Un mic chestionar

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

L-ai alege pe cel cu playere sau l-ai alege pe cel cu laptop ?

As alege pe cel cu playere
18
38%
As alege pe cel cu laptop
14
29%
Mi-e indiferent, nu ma intereseaza de pe ce play-eaza
16
33%

Voturi totale : 48

Re: Un mic chestionar

Mesajde SnakeBiteTWO » Lun Iun 07, 2010 2:28 pm

restaurantul de nunti nu este club sau discoteca, nunta nu este sesiune de club. dupa mintea mea, voi cei care folositi playere, si care mixati la nunti, nu stiti ce vreti sa fiti - dj de club, sau punator de muzica la nunti -

E clar ca toti avem preconceptii...
Insa trebuie sa admitem cu totii ca de cand au aparut laptopurie astea, e foarte facil chiar si pentru un copil sa puna muzica la vreun eveniment.
Oamenii zic ca angajeaza DJ la nunta, nu i-am auzit pana acum sa zica "...am luat pe unu' cu un laptop sa puna niste muzica..."
Pana si titlul forumului este "djfotovideo", nu "unu'cu laptopu' unu cu aparatu' si altu' cu camera"

Gata, asta este ultimul meu comentariu pe topicu' asta, chiar daca l-am enervat pe demential.
Provoc distractie si conserv amintiri.
----------------------------------------
Follow da bass line.
Imagine
SnakeBiteTWO
DJ Fondator

Mesajde demential » Lun Iun 07, 2010 2:39 pm

NUUUUUU nu sunt nervos :))
doamne fereste :)
doar ca aici e doar de vot, dincolo de comentarii ;)
demential
Administrator

Mesajde calvinel » Lun Iun 07, 2010 3:15 pm

Snake,

Daca tu ai da laptop-ul tau la unul care nu le are cu muzica de nunta , ar face fata? sau oricare detinator de laptop care nu se implica , nu cunoaste muzica ,nu simte publicul si pune doar muzica ,care ii place ar face o treaba buna?
mai multe nu comentez ca sa nu iau in bot :)
calvinel
Membru activ

Mesajde demential » Lun Iun 07, 2010 3:23 pm

comentarii aici : viewtopic.php?f=3&t=15&start=260
alte discutii vor fi sterse.
demential
Administrator

Mesajde DJ Stef » Sâm Iun 12, 2010 2:59 am

Daca imi permiteti...ati uitat de vinil. Dupa pararea mea acolo este adevarata a mixului. No offense pt cei care folosesc playere, sunt pentru club, nu pentru nunti. Eu folosesc laptop din simplul fapt ca pot gasi o piesa in max...5-7 secunde, sa zicem, nu car valiza cu tzidiuri, nu trebuie sa refac tzidiuri care la 3 luni se boolesc, iar faza cu calitatea audio....daca nu ai cd audio si ai mp3 e fisc piscu ca ai playere. Parerea mea....hic ;)
Cum spunea si nemuritorul Gambetta mai sus, nu mai retin cine :D , in afara de 3-4 persoane mai tinerele si care probabil ca mai frecventeaza vreun club ceva, restul invitatilor de la o nunta nu cred ca isi dau seama ca piesele sunt mixate sau sa aprecieze un mix bun. Si acuma sincer, in afara de mixul pe beat, sa nu imi ziceti ca mixati la nunta cu efecte pe melodie, cue points, cut de bass, middle etc .
http://www.youtube.com/watch?v=GEIaSyM8XZk
:P
Decat sarac si bolnav mai bine bogat si sanatos
DJ Stef
DJ Fondator

Mesajde cris » Joi Aug 12, 2010 5:01 pm

Cred ca sunt mai multe probleme aici:
1. calitatea sunetului
2. "cantitatea" de muzica pe care o ai la dispozitie si viteza de "reactie"
3. imaginea omului cu muzica

Lucrurile sunt discutabile. Eu am mers pe playere CD si MD pana cand diversitatea si viteza de reactie m-au dus la laptop. CD-uri ripuite corect si mixate pe bataie, cu o placa de sunet buna cred ca "face" playerele. Aici vorbim de NBC si nu de club (unde ai 4-5 ore de mixat, de regula acelasi gen). In club/disco etc vorbim de altceva: loop-uri la greu, efecte, impresie artistica, seturi etc. Folosesc VDJ 2.06 cu skin Tascam si pot face aproape tot ce face un player rezonabil. Dupa ce am carat cu mine sute de CD-uri, si inainte de fiecare eveniment: trageam CD-uri la greu cu "noutati" - pe care le aruncam sezonul urmator, refaceam liste peste liste - am renuntat. Am de backup si un player Numark, care stie si MP3, insa nu prea il folosesc. O optiune interesanta este playerul cu USB, insa playerul de fapt se transforma intr-un laptop chior (cautarea e la fel de anevoioasa ca intr-o mapa cu CD-uri). La NBC: muzica e f. diversa, nu se potriveste socoteala de acasa, viteza de reactie tre sa fie f. mare, iar programul se duce spre 10-12 ore!

1. Calitatea sunetului e functie de lantul acustic: sursa (CD sau laptop oricare poate fi buna sau rea), mixer, procesare, amplif, boxe, acustica salii. Oricare poate fi "veriga slaba" independent de restul. Un CD cu o piesa calitativ proasta se va auzi la fel de prost indiferent de calitatea playerului. Sau sa ai scule "beton" si o acustica proasta sa strice tot.
2. Cantitatea de muzica, flexibilitatea si viteza de reactie sunt net in favoarea laptopului. Ai la dispozitie cateva mii sau zeci de mii de piese, pe care le gasesti usor, le incarci aproape instantaneu si le poti mixa cam cum vrei. Mie imi ia max. 30 sec sa gasesc o piesa si sa ii dau drumul. Chiar daca o ai in lada cu CD-uri iti ia cateva minute: sa o scoti, eject cd anterior, incarca cd-ul, cauta piesa, potriveste intrarea. Asta daca stii unde e. Daca nu, iti ia minute bune pana o gasesti pe liste, pe coperti etc, timp in care omul asteapta sa ii spui daca ai ce vrea el. Despre "banuti", daca mai vin - bine; daca ii pui piesa cand deja i-a trecut cheful - ghinion. Dar, daca el n-a terminat de spus ce vrea si tu deja cu o mana o ai in player si i-o pui si in pfl - sa se simta omul important - se schimba treaba. In club, asta se intampla f. rar.
3. Imaginea ptr NBC nu cred ca tine de asta. Luminile, calitatea aparaturii si aranjarea, plus calitatea sunetului cred ca sunt muuult mai importante decat ecranul laptopului sau imaginea "playere cu butoane". Poti cara un camion de scule, cu mii de butoane si sa faci "impresie" proasta; la fel de bine poti merge cu 2 boxe si un laptop, dar sa ii ai "in mana" tot evenimentul. Pozitia "in picioare" sau "pe scaun" poate fi si la playere si la laptop. De mixat se mixeaza si pe playere si pe laptop. Animatie poti face la fel. VDJ, Tractoru' sau BPM-ul sunt facute degeaba? Eu mixez pe bataie cam tot ce se poate mixa. Restul, efecte, fade etc. Asta e si solutia la playere. Mixeaza cineva pe bataie o sarba cu un slow? Cati dintre noi baga mana in foc, intr-un local, ptr o piesa ca e MP3 sau CD audio? E o cu totul alta discutie e calitatea echipamentelor: CD-uri care "sar", leptoape care se reseteaza, placi de sunet sau controllere de proasta calitate, "statii" care brum, boxe prost amplasate, puteri supra sau sub dimensionate etc etc. Tot o alta discutie este si a "fi pe faza": sa pui piesele coerent (nu o dai din sarba in cafe si apoi pui rock si sa te miri ca lumea sa uita crucis), sa stii faci antren, sa "ghicesti" preferintele.

Eu votez cu laptopul.

PS: am 38 de ani si de 20 ma ocup de muzica.
fr: SN15LF+PreNeo-750N
Pulsar X18
HPA 3100L
Tapco J2500
DCX 2496
Mackie CFX12
cris
Membru activ

Mesajde Lucian » Joi Aug 12, 2010 6:18 pm

Cred ca ai spus tot ce era de spus - sunt 100% de acord cu tine!

Bravo!
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

Mesajde demential » Sâm Aug 21, 2010 10:57 pm

si cati au cd-uri originale ?
cati au audio facut din mp3 ?
demential
Administrator

Mesajde marescosmin » Dum Aug 22, 2010 8:56 pm

Desi am folosit playere din 1999 pana in 2007,votez fara ezitare laptop-ul.Mixaje se pot face si cu el,mai spunea cineva,exista programe la fel ca playerele reale.O placa de sunet buna,o colectie muzicala ingrijita,un sistem de operare stabil,pot face ca auditia sa fie OK.Totul depinde 100% de maiestria DJ-ului la un eveniment.
Asa ca,laptop-ul ramane votat de mine.Usurinta gasirii pieselor,stabilitatea si usurinta transportului sunt totul.
Sunetul face muzica!
Muzica BUNA,s-a compus.Ce se asculta acum,sunt "experimente" nereusite,vezi muzica ultimilor ani.BUN,este cuprins intre anii '50-'60-'70-'80-'90 si pana prin 2006 aproximativ.
marescosmin
Super Membru

Mesajde Sorinus » Lun Aug 23, 2010 8:41 pm

Se pare ca este egalitate!Si destul de aproape si cei care nu ii intereseaza asta!
Sorinus
Administrator

Mesajde dannyinthemix » Lun Aug 23, 2010 9:23 pm

Eu o sa votez playere.
E bine sa stiti ca nu se mai merge cu geamantanul cu discuri, exista mape ptr discuri ptr 300 de cd, deci cu 2 buc faci fata.
Da eu folosesc cd originale la evenimente, acasa folosesc mp 3 si cd audio copiate, poti sa cumperi muzica de la electrecord si cu 500 de ron cumperi ceva muzica, c-am tot ce vrei, sau de la alti distribuitori.
dannyinthemix
DJ Fondator

Mesajde Sorinus » Lun Aug 23, 2010 9:51 pm

300 de cd-uri originale intr-o mapa egal in jur de 1000 euro(poate mai mult) deci o investitie costisitoare,desi ma indoiesc ca umbla cineva pe la nunti cu 300 de cd-uri originale dupa el!
Sorinus
Administrator

Mesajde demential » Lun Aug 23, 2010 10:17 pm

dany te respect pentru faptul ca ai toata muzica pe cd-uri originale.
inseamna ca brasoveanca, musamaua, live-uri d-ale lu salam sau daniel iancu nu prea poti sa pui, pentru ca nu exista cd original cu asa ceva. nu ?
demential
Administrator

Mesajde marescosmin » Mar Aug 24, 2010 12:28 am

[quote="dannyinthemix"]Eu o sa votez playere.
poti sa cumperi muzica de la electrecord si cu 500 de ron cumperi ceva muzica, c-am tot ce vrei, sau de la alti distribuitori.

Ia,da-mi te rog frumos si mie o oferta de CD-uri originale de la Electrecord.De la aceasta casa de discuri/productie,eu am cumparat numai romaneasca veche cu artistii nemuritori!
Multumesc anticipat!
Sunetul face muzica!
Muzica BUNA,s-a compus.Ce se asculta acum,sunt "experimente" nereusite,vezi muzica ultimilor ani.BUN,este cuprins intre anii '50-'60-'70-'80-'90 si pana prin 2006 aproximativ.
marescosmin
Super Membru

Mesajde Sorinus » Mar Aug 24, 2010 10:21 am

Danny,iar ti-ai pus in cap toti pentium-dj-ei :))
Sorinus
Administrator

Mesajde tractor » Mar Aug 24, 2010 10:35 am

Playere intotdeauna... 8)
tractor
Membru activ

Mesajde demential » Mar Aug 24, 2010 10:58 am

si asa intra extrem de rar ...
demential
Administrator

Mesajde dannyinthemix » Mar Aug 24, 2010 8:50 pm

Dane, daca nu iti covine retrage votul meu, dar cred ca voi faceti sondajul asta cu playere vs laptop fiindca sunteti niste frustrati si ati vrea sa aveti si voi niste playere, dar de ce sa dai 2000 de euro pe un set, 1000 de euro pe muzica originala, cind poti sa iti iei un laptop de 1500 ron si sa descarci muzica de pe internet gratis si te numesti dj.

Hai numai bine si va urez succes in continuare!
dannyinthemix
DJ Fondator

Mesajde SnakeBiteTWO » Mar Aug 24, 2010 8:59 pm

Na, ca mai fac totusi un comentariu
DJ, DeeJay, Disk Jockey, este un "baiat" care pune ori mixeaza muzica folosind discuri, fie ca sunt de vinil sau compact discuri (CD-uri) ori in anii '70-80 un DJ mai folosea benzi de magnetofon sau mai rar casete audio.
Un DJ modern mixeaza mp3-uri ori fisiere wav. folosind playere ori controllere, sau cel mai facil un laptop cu un player comercial ori unul free, gen winamp, audacious, etc.
Asta e realitatea, si trebuie sa o acceptam chiar daca unora nu le convine...
Ultima oară modificat de SnakeBiteTWO pe Mie Aug 25, 2010 10:33 am, modificat de 3 ori în total.
Provoc distractie si conserv amintiri.
----------------------------------------
Follow da bass line.
Imagine
SnakeBiteTWO
DJ Fondator

Mesajde Lucian » Mar Aug 24, 2010 9:39 pm

Stati linistiti...in viitorul apropiat vor disparea si CD-urile cum au disparut si placile de vinil,benzile de magnetofon, casetele...vor fi
ISTORIE!
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie