preluate de la un reprezentant ORDA(vedeti ca a fost si un reportaj pe PROTV in care apare si acest reprezentant in persoana unei doamne, nu i-am retinut numele).
Cred ca intentionat a fost lasata aceasta problema in coada de peste, ca sa se adune cat mai multi bani la "baietii destepti". Cine inghite pastila fuge si plateste ;)

Asta legat de ceea ce nu reprezinta comunicarea publica.

Dar daca sunt un maniac al muzicii si imi instalez aparatura in mijlocul strazii atunci trebuie sa am licenta pentru ca este comunicare publica. Cel care trece prin zona nu mai este neam cu mine. :D

Astept parerile voastre.

Apropo daca o patiti va ofer consultanta juridica de specialitate si ne judecam cu astia ca SOV cu statul, cel putin 10 ani :??. ......glumeam (promit ca ajungem la 20).
djrelow

Mesajde calvinel » Sâm Oct 15, 2011 12:12 pm

Intr-adevar paragraful unde se contrazic este partea cu , comunicarea publica.

"Se consideră comunicare publică orice comunicare a unei opere, realizată direct sau prin orice mijloace tehnice, făcută într-un loc deschis publicului sau în orice loc în care se adună un număr de persoane care depăşeşte cercul normal al membrilor unei familii şi al cunoştinţelor acesteia"

La o nunta , botez , eveniment organizat intr-un cadru restrans sunt invitati membrii familiei respectiv cunostintele acestora ...

La o nunta nu vin persoane care sa fie straine de organizator. Pe langa asta evenimentul este privat (pe baza de invitatie) , deci cuvantul " public " nu are de-a face cu tipul de evenimente la care participam noi.

Parea mea....
calvinel
Membru activ

Mesajde tony » Sâm Oct 15, 2011 2:45 pm

Cum am zis de la inceput , in romania este bine sa fi ilegal

Ca paranteza , cand iti deschizi o firma oarecare .... nu iti vin la usa toate controalele ? , e ca si cum ai pune un afis pe spate cu "Am bani de dat !"
tony
Super Membru

Mesajde djrelow » Sâm Oct 15, 2011 2:49 pm

LA UPFR sunt acele licente de comunicare publica in scop ambiental si in scop lucrativ care trebuiesc platite de patronii de localuri (parerea mea), iar dreptul ce se naste din platirea acestei licente este transferat cu titlu de folosinta organizatorilor de evenimente care au inchiriat localul, doar pe parcursul acelui eveniment.
djrelow

Mesajde Muzicalanunta » Lun Oct 24, 2011 10:01 pm

daca toate legile se refera la "comunicarea publica" inseamna ca daca schimb destinatia unui local din public in privat pentru o perioada scurta am rezolvat problema. daca e privat atunci n-are nimeni dreptul sa intre sa verifice decat cu mandat de perchezitie (care se obtine foarte greu)
B-dul Traian 5/1, Baia Mare, Romania
0744354367
muzica@muzicalanunta.ro
www.muzicalanunta.ro
Muzicalanunta
DJ Fondator

Mesajde DJ BOGDAN » Sâm Oct 29, 2011 3:14 pm

Ieri m-am trezit cu un dragut de la Constanta de la UPFR. A venit neinvitat la deschiderea unui Mall Maritimo. A cerut licente de la magazin , pe urma cauta Dj-ul sa discute cu el . In final a ajuns la mine si mi-a cerut actele CNP ...etc. Era un eveniment organizat prin agentie cu contract cu toate alea .Firma la care lucrez a inchiriat acolo echipament audio Consola + sistem audio. NELU GES ,este numele inspectorului , a zis ca trebuie sa avem licenta chiar daca inchiriem scule...asa ca judecati voi. In concluzie a completat niste procese verbale de constatare si vroia sa-i dau CNP-ul .Pana la urma i-au fost smulse procesele din mana si a fost invitat pe usa afara... Culmea este ca individul fusese contactat pt emiterea licentei dar intalnirea fusese pt luni iar el a venit vineri adica cu 3 zile inainte....
Deci Sfatul meu : nu dati acte decat daca sunt insotiti de politie / jandarmi...
Nu cred sa vina sa strice o nunta pt ca pleaca batuti de acolo cu siguranta...parerea mea
DJ BOGDAN

