djMitu scrie:fratilor i-mi doresc sa fiu si eu legal
am srl si de cand l-am facut (3 ani ) am si acest obiect de activitate
dar vreau sa fiu legal cu dr de autor sun ca si marea majoritate dj la nunti botezuri
din iunie vreau sa fiu legal pt ca o sa incep eventurile de la sf lui iunie .
nu vreau sa am belele la evnturi am auzit ( si este sigur adevarat sunt si vor fi mari probleme)
in fiecare judet o sa se ajunga sa fie angajat cate un inspector si asta o sa fie rechin
trebuie sa produca bani (amenzi) asta v-pa fi jobul lui
si inchipuiti-va ce face mai ales la sf de saptamana
nu ii trebuie decat sa se plimbe dupa galagie( plus daca mai aveti si "prieteni" sau "recomandari" ca traim cu toti aici in tara 'informatorilor
mai revin
astept pe cineva sa ma destupe cu ce am de facu
stiu ca sunt costuri aprox in jur de 2500 3000 lei dar asta este
(am vb acum 2 sapt cu o fata dj "dj ..." (nu vreau sa dau nume) cunoscuta a dat 3000 euro amenda si va spun a scapat usor ca a avut relatii
daca esti dj "sarmale" s-ar putea sa "canti" cateva sezoane sa-ti revii
(scuze daca am mai gresit)

DJ Stef scrie:exista un fel de pasaport, o recunoastere internationala a licentelor
DJ Stef scrie:Buna seara doamnelor, domnisoarelor si ...cam atat ( banuiesc ca nu ma baga nimeni la drepturi de autor pt fraza asta pt ca nu imi apartine). Ideea la care vreau sa ajung e urmatoarea: haideti sa facem o diferentiere clara intre Dj de club, local care prin definitie scoate aproape exlcusiv bani din difuzarea muzicii si cu ajutorul muzicii (a se citi alcool), si punatorii de muzica (sau dj) de NBC. Cred ca aici se creeaza niste confunzii intentionate, sa nu le zic rautacisme, aceste licente se platesc si sunt suportabile de catre cei care desfasoara activitati econimice de tip bar-restaurant-club, problema e ca si noi care avem activitati sezoniere sau ocazionale platim aceleasi taxe. Si acum am si eu niste intrebari la care domnii incasatori de taxe ar putea sa imi raspunda:
1.intr-un spatiu care nu este destinat publicului larg, fiind inchiriat pt un eveniment privat, se aplica regulile de comunicare publica si alte gargari despre care tot aud pe aici, ca deja imi vin spumele.
2 de la cate persoane si de la ce grade de rudenie/prietenie incepe si termina comunicare publica?
3. platesc de 2 ani licentele de reproducere fonograme si comunicare publica, si sa imi spuna si mie de ce sa mai continui daca licente+taxe+investitii sunt mai mari decat castigurile obtinute, poate nu am chef sa iau decat 2 evenimente intr-un an, de ce sunt obligat sa platesc aceleasi sume ca unul care are 100 de evenimente pe an?, de ce nu se platesc pt fiecare eveniment declarat in parte?
4. daca un cd original s-a belit, adica s-a stricat, pierdut , spart , indoit etc, am dreptul sa imi fac un cd identic din alta sursa?
5. daca am cd-uri cumparate acum 10 ani, ma numesc handicapat sau tipicar daca am bonul fiscal, factura al fiecarui cd cumparat de-a lungul timpului?
6. daca am cd-uri cumparate de pe vremea cand nu ma gandeam sa ma ocup de asa ceva, si implicit nu ma interesa sa tin bonul, factura, dar am acele cd-uri se considera legale sau nu?
Daca voi credeti ca de la noi cei care mai scoatem un ban pe week-end sa mai umplem un cos la hypermarket scoateti banii lipsa din tara asta, rau am ajuns si rau ati ajuns.
As semna fane jeg, dar si asta e cu drepturi de autor
Manoka scrie:tractor scrie:eu tot n-am inteles care e taxa....
eu,X care pun muzica pe la evenimente,nu am firma sau pfa,cat trebuie sa platesc pe an?
astept un raspuns clar....fara alte baliverne.Multumesc
sorry .. sper sa nu fiu off-topic, dar daca faci pentru bani acest lucru (si tind sa cred ca da) atunci in primul rand exerciti ilegal acest "hobby". Nu cred ca este necesar sa intru in amanuntit de ce?
tractor scrie:Si problema cu "faci asta pt bani",si eu fac asta numai din placere,mi se pare o libidoseneala ieftina,nu ai de unde sa ma cunosti tu pe mine...mai stiu deastia,no problem,chiar si aici pe forum.Nu inteleg cei cu reply asta de 2lei,intr-un topic unde este vorba despre total altceva...
tractor scrie:Sorinus pt cei care fac asta numai pt bani,cei care is pasionati de audio si treburi deastea care merg la preturi mai mici,is numiti sprgatori de preturi....
Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori