DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

UNREAD_POSTde The_Mack » Dum Feb 12, 2012 2:28 pm

cum zicea si sorinus, sa te duci sa dai muzica la restaurante mai e cum mai e, dar cu siguranta ca la targuri vin baietii in control, mai ales ca la un targ nu poti invoca petrecere privata and shit
http://www.soundlightvideo.ro
http://www.slvservices.ro
DJMACK - Your Party Maker!
Mare Roman Maresalul Antonescu!
The_Mack
VIP

UNREAD_POSTde Deejay Marco » Lun Feb 13, 2012 3:24 pm

Urmaresc aceasta rubrica aproape de la primele posturi ( :8 vizitam forumul ca user neinregistrat).La inceput credeam ca nu e adevarat sau ca oamenii, ma refer la inspectori, stau acasa si nu pe drumuri sa faca ei controale in toiul noptii. Dupa o vreme am inceput sa aud la unul si la altul despre cate un control fapt care m-a facut sa ma gandesc bine si sa iau decizia de a fii legal. Pana sa ajung eu sa fac toate cele necesare, in ianuarie 2011 , la un botez, fix in prima noapte de viscol de pe atunci care a dus la inchiderea drumurilor la 5 dimineata in zona Dridu - jud Ialomita, m-am trezit cu 2 inspectori de la ADPFR :shock: :shock: :shock: . Era ora 3 dimineata si ei venisera in localitatea respectiva sa faca controale. Oameni buni, afara era la fel cum a fost acum cu viscolul acesta si ei venisera sa verifice licente.
In fine, sa revenim... la acel botez eram eu ca DJ si separat o formatie cu un sistem Cobra. Formatia tocmai lua o pauza moment in care am dat play la o melodie ...imi aduc aminte si acum DR. Alban - It`s my life. La 20 secunde de la play, cei doi inspectori intra glont in local cu ochii atintiti spre mine si legitimatiile in mana. A fost ceva de genul: "- Buna seara, inspectori x si y de la ADPFR ... va rugam sa ne prezentati licenta pentru muzica." Ma uitam crucis la ei incercand sa le identific fetele acoperite de caciulile de blana si glugi in speranta ca este o farsa deoarece pe la inceputul evenimentului chiar vorbeam cu totii la masa despre astfel de controale si cum baietii cu care eram sunt mai glumeti din fire, credeam ca mi-au aranjat ceva. Au repetat ei fraza si atunci am realizat ca domnii chiar sunt in control. Le-am spus ca nu detin licenta moment in care m-au rugat sa las muzica incet (fara a o opri) si sa mergem la o masa libera sa discutam. Intr-un final, ei venisera in control de informare si atentionare.Erau fara organele de control care sunt abilitate sa dea amenzile. Dupa 30 minute "de informare si instruire" mi-au lasat o notificare. La ceva vreme l-am mai contactat eu pe dl. inspector pentru a ma lamuri cu ceva probleme.
In 2011 am urmat un curs de legislatie, privind drepturile de autor, cu un fost director de la ORDA care lucreaza acum la TVR si am inteles mai bine ce era de facut.
Pentru cei interesati pot atasa, daca este nevoie, aceea notificare.
Marco, Deejay Marco!
Deejay Marco

UNREAD_POSTde The_Mack » Lun Feb 13, 2012 3:45 pm

nu ar fi rau, chiar te rog
The_Mack
VIP

UNREAD_POSTde CreB0 » Lun Feb 13, 2012 5:09 pm

Chiar ar fi interesant sa ne spui si noua ce trebuie facut exact ca sa fii in legalitate 100% (daca e posibil), si totusi as vrea sa stiu cate taxe se platesc, pentru ca daca intrebi in 5 locuri o sa primesti 5 raspunsuri.
CreB0
Membru activ

UNREAD_POSTde Deejay Marco » Lun Feb 13, 2012 5:58 pm

The_Mack scrie:nu ar fi rau, chiar te rog

Atasez notificarea care are 2 pagini si declaratia care mi-a fost lasata pentru a ma duce sa fac plata. Am sters numarul,numele si semnatura domnului respectiv.

DSCN1976.JPG
DSCN1976.JPG (193.23 KiB) Vizualizat de 25301 ori

DSCN1977.JPG
DSCN1977.JPG (110.3 KiB) Vizualizat de 25301 ori

DSCN1978.JPG
DSCN1978.JPG (130.59 KiB) Vizualizat de 25301 ori
Marco, Deejay Marco!
Deejay Marco

UNREAD_POSTde Sorinus » Lun Feb 13, 2012 6:05 pm

Ok,deci ai platit la adpfr si nu mai ai treaba cu upfr,credidam...de altfel dupa cate am inteles poti plati sau adpfr sau upfr(nu ambele),oricare dau aceeasi licenta de fapt!
Sorinus
Administrator

UNREAD_POSTde dannyinthemix » Lun Feb 13, 2012 6:18 pm

Am citit si eu ce s-a postat. Cu ADJPFR este un mare c.......t cu taxele lor.
Va rog cititi monitorul oficial , legea privind functionarea ORDA , si o sa gasiti 3 societati de colectare a unei singure TAXE( UPFR, CREDIDAM SI ADJPFR). Fiecare isi colecteaza taxa cum vor, noi platim la cine vrem. Eu am studiat cazul cu un avocat, am decis sa continui cu UPFR ,taxa de 105 ron plus 1,5 % din veniturile brute obtinute intr-un an de zile. Oricum , un sfat de la mine, inainte sa ajungeti la eveniment informati organizatorul ca are de platit o taxa per eveniment, ca sa nu aveti interpretari.
Taxele l-e gasiti in regulamentele de functionare si colectare a fiecarei societati.( deocamdata au ramas numai UPFR si ADJPFR). Eu consider ca cel mai avantajos este UPFR, deoarece membrii sai sunt majoritatea caselor de discuri din Rominia si din strainatate.
Vreau sa vina cineva de ADPFR sa ma intrebe de sanatate , si dupa aia mai stam noi de vorba.
Bafta in continuare si luptativa cu sistemul!
dannyinthemix
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Deejay Marco » Lun Feb 13, 2012 7:13 pm

O sa prezint parerea mea strict personala (in PM am fost intrebat cam acelasi lucru):

CreB0 scrie:Chiar ar fi interesant sa ne spui si noua ce trebuie facut exact ca sa fii in legalitate 100% (daca e posibil), si totusi as vrea sa stiu cate taxe se platesc, pentru ca daca intrebi in 5 locuri o sa primesti 5 raspunsuri.

In privinta platilor... sfatul meu este sa nu te iei dupa gura altora pentru ca situatiile sunt diferite. Ma refer ca nu toti dj-ii fac acelasi lucru... unii vin cu compozitii proprii , altii vin cu un solist, altii lucreaza cu un playlist, etc si din acest motiv taxele sunt diferite, organele de colectare a acestor taxe vor fi diferite. Iti recomand sa te adresezi prin email fiecarei institutii si sa descrii exact ceea ce faci la un eveniment. ADPFR reprezinta case de discuri care se ocupa de manele insa si pe la UPFR au inceput sa se inscrie. Eu degeba iti spun ce platesc pentru ca nu se poate potrivi cu ce ar trebui tu sa platesti (o suma mai mica sau probabil o suma mai mare si la mai multe organe de gestiune colectiva).
Un nou lucru foarte ok este asociatia dj-ilor .... http://www.adjpr.ro De acolo ar fi bine sa pleci pentru inceput.
Alte exemple: te intalnesti cu cineva si iti spune ca face sonorizari apoi iti prezinta numeroase taxe platite si de o valoare foarte mare. Te apuci si le platesti si dupa aceea constati ca nu trebuia asa deoarece tu nu sonorizezi spectacol in aer liber asa cu ti-a spus respectivul sa platesti...sau poate nu te duci la o nunta cu 30 000 de melodii si te duci doar cu 200 (eu am avut un astfel de playlist)...sau locul unde pui muzica (in cazul meu un club) are absolut toate taxele platite.

Sorinus scrie:Ok,deci ai platit la adpfr si nu mai ai treaba cu upfr,credidam...de altfel dupa cate am inteles poti plati sau adpfr sau upfr(nu ambele),oricare dau aceeasi licenta de fapt!

La ADPFR nu am platit. ADPFR sustine ca trebuie sa platesti si la ei adica sunt licente diferite.

dannyinthemix scrie:Am citit si eu ce s-a postat. Cu ADJPFR este un mare c.......t cu taxele lor.
Va rog cititi monitorul oficial , legea privind functionarea ORDA , si o sa gasiti 3 societati de colectare a unei singure TAXE( UPFR, CREDIDAM SI ADJPFR). Fiecare isi colecteaza taxa cum vor, noi platim la cine vrem. Eu am studiat cazul cu un avocat, am decis sa continui cu UPFR ,taxa de 105 ron plus 1,5 % din veniturile brute obtinute intr-un an de zile. Oricum , un sfat de la mine, inainte sa ajungeti la eveniment informati organizatorul ca are de platit o taxa per eveniment, ca sa nu aveti interpretari.
Taxele l-e gasiti in regulamentele de functionare si colectare a fiecarei societati.( deocamdata au ramas numai UPFR si ADJPFR). Eu consider ca cel mai avantajos este UPFR, deoarece membrii sai sunt majoritatea caselor de discuri din Rominia si din strainatate.
Vreau sa vina cineva de ADPFR sa ma intrebe de sanatate , si dupa aia mai stam noi de vorba.
Bafta in continuare si luptativa cu sistemul!

De acord cu tine ... nici eu nu am platit la ADPFR (verificati site-ul sa vedeti ce case de productie reprezinta - eu unul nu difuzez public melodii de la acele case de discuri, poate nici voi - verificati)
Marco, Deejay Marco!
Deejay Marco

UNREAD_POSTde dannyinthemix » Lun Feb 13, 2012 9:04 pm

Intradevar, multe pareri.
Eu v-as recomanda sincer daca aveti posibilitatea sa va consultati cu cineva din domeniul juridic, si atunci o sa va faceti o idee despre ascunzisurile si topoganele legii rominesti.
Si cum se mai zice la noi, fiecare pe barba lui.
dannyinthemix
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Lucian » Lun Feb 13, 2012 10:49 pm

dannyinthemix scrie:Cu ADJPFR este un mare
dannyinthemix scrie:3 societati de colectare a unei singure TAXE( UPFR, CREDIDAM SI ADJPFR)
dannyinthemix scrie:deocamdata au ramas numai UPFR si ADJPFR

eu unul nu am auzit de ADJPFR....

in ceea ce priveste producatorii de fonograme lucrurile sunt clare: UPFR colecteaza pentru muzica usoara si ADPFR pentru muzica populara si manele - sunt doua licente diferite care trebuie platite distinct - degeaba ne vaicarim, pana nu facem o asociatie puternica ceva nu rezolvam nimic - doar discutii...

sa nu uitam si de UCMR-ADA si CREDIDAM, acestia din urma fiind in proces cu mai nou aparuta ARAIEX (Asociatia Romana pentru Artisti Interpreti si Executanti)...
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Deejay Marco » Mar Feb 14, 2012 10:24 am

Lucian scrie:
dannyinthemix scrie:Cu ADJPFR este un mare
dannyinthemix scrie:3 societati de colectare a unei singure TAXE( UPFR, CREDIDAM SI ADJPFR)
dannyinthemix scrie:deocamdata au ramas numai UPFR si ADJPFR

eu unul nu am auzit de ADJPFR....

in ceea ce priveste producatorii de fonograme lucrurile sunt clare: UPFR colecteaza pentru muzica usoara si ADPFR pentru muzica populara si manele - sunt doua licente diferite care trebuie platite distinct - degeaba ne vaicarim, pana nu facem o asociatie puternica ceva nu rezolvam nimic - doar discutii...

Cred ca al nostru coleg de forum s-a grabit cu scrisul... probabil vroia sa spuna despre A D P F R. In ceea ce priveste treaba cu asociatia, aceasta exista deja si este recunoscuta de institutiile abilitate. Asociatia Dj-ilor Profesionisti din Romania ...pe scurt ADJPR. http://www.adjpr.ro
Marco, Deejay Marco!
Deejay Marco

UNREAD_POSTde dannyinthemix » Mar Feb 14, 2012 11:03 am

Exact, am gresit eu ADPFR.
dannyinthemix
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Deejay Marco » Mar Feb 14, 2012 11:24 am

Lista Organismele de Gestiune Colectiva din Romania (la momentul cand urmam cursul).
Organismele De Gestiune Colectiva.JPG
Organismele De Gestiune Colectiva.JPG (79.1 KiB) Vizualizat de 25267 ori

O actualizare a listei gasiti la acest link:
http://www.orda.ro/default.aspx?pagina=168
Marco, Deejay Marco!
Deejay Marco

UNREAD_POSTde Lucian » Mar Feb 14, 2012 1:46 pm

Deejay Marco scrie: In ceea ce priveste treaba cu asociatia, aceasta exista deja si este recunoscuta de institutiile abilitate. Asociatia Dj-ilor Profesionisti din Romania ...pe scurt ADJPR. http://www.adjpr.ro

acesta asociatie a fost infiintata de catre UPFR, pentru ca altfel ca nu putea stabili cuantumul taxei decat prin negociere cu o astfel de asociatie si binenteles au stabilit ce taxe au vrut ei - ADJPR se lauda intr-o vreme ca va negocia taxele cu ADPFR
si nu a facut-o...daramite cu UPFR (taticul lor) :)
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde The_Mack » Mar Feb 14, 2012 3:46 pm

Lucian scrie:eu unul nu am auzit de ADJPFR....

au avut o perioada cont chiar (inca il mai au) si la noi pe forum, de unde au incercat sa racoleze membri cu japca se poate vedea aici viewtopic.php?f=33&t=1530

din pacate nu au fost deschisi la nici un fel de colaborare (prin care sa se ofere conditi mai avantajoase membrilor djfotovideo, pe ei ii interesa sa devi cotizant la ei, si au considerat ca de pe acest forum se pot strange doritori foarte usor)

daca nu ma insel, chiar avem 2 sau 3 membri care sunt inscrisi la ei
The_Mack
VIP

UNREAD_POSTde Sorinus » Mar Feb 14, 2012 4:46 pm

The_Mack scrie:
Lucian scrie:eu unul nu am auzit de ADJPFR....

au avut o perioada cont chiar (inca il mai au) si la noi pe forum, de unde au incercat sa racoleze membri cu japca se poate vedea aici viewtopic.php?f=33&t=1530

din pacate nu au fost deschisi la nici un fel de colaborare (prin care sa se ofere conditi mai avantajoase membrilor djfotovideo, pe ei ii interesa sa devi cotizant la ei, si au considerat ca de pe acest forum se pot strange doritori foarte usor)

daca nu ma insel, chiar avem 2 sau 3 membri care sunt inscrisi la ei

Sunt total de acord cu tine bro,insa(fara a le lua apararea in vreun fel) sa nu uitam ca totusi am fost invitati de ei la o renegociere la care nu a participat nimeni,deci nici noi nu suntem foarte uniti!
Oricum eu consider ca ei sunt o solutie destul de buna la cei care nu au pfa si care nu vor sa-si deschida pfa sau firma si care totusi vor sa fie cat de cat legali!
Sorinus
Administrator

UNREAD_POSTde The_Mack » Mar Feb 14, 2012 4:51 pm

bro eu din cate stiu zecile de e-mail-uri trimise de catre demential de pe contul office@djfotovideo.ro au fost complet ignorate, si nu te supara pe mine, dar atata vreme cat au intrat pe acest forum si beneficiind de datele de contact de aici, au inceput sa trimita scrisori de amenintare catre colegi nostri cum ca daca nu fac dreg le trimit politia pe cap, si ulterior se scuzau ca nu ei au trimis acele scrisori, cand in realitate acele scrisori aveau antetul si stampila lor, despre ce discutam?
The_Mack
VIP

UNREAD_POSTde Sorinus » Mar Feb 14, 2012 9:22 pm

The_Mack scrie:bro eu din cate stiu zecile de e-mail-uri trimise de catre demential de pe contul office@djfotovideo.ro au fost complet ignorate, si nu te supara pe mine, dar atata vreme cat au intrat pe acest forum si beneficiind de datele de contact de aici, au inceput sa trimita scrisori de amenintare catre colegi nostri cum ca daca nu fac dreg le trimit politia pe cap, si ulterior se scuzau ca nu ei au trimis acele scrisori, cand in realitate acele scrisori aveau antetul si stampila lor, despre ce discutam?

Pai aia ziceam si eu ca sunt total de acord cu tine,asa au facut ne-au ignorat la mailuri si i-au amenintat pe unii colegi prin mailuri blabla,eu tot ce am zis e faptul ca atunci cand ei ne-au facut intr-un final o propunere i-am ignorat si noi ...cam atat!
Sorinus
Administrator

UNREAD_POSTde Oliver » Joi Feb 16, 2012 6:44 pm

Am citit cu mare atentie toate cele 25 pagini.
Concluzia mea : Taxa UPFR:
In ceea ce priveste aceasta taxa, eu inteleg ca se imparte de fapt in 3:
1] 105 ron - dreptul de a difuza muzica in spatii publice.
2] 1200 ron fara tva : dreptul de a copia muzica in scop lucrativ de pe discurile originale in laptop, stick, etc... Aceasta taxa nu trebuie achitata daca folosim numai cd-urile originale si nu le transpunem pe alt suport.
3] 1,5% din incasari, taxa care inca nu am reusit sa deslusesc ce reprezinta si care trebuie achitata in momentul in care expira licenta (in valoare de 105 ron) si care e valabila un an.

Taxa UCMR:
Este in valoare de 60 lei si se plateste pentru fiecare eveniment.

Taxa CREDIDAM :
In acest moment situatia este putin neclara in legatura cu statutul acestora. In momentul in care functionau fara probleme, taxa era de 1,5 % din incasari.

Taxa ADPFR :
1200 ron.Se achita in momentul in care folosim manele sau muzica populara ce apartin caselor de discuri pe care ei le reprezinta.

Daca am gresit undeva pana acum, va rog sa ma corectati.
Intrebarea mea in legatura cu toate aceste taxe ar fi: In momentul in care un DJ asigura sonorizarea unui eveniment intr-un restaurant care deja are platite toate aceste taxe pe care le-am amintit mai sus, este obligat ca la randul lui sa le aiba platite? Ma gandesc ca in acel moment exista o dubla taxare ( a restaurantului si a dj-ului) pentru acelasi eveniment. De precizat aici ar fi ca restaurantele oricum sunt obligate din cate stiu eu sa aiba aceste taxe platite. Nu sunt foarte sigur ca au vreo obligatie fata de ADPFR, daca de asemenea nu le folosesc melodiile pentru care acestia reprezinta drepturile de autor.Din nou, daca gresesc va rog sa ma corectati.
Oliver

UNREAD_POSTde Sorinus » Joi Feb 16, 2012 11:40 pm

Nu cred ca toate aceste taxe sunt obligatorii pentru restaurante(din cate stiu eu de la fratemiu el plateste o singura taxa - deci probabil la fel toate restaurantele)oricum nu stiu care dintre taxe(cred ca cea de la ucmr-ada dar nu sunt sigur!
Sorinus
Administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie