Andry scrie:La evenimentele mai sus menţionate nu am asigurat programul muzical ( playlist ) şi nici nu doresc să schimb acest aspect. Deci o eventuală colecţie de muzică originală sau atestat de DJ se elimină din discuţie.
Andry scrie:Însă la conferinţele de prezentare mai este nevoie de un fundal muzical ( melodii instrumentale ) pe tot parcursul evenimentului.
Pot folosi material audio stocat pe internet, dar asupra căruia nu devin respunzător în faţa legii ( ex. YouTube, soundcloud ) ?
Andry scrie:Salutări,
Doresc să vă cer confirmarea în cazul în care paşii pe care vreau să îi urmez pentru a funcţiona legal sunt corecţi pentru activitatea pe care o depun :
1. Recunoaştere ca PFA
2. Achitarea taxei de 105 lei către UPFR + 1.5% per an din câştigul brut.
3. Achiziţionarea unei case de marcat ( din moment ce trebuie justificată suma brută din care se reţin acei 1.5% bănuiesc că este necesară )
Descriere : Deţin aparatură PA pe care o închiriez de obicei localurilor în vederea unor petreceri tematice ( localuri ce nu dispun de sistem sunet performant ). Arareori sonorizez şi câte o petrecere privată ( aniversare, chef ) şi conferinţe de prezentare.
La evenimentele mai sus menţionate nu am asigurat programul muzical ( playlist ) şi nici nu doresc să schimb acest aspect. Deci o eventuală colecţie de muzică originală sau atestat de DJ se elimină din discuţie.
Însă la conferinţele de prezentare mai este nevoie de un fundal muzical ( melodii instrumentale ) pe tot parcursul evenimentului.
Pot folosi material audio stocat pe internet, dar asupra căruia nu devin respunzător în faţa legii ( ex. YouTube, soundcloud ) ?
Interpretez legea ca permiţându-mi mie, plătitor de taxă "LICENTA DE UTILIZARE A MUZICII IN SCOP LUCRATIV", să folosesc acele opere muzicale în contextul mai sus menţionat.
Mulţumesc!
Andry scrie:Legat totuşi de miile, milioanele şi miliardele de organizaţii carora trebuie să le plăteşti tribut în România, o să mă interesez despre fiecare cu ce se ocupă şi mai important pe cine reprezintă.
N-are rost să plătesc la organizaţia muzicii populare şi-a manelelor dacă nu folosesc astfel de melodii.
Andry scrie:( cam arogantă atitudine, dar n-are să mă preocupe capra vecinului ).
dannyinthemix scrie:Nu este necesar sa ai casa de marcat, pentru ca ai un registru incasari-plati,
cred ca glumesti... daca nu ai inca casa de marcat, du-te repede cumpara si inregistrez-o la fisc, ca sa scapi de amenda...
Lucian scrie:poti sa facturezi si pe PAPAPIRUS - tot iti trebuie casa de marcat...
Lucian scrie:Andry scrie:( cam arogantă atitudine, dar n-are să mă preocupe capra vecinului ).
nu inteleg...dannyinthemix scrie:Nu este necesar sa ai casa de marcat, pentru ca ai un registru incasari-plati,
cred ca glumesti... daca nu ai inca casa de marcat, du-te repede cumpara si inregistrez-o la fisc, ca sa scapi de amenda...
Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori