partymasters scrie:Din cate a umblat celalalt dj azi pe la upfr-ucmr-credidam, ar veni undeva la 3200 lei per fundatie pe tot anul. Iar ca si locatie de sonorizare, toata tara. Tu colaborezi cu fundatia si in mod "legal" toate incasarile tale merg la fundatie. Ei iti asigura licentele pt muzica. Fiecare dj va avea copii de pe licente si act de colaborare legal. Transparenta totala.
AndiBAD scrie:melodiiile se pot cumpara(un playlist de nu stiu cate) de la UPFR asa am inteles cu o taxa de 14 mil per an
lush scrie:Sincer daca m as apuca sa fiu legal as sta acasa.Fac si eu ca cineva de pe aici care zicea ca lumea vb dar nu am vazut pe nimeni sa vina la nunta sa ti ia pc ul.
ADPFR scrie:.

lush scrie:Problema ar trebui pusa altfel.In cazul in care am 3 evenimente pe an de unde sa dau atatia bani pentru a fi in regula cu hartiile?Eu cred ca ar trebui pusa o taxa omeneasca pe eveniment si in ziua evenimentului sa poti taia o chitanta cu care sa faci dovada ca ai platit ce trebuie pentru a fi legal.
tony scrie:ADPFR scrie:.
Intrebare de curtoazie , eu ma duc impreuna cu 30 de prieteni si inchiriem un local si facem un show (deci ...eveniment privat) , stiu ca in cazul acesta nu aveti nici un suport legal in a lua nici o masura!
...se pune a doua situate , se face o nunta de 60 de persoane , evenimentul este fix ca si in aceleasi conditii ca si in primul exemplu , pe ce suport legal , daca nu platim .... , devenim in ilegalitate!
Rog de asemenea un citat din lege , daca este o lege sa specifice clar taxarea in mod privat si nu public , atunci imi cer scuze!
Si de asemenea delimitarea clara a difuzarii Private si a celei Publice!

tony scrie:FW: Clarificare nelămurire!Wednesday, January 12, 2011 12:37 PM
From: "Daniela Ochea" <Daniela.Ochea@credidam.ro>Add sender to Contacts
To: "toiaanton@yahoo.com" <toiaanton@yahoo.com>
Buna ziua,
Referitor la mail-ul primit din partea dumneavoastra, va comunicam:
1. Indiferent de genul de muzica pe care il difuzati aveti obligatia, conform Legii nr. 8/1996 si Deciziei ORDA nr. 399/2006, sa obtineti autorizatie/licenta pentru difuzarea muzicii in scop ambiental si sa achitati remuneratia datorata artistilor interpreti. Faptul ca dumneavoastra aveti o intelegere cu formatia a carei muzica o difuzati, nu va scuteste de plata acestei remuneratii.
2. Prin comunicare publica se intelege “Orice comunicare a unei opere, facuta intr-un loc deschis publicului sau in orice loc in care se aduna un numar de persoane care depaseste cercul normal al membrilor unei familii si al cunostintelor acesteia, indiferent daca membrii care compun acel public susceptibil de a receptiona astfel de comunicari pot sau nu sa o faca in acelasi loc sau in locuri diferite ori in acelasi timp sau in momente diferite.”, conform Legii nr. 8/1996, Art. 15.
In concluzie, nu trebuie sa achitati remuneratia datorata artistilor interpreti daca situatia descrisa de dumneavoastra se incadreaza intr-una din situatiile de la Art. 35 al aceleiasi legi:
“Transformarea unei opere, fara consimtamantul autorului si fara plata unei remuneratii, este permisa in urmatoarele cazuri:
a) daca este o transformare privata, care nu este destinata si nu este pusa la dispozitia publicului;
b) daca rezultatul transformarii este o parodie sau o caricatura, cu conditia ca rezultatul sa nu creeze confuzie in ce priveste opera originala si autorul acesteia;
c) daca transformarea este impusa de scopul utilizarii permise de autor;
d) daca rezultatul transformarii este o prezentare rezumativa a operelor in scop didactic, cu mentionarea autorului.”
Cu stima,
Daniela Ochea,
Referent, Departament Colectare
Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori