DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

Mesajde scarface » Mie Oct 06, 2010 11:46 am

Si eu vreau detalii!
scarface
Membru activ

Mesajde The_Mack » Mie Oct 06, 2010 3:34 pm

se pare ca nu se mai fac inscrieiri - si eu am cerut ceva info, dar asta este raspunsul primit.
http://www.soundlightvideo.ro
http://www.slvservices.ro
DJMACK - Your Party Maker!
Mare Roman Maresalul Antonescu!
The_Mack
VIP

Mesajde iulianrugina » Joi Oct 28, 2010 9:54 pm

partymasters scrie:Din cate a umblat celalalt dj azi pe la upfr-ucmr-credidam, ar veni undeva la 3200 lei per fundatie pe tot anul. Iar ca si locatie de sonorizare, toata tara. Tu colaborezi cu fundatia si in mod "legal" toate incasarile tale merg la fundatie. Ei iti asigura licentele pt muzica. Fiecare dj va avea copii de pe licente si act de colaborare legal. Transparenta totala.

se mai aude ceva cu aceasta colaborare??
http://www.djnuntaneamt.ro/
iulianrugina
DJ Fondator

Re:

Mesajde ADPFR » Mar Ian 11, 2011 12:05 pm

AndiBAD scrie:melodiiile se pot cumpara(un playlist de nu stiu cate) de la UPFR asa am inteles cu o taxa de 14 mil per an

asa cum spuneti ca puteti cumpara un playlist de la UPFR , puteti obtine o licenta pentru reproducere/copiere a repertoriului gestionat de ADPFR(in jur de 35.000 melodii cu genurile noastre muzicale)
ADPFR

Re:

Mesajde ADPFR » Mar Ian 11, 2011 12:10 pm

lush scrie:Sincer daca m as apuca sa fiu legal as sta acasa.Fac si eu ca cineva de pe aici care zicea ca lumea vb dar nu am vazut pe nimeni sa vina la nunta sa ti ia pc ul.

va doresc sa nu aveti surpriza unu control al organelor de politie pe piraterie inainte de a va obtine actele legale ce va sunt necesare pentru activitatea desfasurata de dumneavoastra.
o zi buna.
ADPFR

Re: Re:

Mesajde tony » Mar Ian 11, 2011 2:02 pm

ADPFR scrie:.

Intrebare de curtoazie , eu ma duc impreuna cu 30 de prieteni si inchiriem un local si facem un show (deci ...eveniment privat) , stiu ca in cazul acesta nu aveti nici un suport legal in a lua nici o masura!

...se pune a doua situate , se face o nunta de 60 de persoane , evenimentul este fix ca si in aceleasi conditii ca si in primul exemplu , pe ce suport legal , daca nu platim .... , devenim in ilegalitate!

Rog de asemenea un citat din lege , daca este o lege sa specifice clar taxarea in mod privat si nu public , atunci imi cer scuze!

Si de asemenea delimitarea clara a difuzarii Private si a celei Publice!
tony
Super Membru

Mesajde lush » Mar Ian 11, 2011 2:21 pm

Problema ar trebui pusa altfel.In cazul in care am 3 evenimente pe an de unde sa dau atatia bani pentru a fi in regula cu hartiile?Eu cred ca ar trebui pusa o taxa omeneasca pe eveniment si in ziua evenimentului sa poti taia o chitanta cu care sa faci dovada ca ai platit ce trebuie pentru a fi legal.
http://www.DjIasi.Ro
lush
DJ Fondator

Mesajde tractor » Mar Ian 11, 2011 2:22 pm

lush scrie:Problema ar trebui pusa altfel.In cazul in care am 3 evenimente pe an de unde sa dau atatia bani pentru a fi in regula cu hartiile?Eu cred ca ar trebui pusa o taxa omeneasca pe eveniment si in ziua evenimentului sa poti taia o chitanta cu care sa faci dovada ca ai platit ce trebuie pentru a fi legal.

+1,eu unu nu imi permit sa platesc asemenea taxe...defapt,cine isi permite? :lol:
tractor
Membru activ

Re: Re:

Mesajde scarface » Mar Ian 11, 2011 2:38 pm

tony scrie:
ADPFR scrie:.

Intrebare de curtoazie , eu ma duc impreuna cu 30 de prieteni si inchiriem un local si facem un show (deci ...eveniment privat) , stiu ca in cazul acesta nu aveti nici un suport legal in a lua nici o masura!

...se pune a doua situate , se face o nunta de 60 de persoane , evenimentul este fix ca si in aceleasi conditii ca si in primul exemplu , pe ce suport legal , daca nu platim .... , devenim in ilegalitate!

Rog de asemenea un citat din lege , daca este o lege sa specifice clar taxarea in mod privat si nu public , atunci imi cer scuze!

Si de asemenea delimitarea clara a difuzarii Private si a celei Publice!

In contractul de nunta al surorii mele cu restaurantul unde isi desfasoara nunta, e specificat un lucru.
Pe durata evenimentului, in data respectiva, de la ora cutare pana la ora cutare, restaurantul nu mai este o locatie publica, ci o locatie privata. Persoanele care beneficiaza de respectivul contract sunt direct raspunzatori pentru actiunile care au loc acolo si intra doar cei care au fost invitati. Restul persoanelor care apar la eveniment fara nici o invitatie, nu au nici un drept legal sa intre decat cu acordul lor. Daca asa sunt contractele de la fiecare restaurant, nu cred ca vreun inspector are dreptul sa intre.
Daca ma insel cumva, imi cer scuze si as vrea o dovada scrisa, mai exact legea care le da voie sa faca asta. Sunt de acord cu platirea unor taxe pentru drepturile de autor, dar sunt niste sume aberante care se impun.
S-ar putea face o campanie si eventual o petitie scrisa prin care sa cerem schimbarea modului de taxare? Daca da, de cate semnaturi ar fi nevoie?
Eu as opta pentru taxarea pe eveniment. As da 100 lei, in total, pentru fiecare eveniment. Chiar daca sa zicem am 50 de evenimente pe an, ar iesi mai scump, dar daca am 10 si trebuie sa platesc taxele actuale, ce fac?
scarface
Membru activ

Mesajde tony » Mar Ian 11, 2011 3:18 pm

... Daca am in playlist doar ,marsul , hora si sarba din folclor , si muzica provenita din folclor , acestea nu sunt opere "proprietare" , in plus am si muzica primita de la o formatie , care este muzica cantata de ei , muzica fiind oferita de ei cu titlu gratuit pentru a ii promova !

...n-am ce sa platesc din moment ce nu folosesc nici o opera in afara de cele mai de sus amintite!
tony
Super Membru

Mesajde tony » Mar Ian 11, 2011 4:08 pm

...Li se rupe lor de un raspuns , pana te plimba "Statu" si Co. , ai sa ajungi la concluzia ca te ******* pe ea de legislatie si autoritati , eu vreau sa fiu corect , dar ! , NU in conditiile actuale.
TAXELE actuale sunt o banalitate pentru cei care sonorizeaza pe bani grei .
Luam ca exemplu 10 evenimente in care iei in mana 800 ron , 8000 ron
Esti PFA ;SA - automat ramai in mana cu 5000 ron dupa ce te achiti ca firma, apoi si taxele catre toate organismele ,care ajung in jurul la 4000 ron , ramai cu 1000 ron.
Asta daca ai macar 10 evenimente !
Acest calcul este perfect legal , poate putin tras de ureche
Pentru 1000 ron pe an sa investesti 2000-4000 euro , cred ca ai fi un idiot sa faci asa ceva!
plus ca din aia ramai cu fix 0 , 100 ron se cheltuie pentru pregatirea dinaintea eventului, carat scule , etc .
Ori se face un pret accesibil ori aveti incasari 0 , si noi ca persoane fizice sa avem dreptul sa punem muzica! ,Fara Plata (cum au zis amici de la fisc :D )

Edit by demential : atentie la limbaj.
tony
Super Membru

Mesajde scarface » Mar Ian 11, 2011 4:16 pm

Bun. M-am mai documentat putin. Se poate face si o petitie pt a schimba legea nr. 8 din 1996, privind modul plata. In primul rand, daca ar face un administrator un topic nou cu pool in care sa vedem cati dintre voi ar fi de acord cu schimbarea modului de taxare, ma refer la un mod de taxare pe eveniment in parte si nu pe an cum este acum.
In primul rand vreau sa stiu daca se merita osteneala pentru a ma informa mai mult si a innebuni si alti oameni de cap. Am niste cunostinte care ne-ar putea ajuta in ceea ce priveste legea asta.
Ar trebui procedat in felul urmator:
- ORDA sa elibereze un playlist celor care doresc sa inceapa o afacere in domeniul sonorizarilor.
- Pentru a beneficia de acel playlist trebuie facut un contract cu ORDA si cel care vrea sa se ocupe de asa ceva, contract care trebuie reinoit in fiecare an
- Prestatorul de servicii ar trebui sa indeplineasca si niste conditii. In primul rand sa fie minim PFA.
- Prestatorul de servicii trebuie sa anunte inaintea inceperii evenimentului acest eveniment si sa plateasca taxa stabilita, in caz contrar indiferent ca are PFA,II sau SRL va fi tras la raspundere exact ca si cei care nu au nimic. Asa mi se pare mai corect pentru ambele parti.
De aici se mai poate dezvolta in cazul in care este cineva interesat de asa ceva. Bineinteles taxele care vor fi stabilite, trebuie gandite tot de Organismele de gestiune colectiva in cazul nostru UPFR si ADPFR.

Pe pagina O.R.D.A (Oficiul roman pentru drepturile de autor) sunt trecute ambele organizatii, ADPFR si UPFR, iar la amandoua specifica acelasi lucru. Sunt 2 organizatii diferite care fac exact acelasi lucru. Nu vad nicaieri sa se specifice genurile muzicale care le reprezinta, nici macar pe site-urile lor.

LE: Am uitat pagina http://www.orda.ro/default.aspx?pagina=168
scarface
Membru activ

Mesajde demential » Mar Ian 11, 2011 4:40 pm

demential
Administrator

Mesajde prologic » Mar Ian 11, 2011 5:36 pm

Si peste toate astea cine nu stie contributia minima la pensie este de 220 lei /luna , incepand din ianuarie :x
prologic
Membru activ

Mesajde scarface » Mar Ian 11, 2011 10:03 pm

Eu cel putin mai bine ma bazez pe economiile de-o viata decat pe pensie.
Multumesc Demential si am sa ma mai documentez sa pot da detalii mai multe. In curand voi pune situatia in fata unui avocat sa ne spuna exact ce este de facut. Tine-ti aproape, si in topicul dedicat mai veniti cu idei, avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste o astfel de schimbare.
scarface
Membru activ

Mesajde tony » Mie Ian 12, 2011 4:06 pm

Buna ziua,

Referitor la mail-ul primit din partea dumneavoastra, va comunicam:
1. Indiferent de genul de muzica pe care il difuzati aveti obligatia, conform Legii nr. 8/1996 si Deciziei ORDA nr. 399/2006, sa obtineti autorizatie/licenta pentru difuzarea muzicii in scop ambiental si sa achitati remuneratia datorata artistilor interpreti. Faptul ca dumneavoastra aveti o intelegere cu formatia a carei muzica o difuzati, nu va scuteste de plata acestei remuneratii.
2. Prin comunicare publica se intelege “Orice comunicare a unei opere, facuta intr-un loc deschis publicului sau in orice loc in care se aduna un numar de persoane care depaseste cercul normal al membrilor unei familii si al cunostintelor acesteia, indiferent daca membrii care compun acel public susceptibil de a receptiona astfel de comunicari pot sau nu sa o faca in acelasi loc sau in locuri diferite ori in acelasi timp sau in momente diferite.”, conform Legii nr. 8/1996, Art. 15.
In concluzie, nu trebuie sa achitati remuneratia datorata artistilor interpreti daca situatia descrisa de dumneavoastra se incadreaza intr-una din situatiile de la Art. 35 al aceleiasi legi:
“Transformarea unei opere, fara consimtamantul autorului si fara plata unei remuneratii, este permisa in urmatoarele cazuri:
a) daca este o transformare privata, care nu este destinata si nu este pusa la dispozitia publicului;
b) daca rezultatul transformarii este o parodie sau o caricatura, cu conditia ca rezultatul sa nu creeze confuzie in ce priveste opera originala si autorul acesteia;
c) daca transformarea este impusa de scopul utilizarii permise de autor;
d) daca rezultatul transformarii este o prezentare rezumativa a operelor in scop didactic, cu mentionarea autorului.”
Ultima oară modificat de tony pe Mar Mai 24, 2011 9:16 am, modificat 1 dată în total.
tony
Super Membru

Mesajde tractor » Mie Ian 12, 2011 4:36 pm

Dc dracu nu se poate creea un punct de plata...un ghiseu ceva,sa poti sa platesti pentru fiecare sonorizare care o faci nu pt un an sau 6luni,poate ai intr-un an 3 sonorizari,ce faci?Cea mai ok treaba ar fi sa platesti si pt o sonorizare,atunci ar plati toti,trebuie facut ceva sa se poata respecta...Un pret de 50lei/eveniment mi se pare super ok,asa ar plati toti nu doar agentiile mari care se ocupa cu asa ceva(asa cum platesc si aia)Pentru ce atata agitatie,SPAGA e interesu tuturor...Baga taxe de zeci de milioane sa nu le poata plati nimeni :lol: .

Mor de curios cate baruri,cluburi au platite aceste taxe......

Repet,trebuie o lege care se poate respecta nu ceva absurd... :roll:

Am vb cu multi DJ si cand le-am pumenit de asa ceva i-au bufnit rasul... :lol:
tractor
Membru activ

Mesajde clubbinman » Mie Ian 12, 2011 5:55 pm

tony scrie:FW: Clarificare nelămurire!Wednesday, January 12, 2011 12:37 PM
From: "Daniela Ochea" <Daniela.Ochea@credidam.ro>Add sender to Contacts
To: "toiaanton@yahoo.com" <toiaanton@yahoo.com>

Buna ziua,

Referitor la mail-ul primit din partea dumneavoastra, va comunicam:
1. Indiferent de genul de muzica pe care il difuzati aveti obligatia, conform Legii nr. 8/1996 si Deciziei ORDA nr. 399/2006, sa obtineti autorizatie/licenta pentru difuzarea muzicii in scop ambiental si sa achitati remuneratia datorata artistilor interpreti. Faptul ca dumneavoastra aveti o intelegere cu formatia a carei muzica o difuzati, nu va scuteste de plata acestei remuneratii.
2. Prin comunicare publica se intelege “Orice comunicare a unei opere, facuta intr-un loc deschis publicului sau in orice loc in care se aduna un numar de persoane care depaseste cercul normal al membrilor unei familii si al cunostintelor acesteia, indiferent daca membrii care compun acel public susceptibil de a receptiona astfel de comunicari pot sau nu sa o faca in acelasi loc sau in locuri diferite ori in acelasi timp sau in momente diferite.”, conform Legii nr. 8/1996, Art. 15.
In concluzie, nu trebuie sa achitati remuneratia datorata artistilor interpreti daca situatia descrisa de dumneavoastra se incadreaza intr-una din situatiile de la Art. 35 al aceleiasi legi:
“Transformarea unei opere, fara consimtamantul autorului si fara plata unei remuneratii, este permisa in urmatoarele cazuri:
a) daca este o transformare privata, care nu este destinata si nu este pusa la dispozitia publicului;
b) daca rezultatul transformarii este o parodie sau o caricatura, cu conditia ca rezultatul sa nu creeze confuzie in ce priveste opera originala si autorul acesteia;
c) daca transformarea este impusa de scopul utilizarii permise de autor;
d) daca rezultatul transformarii este o prezentare rezumativa a operelor in scop didactic, cu mentionarea autorului.”

Cu stima,
Daniela Ochea,
Referent, Departament Colectare

pana la urma noi prestatorii de sonorizari nunti, botezuri, ne incadram la ,,comunicare publica" sau nu? parerea mea este ca ne incadram la o comunicare privata deoarece evenimentul este privat organizat intr-un local rezervat doar pentru acel eveniment si invitati; ce ma nelamureste este acest citat ,,in orice loc in care se aduna un numar de persoane care depaseste cercul normal al membrilor unei familii si al cunostintelor acesteia" care poate fi foarte interpretabil.
Daca este eveniment privat atunci avem obligatia sa platim taxa(licenta) doar la UPFR sau ADFR NU si la CREDIDAM SI ADA.
Si eu sunt de parere ca aceasta taxa la UPFR sau ADFR sa se plateasca pe eveniment si nu pe an!!!!!!!!!
clubbinman
Membru activ

Mesajde tony » Mie Ian 12, 2011 7:09 pm

Deci... daca este un eveniment in care se tine intr-o locatie privata(locuinta ) si spatiu inchiriat(aici este putin amestecata treaba , daca este rezervat pentru a primi public sau cu invitatie ) , aia pot spune ca in local poate veni oricine (plm ... la o nunta chiar ca e mai complicata treaba!)

ORICUM ORICE EVENIMENT CARE SE DESFASOARA PE O PROPRIETATE PRIVATA , ESTE EVENIMENT PRIVAT SI NIMENI NU TE POATE CONTROLA.

Eu doar la aceste evenimente ma duc ,asa ca .... hasta la vista!
tony
Super Membru

Mesajde CreB0 » Vin Feb 25, 2011 2:47 pm

Multumim frumos de informatii. Asteptam lansarea siteului dumeavoastra si informatiile complete (conditii si costuri).
P.S.
Cum ramane cu licenta de copiere (1200 RON + TVA) care se plateste la UPFR si iti da dreptul sa folosesti muzica din orice sursa si nu doar de pe discuri originale (cu holograma)? Daca devenim membrii avem asigurata legalitatea mp3-urilor care le avem in laptop sau ne pot acuza de piraterie ?
CreB0
Membru activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie