DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

Mesajde Muzicalanunta » Lun Mai 02, 2011 8:46 pm

totdeauna cel care acuza trebuie sa dovedeasca fapta...
B-dul Traian 5/1, Baia Mare, Romania
0744354367
muzica@muzicalanunta.ro
www.muzicalanunta.ro
Muzicalanunta
DJ Fondator

Mesajde CreB0 » Lun Mai 02, 2011 8:49 pm

Asta intr-o tara normala. La noi trebuie sa dovedesti ca esti nevinovat. :((
CreB0
Membru activ

Mesajde djstefnek » Dum Mai 08, 2011 5:46 pm

...si a ramas ca in gara...in prezent care este modalitatea cea mai "legal convenabila" noua ca in cazul in care vine un inspector si ne intreaba de sanatate de a fi in regula? care sunt pasii de facut pentru a fi faptic in regula?

pana acum , ca si majoritate , am considerat ca nu merita sa fiu legal in acest domeniu pentru simplul fapt ca nimic nu e clar, taxe mari, liste melodii restranse...insa tot respectul pentru autorii melodiilor, din pacate ei sufera din aceasta nebuloasa...dar nu cu noi se imbogatesc

deci?..cum se procedeaza acum?
Let`s speak music !
live-x powered
Imagine
http://www.djstefnek.ro
djstefnek
Membru activ

Mesajde georgel84 » Joi Mai 12, 2011 2:28 pm

Eu sunt de parere ca artistii nostrii ar trebuii sa se mandreasca daca noi le folosim piesele la evenimente pentru ca este si asta un fel de promovare..... in rest cu legalitatea cred ca va mai trece muuuult timp pana ce se vor pune la punct treburile si asta o spun ca stiu sigur ca in spate la toata ticalosenia asta de taxe neclare sta cineva si traieste bine de tot de pe urma noastra, a celor care vrem sa fim corecti si platim tot ce ni se baga pe gat cu fortza....de asta in romania e bine sa fii hot in momentul de fata....
georgel84

Mesajde DjShaguna » Mie Mai 18, 2011 10:34 am

Saptamana trecuta am platit urmatoarele:
1. Licenta ADPFR - 600 fara TVA pe 6 luni
2. Licenta UPFR - 105 fara TVA pe 1 an
3. Licenta UPFR - 1200 fara TVA pe 1 an
4. Licenta UCMR - 745 cu TVA pe 1 an (saptamana asta o platesc am ramas fara bani si evenimente subtire)
5. Impozit - 670
5. Ar mai fi CREDIDAM 1,5%
Cam astea ar fi tot ce trebuie sa plateasca un Dj. La evenimente am chitanta cu avansul, contractul si restu dimineata in caz de control.
DjShaguna

Mesajde DJ Sun » Mie Mai 18, 2011 11:15 am

pai si ADPFR-ul ala ce reprezinta ti-au dat vreo lista cu melodii?
Imagine
DJ Sun
VIP

Mesajde DjShaguna » Mie Mai 18, 2011 11:22 am

populara si manele. Am intrebat si la upfr de ei si a zis ca s-au impartit casele de discuri si acum nu mai e numai upfr sunt si ei. si restu genurilor upfr
DjShaguna

Mesajde DJ Sun » Mie Mai 18, 2011 12:20 pm

Da o miscare foarte inteligenta daca pana acum era upfr unde se platea 1200 daca nu ma insel acum este upfr cu 1200 si ADPFR cu 1200 pe an nu e rau deloc.
Imagine
DJ Sun
VIP

Mesajde p3psitwist » Mie Mai 18, 2011 12:28 pm

DjShaguna scrie:populara si manele. Am intrebat si la upfr de ei si a zis ca s-au impartit casele de discuri si acum nu mai e numai upfr sunt si ei. si restu genurilor upfr

da ei s-au impartit...dar nu s-au gandit sa imparta si taxa....
Imagine
p3psitwist
Administrator

Mesajde prologic » Mie Mai 18, 2011 1:34 pm

Eu nu inteleg un lucru , de ce platesti la ucmr pe an , cand poti plati pe eveniment , plus ca daca restaurantul are platite taxele catre ei tu ca si prestator servicii nu mai trebuie sa platesti , cel putin asa am inteles eu. O alta problema ar fi ca daca lucrezi cu persoana fizica trebuie sa dai bon fiscal iar chitanta si factura doar la firme , deci daca te calca politia economica tot esti bun de plata , depinde si peste ce inspectori dai.
prologic
Membru activ

Mesajde ionel » Vin Iun 10, 2011 4:37 pm

prologic scrie:Eu nu inteleg un lucru , de ce platesti la ucmr pe an , cand poti plati pe eveniment , plus ca daca restaurantul are platite taxele catre ei tu ca si prestator servicii nu mai trebuie sa platesti , cel putin asa am inteles eu. O alta problema ar fi ca daca lucrezi cu persoana fizica trebuie sa dai bon fiscal iar chitanta si factura doar la firme , deci daca te calca politia economica tot esti bun de plata , depinde si peste ce inspectori dai.

Poti sa tai factura si chitanta si la persoane fizice nu doar la firme, eu lucrez la un magazin si sunt oameni care vor neaparat factura si chitanta nu bon fiscal, asa ca eu le tai fara probleme cu legea. Faza cu UCMR e adevarata, fiecare local o plateste, cu exceptie fac locurile gen cantina, sala de sport, cort in aer liber, camin cultural, locuri care nu apartin de un local si implicit nu au fost taxati in prealabi de UCMR.
www.nuntineamt.ro DJ nunti, botezuri, majorate si alte petreceri private.
tel:0744533213
ionel
DJ Fondator

Mesajde tractor » Sâm Iun 11, 2011 11:31 pm

Se ia caz concret: persoana X are o firma Y,isi cumpara licente.Apoi se creaza un mic grup pentru a iesi taxa mai mica,se aduna 4-5,fara firma pfa sau etc.se poate ca cei 4-5 sa mearga la evenimente cu o coie xerox,sau o copiez legalizata?
tractor
Membru activ

Mesajde Sorinus » Dum Iun 12, 2011 12:26 am

tractor scrie:Se ia caz concret: persoana X are o firma Y,isi cumpara licente.Apoi se creaza un mic grup pentru a iesi taxa mai mica,se aduna 4-5,fara firma pfa sau etc.se poate ca cei 4-5 sa mearga la evenimente cu o coie xerox,sau o copiez legalizata?

Doar daca sunt angajati,din cate stiu eu!
Sorinus
Administrator

Mesajde djgrecu » Dum Iun 12, 2011 2:05 am

Sorinus scrie:Doar daca sunt angajati,din cate stiu eu!

Asa mi-a zis si mie inspectorul upfr. Si mi-a mai zis ceva: licentele upfr sunt valabile cat timp am o mapa cu cd-uri originale si un playlist care sa reflecte piesele de pe cd-urile respective. Si mi-a mai confirmat urmatorul lucru: dj-ul trebuie sa plateasca si la credidam si la ucmr-ada (ca doar de aia le zice licente neexclusive). Eu am platit ieri 16 milioane ca sa stau linistit....oare ce imi puteam achizitiona de banii aia..
djgrecu
DJ Fondator

Mesajde CreB0 » Dum Iun 12, 2011 10:46 am

Asta cu mapa si playlistul care sa reflecte melodiile e o mare porcarie. Ce facem atunci cu melodiile nou aparute? Mergem in fiecare luna si mai platim in plus sa ne autorizeze melodiile care sunt cumparate? Si ca si o completare: numai la noi nu ai voie sa cumperi de pe internet melodiile (si sa ai factura cu achizitita) ci trebuie sa cari discurile "artistilor" dupa tine ca sa dovedesti ca ai cumparat rahaturile lor de melodii. Oricum muzica de calitate nu se mai gaseste si ce apare nou in maxim 2 luni a disparut din preferintele oamenilor ...
CreB0
Membru activ

Mesajde Lucian » Dum Iun 12, 2011 10:57 am

djgrecu scrie: Eu am platit ieri 16 milioane ca sa stau linistit....

nu vreau sa te deziluzionez, dar mai ai de platit pana ajungi sa stai linistit... :)
Ultima oară modificat de Lucian pe Vin Oct 14, 2011 6:33 pm, modificat 1 dată în total.
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

Mesajde tractor » Dum Iun 12, 2011 1:45 pm

Lucian scrie:
djgrecu scrie: Eu am platit ieri 16 milioane ca sa stau linistit....

nu vreau sa te dezulizionez, dar mai ai de platit pana ajungi sa stai linistit... :)

undeva la 2000lei iesi cu totul
tractor
Membru activ

Mesajde djgrecu » Dum Iun 12, 2011 2:57 pm

Lucian scrie:nu vreau sa te dezulizionez, dar mai ai de platit pana ajungi sa stai linistit... :)

te referi la ucmr-ada si credidam ?
djgrecu
DJ Fondator

Mesajde Lucian » Dum Iun 12, 2011 9:26 pm

fa si tu un calcul:

DjShaguna scrie:Saptamana trecuta am platit urmatoarele:
1. Licenta ADPFR - 600 fara TVA pe 6 luni
2. Licenta UPFR - 105 fara TVA pe 1 an
3. Licenta UPFR - 1200 fara TVA pe 1 an
4. Licenta UCMR - 745 cu TVA pe 1 an (saptamana asta o platesc am ramas fara bani si evenimente subtire)
5. Impozit - 670
5. Ar mai fi CREDIDAM 1,5%
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

Mesajde djgrecu » Dum Iun 12, 2011 10:37 pm

Cand am platit eu ultima data la ucmr-ada se platea pe eveniment
djgrecu
DJ Fondator

AnteriorUrmătorul