Mesajde voxparty » Vin Noi 11, 2011 9:40 pm

salutare... desi nu prea nu prea are legatura cu situatia din romanica... doar ca fapt divers, aici in italia exista o singura taxa de platit SIAE, care se plateste pe fiecare eveniment in parte in functie de numarul de invitati (evident ca nu vine nimeni sa numere invitatii)... partea cea mai importanta e ca cel ce pune muzica nu are nimic de platit... taxa este achitata de cel care organizeaza evenimentul (mirii) sau in cel mai rau caz este inclusa in nota de plata finala a restaurantului respectiv...

mult mai simplu si mai putina birocratie :)
Imagine
voxparty
Super Membru

Mesajde tony » Sâm Noi 12, 2011 9:46 am

Fulgerik , la cate taxe se impun aici , cred ca ajungem la concluzia ca e mai ieftin sa o faci in orice alta tara! :D
tony
Super Membru

Mesajde DJ BOGDAN » Lun Noi 14, 2011 10:23 pm

Este cineva inscris aici?

http://www.adjpr.ro/ro

Daca esti dj , faci NBC -uri fara acte...poti sa platesti ca persoana fizica ? :lol: sau mai bine ilegal forever :?
DJ BOGDAN

Mesajde cosminbv » Lun Noi 14, 2011 10:40 pm

DJ BOGDAN scrie:Este cineva inscris aici?

Daca esti dj , faci NBC -uri fara acte...poti sa platesti ca persoana fizica ? :lol: sau mai bine ilegal forever :?

Din cate am citit in adeziune / reguli

Se pare ca e singura organizatie care reprezinta DJ in romania(in fata tuturor organizatiilor competente ) , dar ca sa devii membru trebe sa ai recomandarea unui membru existent .
cosminbv

Mesajde Lucian » Lun Noi 14, 2011 10:51 pm

cosminbv scrie:dar ca sa devii membru trebe sa ai recomandarea unui membru existent .

si 400 lei in buzunar...
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

Mesajde iulianrugina » Lun Noi 14, 2011 11:10 pm

340 ron
http://www.djnuntaneamt.ro/
iulianrugina
DJ Fondator

Mesajde cosminbv » Lun Noi 14, 2011 11:11 pm

DJ BOGDAN scrie:Este cineva inscris aici?

Sa mai discutat si aici .
viewtopic.php?f=33&t=1550
cosminbv

Mesajde DJ Sun » Joi Dec 08, 2011 9:18 pm

Nu stiu daca s-a mai pus problema da nu am rabdare sa citesc 23 de pagini, un prieten de-al meu tot dj are firma si toate taxele platite, cum trebuie sa procedez pentru a fi si eu acoperit de taxele lui, sa ma angajeze la firma lui sau mai exista si alte variante ?
Imagine
DJ Sun
VIP

Mesajde djpedros » Joi Dec 08, 2011 9:32 pm

sa te angajeze la firma lui, part time si sa-ti platesti cotizatiile la stat, cam 50 lei/luna
djpedros
Super Membru

Mesajde DJ Sun » Joi Dec 08, 2011 9:43 pm

Aha cam asa stiam si eu, mersi de lamurire.
Imagine
DJ Sun
VIP

Mesajde AndiBAD » Joi Ian 05, 2012 9:16 pm

http://www.jurnalul.ro/editorial/21-g-u ... r-2282.htm Cata hotie !!!
Din atatia bani numai o foarte mica parte ajung la artisti :?
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
AndiBAD
Super Membru

Mesajde CreB0 » Joi Ian 05, 2012 10:54 pm

Vechi articol dar de foarte mare actualitate.
CreB0
Membru activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie