demential scrie:adrian urmareste-ma : eu la mine la firma pana azi aveam o singura linie de sunet (2 basi 2 sateliti). daca era o sala EXTREM de mare, sau formata din 2 sali trebuia sa venim cu sunet ajutator. adica alte 2 boxe pe care le inchiriam si deci "costurile" de productie ale evenimentului cresteau. in acest caz inteleg.
+ ca : nu poti sonoriza botez de 50 persoane si concert in aer liber de 3000 persoane cu acelasi pret la scule, esti de acord ?
Da,perfect de acord,am vrut sa dau si eu ex asta cu concertul.Normal ca la un concert se schimba treburile radical...da aici la noi nu-i cazu' ptr asa diferente(50-3000de pers sa zic).O medie ar fi de 100 de pers pe eveniment,poate mai putin vazut din posturile ce sunt pe forum,deci 100+/-50 de pers.
Poate nu m-am exprimat chiar pe inteles,da am vrut sa subliniez faptul ca nu numarul de boxe face pretul la un eveniment.Total de acord ca la 300 de pers ar fi bine sa ai ceva mai multa putere sau boxe,cum vreti sa o luati,fata de 50 de pers.
Tocmai de aceea cand vine clientul si zice am nunta de 20 de pers(cum au fost cateva cazuri pe care le-am discutat pe forum) tu nu i iei 3-400 de euro doar ptr faptul ca evenimentu' se numeste nunta si ...normal ca nu duci 6 boxe la 20 de pers.Am mai discutat problema banilor/tip de eveniment.Deci omul vine si zice am nunta de 300 de pers,automat tu te gandesti ca tre sa duci mai multa "putere",altfel lucrezi cu 300 de pers fata de 20...etc de unde si pretul mai mare.
Cat despre lumini,la mine in zona,rare sunt nuntile (in special) la care exista si lumini pe langa muzica.Poate nu e invatata lumea inca,sau cum zicea calvinel mi se pare intr-u post,unii vin si zic ca le intra in ochi si alte minuni....Momentan nu ma dau in vant dupa aceste lumini...nunta imi place mai clasica,fara transformare in discoteca(prin intermediul luminilor).Nu sunt impotriva lor dar deocamdata studiez efectul lor la evenimente(nunta,botez....)
Cam lungi reply-urile si stiu ca nu-ti vine sa citesti cand vezi atata negru pe alb,dar vreu sa nu fie treburile neintelese.

)