DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

Mesajde djpedros » Mie Mar 30, 2011 10:12 am

deci la prima strigare ar fi minim 2000 lei
mai este si taxa catre orda daca nu ma insel, nu?
djpedros
Super Membru

Mesajde djpedros » Mie Mar 30, 2011 2:22 pm

pe site-ul orda am vazut ca se face referire si la adpfr, deci probabil ca sunt si ei agreati sa ne incaseze banii :)
djpedros
Super Membru

Mesajde tony » Mie Mar 30, 2011 5:29 pm

unu , cat costa toata distractia cu licentierea pentru un an? , nu de alta , dar daca eu n-am prestat nici un eveniment anul acela ar trebui sa cer banii inapoi ,normal?
tony
Super Membru

Mesajde djMitu » Mie Mar 30, 2011 7:42 pm

fratilor i-mi doresc sa fiu si eu legal
am srl si de cand l-am facut (3 ani ) am si acest obiect de activitate
dar vreau sa fiu legal cu dr de autor sun ca si marea majoritate dj la nunti botezuri
din iunie vreau sa fiu legal pt ca o sa incep eventurile de la sf lui iunie
nu vreau sa am belele la evnturi am auzit ( si este sigur adevarat sunt si vor fi mari probleme)
in fiecare judet o sa se ajunga sa fie angajat cate un inspector si asta o sa fie rechin
trebuie sa produca bani (amenzi) asta v-pa fi jobul lui
si inchipuiti-va ce face mai ales la sf de saptamana
nu ii trebuie decat sa se plimbe dupa galagie( plus daca mai aveti si "prieteni" sau "recomandari" ca traim cu toti aici in tara 'informatorilor
mai revin
astept pe cineva sa ma destupe cu ce am de facu
stiu ca sunt costuri aprox in jur de 2500 3000 lei dar asta este
(am vb acum 2 sapt cu o fata dj "dj ..." (nu vreau sa dau nume) cunoscuta a dat 3000 euro amenda si va spun a scapat usor ca a avut relatii
daca esti dj "sarmale" s-ar putea sa "canti" cateva sezoane sa-ti revii
(scuze daca am mai gresit)
djMitu
DJ Fondator

Mesajde The_Mack » Mie Mar 30, 2011 8:01 pm

@Mitu,

man, fa ceva cu scrisul ala ca zici ca ai trimis o telegrama, si nu ai postat pe un forum.

referitor la intrebarile tale, ce sa spun, daca citesti forumul gasesti clar raspunsuri. s-a discutat pe larg tot ce ai intrebat tu, chiar pe acest topic!

spor ;)
http://www.soundlightvideo.ro
http://www.slvservices.ro
DJMACK - Your Party Maker!
Mare Roman Maresalul Antonescu!
The_Mack
VIP

Mesajde scarface » Mie Mar 30, 2011 9:16 pm

djMitu scrie:fratilor i-mi doresc sa fiu si eu legal
am srl si de cand l-am facut (3 ani ) am si acest obiect de activitate
dar vreau sa fiu legal cu dr de autor sun ca si marea majoritate dj la nunti botezuri
din iunie vreau sa fiu legal pt ca o sa incep eventurile de la sf lui iunie .
nu vreau sa am belele la evnturi am auzit ( si este sigur adevarat sunt si vor fi mari probleme)
in fiecare judet o sa se ajunga sa fie angajat cate un inspector si asta o sa fie rechin
trebuie sa produca bani (amenzi) asta v-pa fi jobul lui
si inchipuiti-va ce face mai ales la sf de saptamana
nu ii trebuie decat sa se plimbe dupa galagie( plus daca mai aveti si "prieteni" sau "recomandari" ca traim cu toti aici in tara 'informatorilor
mai revin
astept pe cineva sa ma destupe cu ce am de facu
stiu ca sunt costuri aprox in jur de 2500 3000 lei dar asta este
(am vb acum 2 sapt cu o fata dj "dj ..." (nu vreau sa dau nume) cunoscuta a dat 3000 euro amenda si va spun a scapat usor ca a avut relatii
daca esti dj "sarmale" s-ar putea sa "canti" cateva sezoane sa-ti revii
(scuze daca am mai gresit)

Deci pt cei care nu vor sa isi plateasca taxele mai au 2 solutii pentru a scapa:
1. Te angajezi ca inspector
2. Devii informator :lol:
scarface
Membru activ

Mesajde p3psitwist » Joi Mar 31, 2011 3:53 pm

pai n-ai inteles ce zic...
dj practicant care are licentele alea 2 ...care sunt trecute la ei pe site
dj nepracticant care nu merge la evenimente...si nu foloseste muzica in public :)

ideea e ca atunci cand ei iti fac cardul trebuie sa iti treaca seriile licentelor pe el...sau cam asa ceva am inteles
Imagine
p3psitwist
Administrator

Mesajde CreB0 » Joi Mar 31, 2011 4:40 pm

Oricum ar fi nu e corect sa platim atatea taxe pentru nimic. Am platit deja taxele la UPFR in valoare de 1600 lei pe an si acum sa platesc din nou si la ADPFR inca o data aceasi suma? Sper sa nu se plateasca nimic la ei sau daca se plateste sa fie o suma cat mai mica (100 E maxim) altfel sincer ma las de sportul asta pentru ca si asa merge foarte greu...:(
CreB0
Membru activ

Mesajde tony » Vin Apr 01, 2011 2:11 pm

...oricum ,raportat la celelante tari ,tot la noi costa cat nu se merita!
tony
Super Membru

Mesajde tractor » Vin Apr 01, 2011 2:52 pm

eu tot n-am inteles care e taxa....

eu,X care pun muzica pe la evenimente,nu am firma sau pfa,cat trebuie sa platesc pe an?

astept un raspuns clar....fara alte baliverne.Multumesc
tractor
Membru activ

Mesajde tony » Vin Apr 01, 2011 5:12 pm

Unu , am si eu o intrebare , amenzile se dau retroactiv?
tony
Super Membru

Mesajde tractor » Vin Apr 01, 2011 8:15 pm

E scump,2000lei....pentru cei care is la inceput si poate fac 2000lei intr-un an... :roll:

Cea mai buna idee care ar trebui "inaintata" ar fi taxarea pe eveniment!
Dupa mine asta ar fi cea mai buna idee...ai eveniment,sonorizezi?Mergi si platesti la 1(UN) :lol: ghiseu,o taxa acceptabila de 30lei,si apoi iti faci treaba linistit...
Asta nu se intelege si e pacat,multi nu sunt DJ de meserie,nu se ocupa numai de asta,mai au cate o sonorizare o data pe luna....atunci nu e deloc ok sa platesti aceasi taxe ca si unul care are o agentie,care din asa ceva traieste.

dar nah e Romania....in toate domeniile e debandata ,nu a fi aici mai bine :roll:
tractor
Membru activ

Mesajde DJ Stef » Vin Apr 01, 2011 9:59 pm

Buna seara doamnelor, domnisoarelor si ...cam atat ( banuiesc ca nu ma baga nimeni la drepturi de autor pt fraza asta pt ca nu imi apartine). Ideea la care vreau sa ajung e urmatoarea: haideti sa facem o diferentiere clara intre Dj de club, local care prin definitie scoate aproape exlcusiv bani din difuzarea muzicii si cu ajutorul muzicii (a se citi alcool), si punatorii de muzica (sau dj) de NBC. Cred ca aici se creeaza niste confunzii intentionate, sa nu le zic rautacisme, aceste licente se platesc si sunt suportabile de catre cei care desfasoara activitati econimice de tip bar-restaurant-club, problema e ca si noi care avem activitati sezoniere sau ocazionale platim aceleasi taxe. Si acum am si eu niste intrebari la care domnii incasatori de taxe ar putea sa imi raspunda:
1.intr-un spatiu care nu este destinat publicului larg, fiind inchiriat pt un eveniment privat, se aplica regulile de comunicare publica si alte gargari despre care tot aud pe aici, ca deja imi vin spumele.
2 de la cate persoane si de la ce grade de rudenie/prietenie incepe si termina comunicare publica?
3. platesc de 2 ani licentele de reproducere fonograme si comunicare publica, si sa imi spuna si mie de ce sa mai continui daca licente+taxe+investitii sunt mai mari decat castigurile obtinute, poate nu am chef sa iau decat 2 evenimente intr-un an, de ce sunt obligat sa platesc aceleasi sume ca unul care are 100 de evenimente pe an?, de ce nu se platesc pt fiecare eveniment declarat in parte?
4. daca un cd original s-a belit, adica s-a stricat, pierdut , spart , indoit etc, am dreptul sa imi fac un cd identic din alta sursa?
5. daca am cd-uri cumparate acum 10 ani, ma numesc handicapat sau tipicar daca am bonul fiscal, factura al fiecarui cd cumparat de-a lungul timpului?
6. daca am cd-uri cumparate de pe vremea cand nu ma gandeam sa ma ocup de asa ceva, si implicit nu ma interesa sa tin bonul, factura, dar am acele cd-uri se considera legale sau nu?
Daca voi credeti ca de la noi cei care mai scoatem un ban pe week-end sa mai umplem un cos la hypermarket scoateti banii lipsa din tara asta, rau am ajuns si rau ati ajuns.
As semna fane jeg, dar si asta e cu drepturi de autor
Decat sarac si bolnav mai bine bogat si sanatos
DJ Stef
DJ Fondator

Mesajde demential » Vin Apr 01, 2011 10:05 pm

eu aplaud postul lui DJ Stef si astept (si la acest post) raspuns.
demential
Administrator

Mesajde DJ Stef » Vin Apr 01, 2011 10:08 pm

si mai revin cu niste nelamuriri, se tot vb de dj dar de cameramani, fotografi, umflatori de baloane si inodatori de funde de scaune amendati ati auzit careva?
Dar de restaurante care nu dau bon fiscal la sume de sute de milioane a auzit careva....normal ca nu ca acolo e cu munca grea sa dovedesti ceva, lasa ca pe fraieru ala cu muzica l-am prins cu sidiu in gura...
Multumesc de atentie, o sa mai postez peste alte 6 luni...ca mi se ridica tensiunea si fac si ulcer
PS...citeam pe undeva pe aici la un moment dat ca cineva a fost la un eveniment , o nunta parca, ce s-a tinut in bulgaria...cum trebuie procedat cand pui muzica la un eveniment privat ce nu are loc in romanica? exista un fel de pasaport, o recunoastere internationala a licentelor , aici chiar as fi curios sa ma lamureasca cineva competent si capabil
Decat sarac si bolnav mai bine bogat si sanatos
DJ Stef
DJ Fondator

Mesajde Lucian » Sâm Apr 02, 2011 10:32 am

DJ Stef scrie:exista un fel de pasaport, o recunoastere internationala a licentelor

:lol: ...VISE..TAICA...VISE....
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

Mesajde bamfield » Sâm Apr 02, 2011 1:26 pm

DJ Stef scrie:Buna seara doamnelor, domnisoarelor si ...cam atat ( banuiesc ca nu ma baga nimeni la drepturi de autor pt fraza asta pt ca nu imi apartine). Ideea la care vreau sa ajung e urmatoarea: haideti sa facem o diferentiere clara intre Dj de club, local care prin definitie scoate aproape exlcusiv bani din difuzarea muzicii si cu ajutorul muzicii (a se citi alcool), si punatorii de muzica (sau dj) de NBC. Cred ca aici se creeaza niste confunzii intentionate, sa nu le zic rautacisme, aceste licente se platesc si sunt suportabile de catre cei care desfasoara activitati econimice de tip bar-restaurant-club, problema e ca si noi care avem activitati sezoniere sau ocazionale platim aceleasi taxe. Si acum am si eu niste intrebari la care domnii incasatori de taxe ar putea sa imi raspunda:
1.intr-un spatiu care nu este destinat publicului larg, fiind inchiriat pt un eveniment privat, se aplica regulile de comunicare publica si alte gargari despre care tot aud pe aici, ca deja imi vin spumele.
2 de la cate persoane si de la ce grade de rudenie/prietenie incepe si termina comunicare publica?
3. platesc de 2 ani licentele de reproducere fonograme si comunicare publica, si sa imi spuna si mie de ce sa mai continui daca licente+taxe+investitii sunt mai mari decat castigurile obtinute, poate nu am chef sa iau decat 2 evenimente intr-un an, de ce sunt obligat sa platesc aceleasi sume ca unul care are 100 de evenimente pe an?, de ce nu se platesc pt fiecare eveniment declarat in parte?
4. daca un cd original s-a belit, adica s-a stricat, pierdut , spart , indoit etc, am dreptul sa imi fac un cd identic din alta sursa?
5. daca am cd-uri cumparate acum 10 ani, ma numesc handicapat sau tipicar daca am bonul fiscal, factura al fiecarui cd cumparat de-a lungul timpului?
6. daca am cd-uri cumparate de pe vremea cand nu ma gandeam sa ma ocup de asa ceva, si implicit nu ma interesa sa tin bonul, factura, dar am acele cd-uri se considera legale sau nu?
Daca voi credeti ca de la noi cei care mai scoatem un ban pe week-end sa mai umplem un cos la hypermarket scoateti banii lipsa din tara asta, rau am ajuns si rau ati ajuns.
As semna fane jeg, dar si asta e cu drepturi de autor

Dj Stef esti haios...ce sa-ti spun...Ar trebui sa fim cu totii de acord cu principiul ca toti(dj-ii) traim pe spatele celor care au compus/creat muzik; In concluzie trebuie sa le platim ceva pt asta; Acum ca e mult/putin, intotdeauna se va gasi cineva sa spuna ca e scump....Si eu spun ca taxele actuale sunt f scumpe(comparabile cu Anglia/SUA); Problema este la noi ca si dupa ce platim toate aceste taxe, se gasesc tot felul de inspectori destepti care sa gaseasca nodul din papura; Am auzit de la un astfel de inspector ca are posibilitatea sa-mi demonstreze ca sunt in 'ilegalitate", desi platesc aceste taxe; cam astea sunt problemele la noi....si noi putem sa demonstram prin vicii de procedura ca albul e negru....asta e Romania....o tara de oameni destepti/descurcareti...Deci pina la urma depinde de constiinta fiecaruia, cum vrea sa se "strecoare" prin "Jungla" asta...
Peace:)
bamfield

Mesajde tractor » Dum Apr 03, 2011 1:37 pm

Manoka scrie:
tractor scrie:eu tot n-am inteles care e taxa....

eu,X care pun muzica pe la evenimente,nu am firma sau pfa,cat trebuie sa platesc pe an?

astept un raspuns clar....fara alte baliverne.Multumesc

sorry .. sper sa nu fiu off-topic, dar daca faci pentru bani acest lucru (si tind sa cred ca da) atunci in primul rand exerciti ilegal acest "hobby". Nu cred ca este necesar sa intru in amanuntit de ce?

care e legatura intre ce am intrebat eu si ce ai raspuns tu?
eu am citit pe aici si n-am inteles exact exact ce taxe trebuie sa platesc eu pt a putea practica aceasta activitate :roll:

Si problema cu "faci asta pt bani",si eu fac asta numai din placere,mi se pare o libidoseneala ieftina,nu ai de unde sa ma cunosti tu pe mine...mai stiu deastia,no problem,chiar si aici pe forum.Nu inteleg cei cu reply asta de 2lei,intr-un topic unde este vorba despre total altceva...
tractor
Membru activ

Mesajde djgrecu » Dum Apr 03, 2011 2:50 pm

tractor scrie:Si problema cu "faci asta pt bani",si eu fac asta numai din placere,mi se pare o libidoseneala ieftina,nu ai de unde sa ma cunosti tu pe mine...mai stiu deastia,no problem,chiar si aici pe forum.Nu inteleg cei cu reply asta de 2lei,intr-un topic unde este vorba despre total altceva...

tractor scrie:Sorinus pt cei care fac asta numai pt bani,cei care is pasionati de audio si treburi deastea care merg la preturi mai mici,is numiti sprgatori de preturi....

sa inteleg ca tocmai te-ai incadrat? :D
djgrecu
DJ Fondator

Mesajde Sorinus » Dum Apr 03, 2011 7:52 pm

Din ultimile posturi nu am inteles mai nimic,voi ati inteles ceva???
Exista zicala aia...cine are ceva de spus sa spuna cine nu sa taca,mie topicul asta mi se pare foarte serios nu un loc unde se ataca "colegii"intre ei,insa se pare ca m-am inselat...urat!
Sorinus
Administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie