DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

UNREAD_POSTde Sorinus » Sâm Apr 09, 2011 3:54 pm

bamfield scrie:
demential scrie:bamfield informatia postata de tine am postato si eu aici : viewtopic.php?f=3&t=835&start=20#p21897
si te rog, urmatoarele posturi sa fie la subiect. pentru alte frustrari iti recomand categoria "cafenea" : viewforum.php?f=33

Draga Demential, eu tot ce am pus in acest topic a fost legat de acest subiect; Iar "frustrarea" mea a fost legata tot din cauza la ce s-a scris in acest topic; Deci nu am fost niciodata pe linga subiect; Faptul ca tu ai pus deja citatul de upfr si in alt topic, nu dovedeste ca ai inteles ce exprima acel text; E un prilej, poate ultimul, sa-l "luminez" si pe amicul partymasters care a inteles ca, platind 15mil upfr-ului, el poate sa downloadeze de unde vrea....corect, cu conditia sa-si cumpere download-ul; Eu nu fac lobby acum sa cumparati muzica, fiecare face ce vrea...., doar am spus ca nu esti legal in conditiile in care un inspector cu exces de zel, te va intreba si de originalele pieselor; Am vb cu cineva de acolo, iar explicatia lor referitoare la playlist a fost: ai dreptul sa compilezi din n'shpe discuri/viniluri/downloaduri,etc pe orice format ca sa nu fii nevoit sa te cari cu 100-1000-10000 de discuri...Pe de alta parte a spus, si d'aia am si zis mai sus sa stati linistiti, ca nimeni nu va va intreba daca aveti si originalele...Pt ei e deajuns sa-si incaseze acei bani; A trebuit sa ma repet si in acest post, pt ca multi au inteles ca eu apar drepturile artistilor...Eu nu sunt aparatorul nimanui, am sustinut sa vedeti exact partea legala referitoare la drepturile de difuzare a muzicii; Iar treaba cu dj de club sau dj de party privat este o falsa problema: Un dj de club castiga in cel mai fericit caz 300ron/seara, pe cand unul la private party mai mult...Un dj de club nu poate folosi aceleasi piese, va trebui mereu sa diversifice...Nu vreau sa mai lungesc vb, concluzia este ca nu am aberat sub nici o forma in acest forum, i-am cerut lui Demential sa-mi dea un ex de aberatie, dar vad ca nu a facut-o(nici nu avea cum); L-am inteles si pe el ca avrut sa-si umfle muschii de administrator al acestui forum si nu m-am coborat sa-l jignesc si eu; inca astept instructiuni de dezafiliere..Numai bine va doresc!

De luminat inca nu ne-ai luminat fiindca si amicul partymaster si eu am sunat la upfr si raspunsul lor a fost:Poti domnule sa dai jos de unde vrei atata timp cat platesti taxa de 15 mil.In conditiile in care ei au zis asa, sunt indreptatit sa te contrazic,degeaba imi dai exemple din alte tari,tre sa-ti aduc aminte ca aici suntem in Romania si nu ne comparam din nici un punct de vedere cu alte tari !
Intr-o alta ordine de idei tin sa-ti spun ca faptul ca esti impresar mi-a intarit si mai mult convingerea ca de fapt aperi(cum am mai zis si intr-un alt post)artistii,ceea ce e de inteles pe de o parte,insa avand in vedere ca eu nu fac averi ca si artistii, din muzica doar reusesc sa ma descurc luna de luna cu cheltuielile o sa-mi tin mie parte si colegilor!
Referitor la acel link al upfr iti spun ca doar in primul paragraf spune ca daca iti cumperi un cd ai dreptul sa-l asculti doar in casa la modul general cum scrie pe toate cd-urile nu are legatura cu ce urmeaza,restul paragrafelor spun ce reprezinta taxele si spune clar : Dacă vreţi să vă creaţi un playlist propriu pe suport optic pentru a-l folosi în comunicarea publică (cd, memory stick, hardisk etc.), trebuie să solicitaţi licenţa de reproducere.
NU SCRIE NICIUNDE CA TREBUIE SA CUMPAR MELODIA SI APOI SA SOLICIT LICENTA DE REPRODUCERE.,oricum este interpretabil textul de aceea ce mi-a spus inspectorul upfr aia fac!
Referitor la dj-ii de club sa fim seriosi ei pun aceleasi 100 de melodii noi din topuri si mai diversifica din cand in cand cu cate o melodie noua aparuta ieri sau alaltaieri...
Iar ca si un ultim raspuns la ceea ce ziceai mai sus tin sa iti spun ca nu l-ai cunoscut pe astrul,un moderator de pe softpedia probabil atunci nu mai erai asa suparat pe administratorii nostri,in rest probabil ca nu vei castiga nici tu,nici noi nimica daca te retragi de pe forum,nu te fugareste nimeni din punctul meu de vedere acesta este un forum destul de liber ...
Sorinus
Administrator

UNREAD_POSTde bamfield » Sâm Apr 09, 2011 4:21 pm

De luminat inca nu ne-ai luminat fiindca si amicul partymaster si eu am sunat la upfr si raspunsul lor a fost:Poti domnule sa dai jos de unde vrei atata timp cat platesti taxa de 15 mil.In conditiile in care ei au zis asa, sunt indreptatit sa te contrazic,degeaba imi dai exemple din alte tari,tre sa-ti aduc aminte ca aici suntem in Romania si nu ne comparam din nici un punct de vedere cu alte tari !
Intr-o alta ordine de idei tin sa-ti spun ca faptul ca esti impresar mi-a intarit si mai mult convingerea ca de fapt aperi(cum am mai zis si intr-un alt post)artistii,ceea ce e de inteles pe de o parte,insa avand in vedere ca eu nu fac averi ca si artistii, din muzica doar reusesc sa ma descurc luna de luna cu cheltuielile o sa-mi tin mie parte si colegilor!
Referitor la acel link al upfr iti spun ca doar in primul paragraf spune ca daca iti cumperi un cd ai dreptul sa-l asculti doar in casa la modul general cum scrie pe toate cd-urile nu are legatura cu ce urmeaza,restul paragrafelor spun ce reprezinta taxele si spune clar : Dacă vreţi să vă creaţi un playlist propriu pe suport optic pentru a-l folosi în comunicarea publică (cd, memory stick, hardisk etc.), trebuie să solicitaţi licenţa de reproducere.
NU SCRIE NICIUNDE CA TREBUIE SA CUMPAR MELODIA SI APOI SA SOLICIT LICENTA DE REPRODUCERE.,oricum este interpretabil textul de aceea ce mi-a spus inspectorul upfr aia fac!
Referitor la dj-ii de club sa fim seriosi ei pun aceleasi 100 de melodii noi din topuri si mai diversifica din cand in cand cu cate o melodie noua aparuta ieri sau alaltaieri...
Iar ca si un ultim raspuns la ceea ce ziceai mai sus tin sa iti spun ca nu l-ai cunoscut pe astrul,un moderator de pe softpedia probabil atunci nu mai erai asa suparat pe administratorii nostri,in rest probabil ca nu vei castiga nici tu,nici noi nimica daca te retragi de pe forum,nu te fugareste nimeni din punctul meu de vedere acesta este un forum destul de liber ...[/quote]

Sorinus imi dau seama ca e greu sa te "luminez" pe tine, ai probleme cu intelegerea limbii romane...pune mana pe un dex(sa stii ca nu e un dj!) si spune-mi si mie ce intelegi tu prin intrebarea(de la intrebari frecvente" upfr) care suna asa: "De ce trebuie să plătesc remuneraţia pentru licenţa UPFR dacă am plătit CD-ul/ mp3-ul?" asa suna intrebarea....acum sa-ti explic sensul ei: ce rost mai are sa cumpar licenta daca am cumparat muzica originala?(asta ca sa intelegi, fara sa muncesti cu dex-ul linga tine);
Raspunsul la intrebare(cf upfr): "Când cumpăraţi un CD sau mp3, obtineţi dreptul de a asculta această muzică într-un mediu privat precum propria casă sau maşină, pentru uz personal.
Dacă utilizaţi muzica într-un mediu comercial, unde are acces publicul, trebuie să solicitaţi licenţa de comunicare publică a muzicii şi să plătiţi remuneraţia aferentă.
Dacă vreţi să vă creaţi un playlist propriu pe suport optic pentru a-l folosi în comunicarea publică (cd, memory stick, hardisk etc.), trebuie să solicitaţi licenţa de reproducere.
Dacă aveţi un post de radio FM/ AM/ online, respectiv un post TV de orice tip trebuie să solicitaţi licenţa din partea UPFR."

Dupa cum vezi, iti da raspuns in ce conditii poti sa utilizezi muzica cumparata(acasa, masina,etc), iar daca vrei sa scoti bani de pe urma ei(ca asta ceri tu clientilor cand pui muzica) iti da posibilitatea sa-ti creezi tu playlist-ul tau, dar din muzica ce tu ai cumparat-o deja; Uf, sunt sigur ca nu esti convins nici acum, nu are rost sa-mi dai gogosi cu inspectorul de la upfr care te pune pe tine sa-ti iei muzica de pe torentzi, sau odc;Asta da e o aberatie-se legalizeaza furtul(asta inseamna cand iei o piesa gratis);
Sorinus, o intrebare pt tine: Tu crezi ca moderatorii au fost "rabdatori" cu mine? si daca da, as fi curios sa aflu de la tine ce am zis eu de a deranjat atat de mult;
Iti doresc numai bine!
Inca odata revin si iti spun ca inspectorul nu o sa-ti faca nimic daca ai licenta(va inchide ochii ca nu ai cumparat muzica);
bamfield

UNREAD_POSTde DJ Stef » Sâm Apr 09, 2011 7:42 pm

DJ de club poate sa castige 300 sau 3000 de ron/seara , nu e relevant pt ca mie mi se pare normal ca acel club sa plateasca licentele si sa cumpere muzica pt ca programul unui club este pentru public, se plateste taxa de intrare (cateodata si de iesire muhaha ce-mi plac glumele mele), se face consumatie, oamenii se duc in club aproape exclusiv sa asculte muzica. Atunci mi se pare firesc ca acel club sa achite daravelele iar dj-ul sa-i puna in valoare muzica si aparatura. In pana mea, ospatarul vine cu tava de acasa si cu cutitele in spinare? sau plateste bucatarul autorizatiile sanitar veterinare sa zicem?
DJ de club e angajat sau colaborator ca oricare alta persoana care lucreaza in orice alt domeniu si isi ia o leafa, nu investeste nimic decat munca lui, asa ca...nu sunt de acord sa fim asociati cu digeii de club.
Va salut si aproape va respect
Decat sarac si bolnav mai bine bogat si sanatos
DJ Stef
DJ Fondator

UNREAD_POSTde bamfield » Sâm Apr 09, 2011 7:47 pm

Manoka scrie:@bamfield: respect pentru tine si pentru principiile tale. Sunt niste principii foarte corecte, dar cred ca esti in situatia: "fa ce zice popa nu ceea ce face popa" :) Adica, esti si tu DJ de enspeemii de ani, si sunt foarte curios sa vad cat la suta din muzica ta este cumparata (nu cate piese, ci cat la suta din colectia ta :) ).

Chiar daca asa ar fi corect etic ca muzica sa fie cumparata, iti dau dreptate, dar pana cand suntem in rahatul in care suntem ... ne descurcam si noi cum putem sa fim si in "legalitate" si sa ne facem treaba ca sa hranim ccopii de acasa.

Referitor la DJ de club care castiga numai 300RON pe noapte si noi de 300EUR pe noapte suna foarte bine pe hartie si pe un forum. Dar, DJ-ul de club merge de 2-3 ori pe saptamana in acel club sa mixeze, si constant pe deasupra! (teoretic un an intreg). Are o investitie zero (ma refer la partea de aparatura, promovare, contabil, si altele). Noi? Ce e cu noi? Cu totii stim ce trebuie sa facem noi (DJ mobil) pentru acei 300EUR pe noapte, si cateva nopti intr-un an (nu de 2-3x/ saptamana si nu constant un an intreg).

M-am referit si etic, dar am stabilit si legal la ce se referea licenta upfr; Am stabilit ca nu legalizeaza pirateria.
Am spus din start ca nu am muzica 100% cumparata, nu conteaza cate procente, puteam sa am 99, 10...nu procentul conteaza...eu am sustinut un principiu asupra caruia noi ca si dj sa fim de acord... Faci o mare greseala cand judeci asa un dj de club...Dj-ul trebuie sa fie un termen generic pt cei care aleg sa puna muzica; Viata e plina de optiuni: crezi ca nu e rentabil sa faci aceasta meserie(din cauza taxelor, sau investitie in muzica), iar scopul tau e profitul, atunci nu o faci; Vrei sa o faci din pasiune, si nu te intereseaza banii, atunci te poti distra cu prietenii sau acasa ca si bedroom dj;
Nu conteaza de cati ani pun muzica, nu am vrut sa pun in discutie asta, dar de-a lungul timpului am strans ceva experienta si am crezut de cuviinta sa impartasesc asta; Daca ai vreodata curiozitatea sa-mi verifici colectia de muzica, iti stau la dispozitie cu facturi de la magazinele online de la care am cumparat, cu discurile si vinilurile originale; Te las pe tine sa stabilesti procentul...Si nu cred ca e cazul sa te lamentezi cat de chinuiti sunt dj-ii de private parties; Toti trebuie sa jucam dupa aceleasi reguli; Cand stabilesti preturile vei fi nevoit sa-ti iei in calcul toate aceste costuri; Frustrarea mea in legatura cu achizitionarea muzicii, se refera mai mult fata de cei ce considera de buna cuviinta sa-si faca reclama ca detin o baza impresionanta de melodii(50.000!); Asta e marea ipocrizie: nu ai dat un leu pe ele, dar detii deja 50.000...
bamfield

UNREAD_POSTde Sorinus » Sâm Apr 09, 2011 11:03 pm

bamfield scrie:.
Dacă vreţi să vă creaţi un playlist propriu pe suport optic pentru a-l folosi în comunicarea publică (cd, memory stick, hardisk etc.), trebuie să solicitaţi licenţa de reproducere

Eu ma descurc mai greu cu limba romana ce sa-i faci insa nu vad unde scrie ca tre sa cumpar muzica inainte!

bamfield scrie:. iar daca vrei sa scoti bani de pe urma ei(ca asta ceri tu clientilor cand pui muzica).

probabil tu pui doar muzica,eu fac in general un spectacol la un eveniment,deci nu scot bani doar de pe muzica!

bamfield scrie: nu are rost sa-mi dai gogosi cu inspectorul de la upfr care te pune pe tine sa-ti iei muzica de pe torentzi, sau odc;Asta da e o aberatie-se legalizeaza furtul(asta inseamna cand iei o piesa gratis)

Probabil ca daca ai avea si tu acte pe segmentul asta de piata,ti-ai permite si tu sa suni si sa intrebi mai exact la upfr,insa sunt convins ca nu ai,ceea ce faci tu aici este un mareeee show!Apropo inspectorul nu mi-a zis ca pot sa dau muzica jos de pe torente,ci ca aceasta taxa imi acopera totate mp3-urile din laptop,deci probabil in timpul unui control(am avut 2 anul trecut si unul anul acesta)nu voi avea probleme...nu inteleg care totusi e problema ta in aceasta chestiune,ti-e ciuda sau???Avand in vedere ca nu au fost recursiuni in timpul controalelor si ca nu m-a intrebat nimeni de chitantele melodiilor cumparate eu zic ca sunt legal,tu poti sa zici ce vrei tu,sincer m-am lamurit ca urmaresti alte interese si mi se rupe!

bamfield scrie:Sorinus, o intrebare pt tine: Tu crezi ca moderatorii au fost "rabdatori" cu mine? si daca da, as fi curios sa aflu de la tine ce am zis eu de a deranjat atat de mult;

Probabil ingamfarea de care dai dovada,de asta m-am convins eu,avand in vedere ca imi explici mie ce e dictionaru(ma cunosti cumva personal sau nu am inteles???),mi se pare o nesimtire ordinara din partea ta....propun sa postezi mai des pe forumul nostru cu sfaturi si idei nu doar la subiectele unde iti aperi interesele si poate vei fi un pic mai respectat!
Sorinus
Administrator

UNREAD_POSTde DJ Stef » Sâm Apr 09, 2011 11:17 pm

Pana la umra cine cu cine se cearta pe aici ca eu nu mai intelg nimic...nu-i asa ca e amuzant sa traiesti in haos si in ignoranta...Uite cum zic eu: EXISTA UN LOC IN TARA ASTA ( O INSTITUTIE ABILITATA A STATULUI), unde sa ma duc sa intreb asa: EU SUNT DJ DE NUNTI, CE IMI TREBUIE SA FIU 100% LEGAL? si doamna acra de la taraba statului sa imi zica
1
2
3
etc
Exista?
off topic cred...muzica de pe sidiurile de la ziare se considera cumparata sau nu?
Decat sarac si bolnav mai bine bogat si sanatos
DJ Stef
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Sorinus » Sâm Apr 09, 2011 11:27 pm

DJ Stef scrie:Uite cum zic eu: EXISTA UN LOC IN TARA ASTA ( O INSTITUTIE ABILITATA A STATULUI), unde sa ma duc sa intreb asa: EU SUNT DJ DE NUNTI, CE IMI TREBUIE SA FIU 100% LEGAL

Da exista,asta am facut eu si probabil alti colegi,insa in Romania sunt multi cu pareri si desi inspectorul si altii spun ca esti legal totusi nu esti legal ............asa sunt facute legile pentru a fi interpretate,deci concluzia este ca oricat de legal ai fi,niciodata nu vei fi legal!
Sorinus
Administrator

UNREAD_POSTde SnakeBiteTWO » Sâm Apr 09, 2011 11:38 pm

Imi pare rau ca in urma unei discutii asa aprinse, ati ajuns sa va jigniti, pacat!
Eu va dau dreptate si voua si lui bamfield, etic si normal ar fi sa cumperi muzica si sa o folosesti in activitatea de DJ dupa ce ai platit taxele reglementate de lege.
Da, un inspector de la UPFR nu te intreaba de unde ai luat muzica, pentru ca e constient ca exista atatea surse facile si "gratuite" de unde poti "procura" muzica...
Eu am cunoscut vreo doi inspectori de la institutia mai sus amintita, si amandoi erau prestatori (muzicanti, dintr-o formatie) pe la evenimente.
Deci inspectorii sunt cumva "palmasi" ca si noi, si normal ca inteleg oarecum fenomenu'...
Provoc distractie si conserv amintiri.
----------------------------------------
Follow da bass line.
Imagine
SnakeBiteTWO
DJ Fondator

UNREAD_POSTde The_Mack » Dum Apr 10, 2011 12:32 am

Manoka scrie:
Intre timp am inchis PFA-ul si dupa aproape 3 ani imi vine de la CAS o instintare de plata ca sunt dator cu o suma de 800RON ... din care ~250RON efectiv cotizatia iar restul pana la 800 RON penalitati de intarziere!! Cand m-am dus la ghiseu sa aflu ca de ce trebuie sa platesc ... prima mea intrebare a fost ca de ce nu am fost anuntat mai devreme (sa zicem dupa primul an de neplata) si de ce numai dupa aproape 3 ani? Ca sa platesc 550RON penalitati?

datoriile fiscale se prescriu in termen de 3 ani, deci tu nu trebuia sa platesti nimic!
http://www.soundlightvideo.ro
http://www.slvservices.ro
DJMACK - Your Party Maker!
Mare Roman Maresalul Antonescu!
The_Mack
VIP

UNREAD_POSTde bamfield » Dum Apr 10, 2011 4:10 pm

"Eu ma descurc mai greu cu limba romana ce sa-i faci insa nu vad unde scrie ca tre sa cumpar muzica inainte!"

Sorinus, inca odata dovedesti ca citesti, dar nu intelegi...asta e, si dex-ul e de prisos; Daca vei incerca 5 secunde sa treci peste orgoliul tau " ca le stii pe toate", ai sa te lamuresti repede ca am avut dreptate:
1. Treaba cu cumparatul muzicii e lamurita direct din itrebarea: " DE CE TREBUIE SA IAU LICENTA DACA AM CD-URILE ORIGINALE SAU MP3?" Aici oamenii explica ce drepturi ai cand ai muzica cumparata(originala); Mai apoi iti explica, ca poti face playlist din aceasta muzica(cumparata) pe orice format: hard disk, stick, cd, dvd, etc; Pt acest playlist trebuie sa platesti aceasta taxa la upfr, pt ca tu sa poti folosi aceste compilatii(playlist-uri) la petrecerile unde tu faci show, printre altele si cu muzica...nu stiu ce flacari pe nas mai scoti tu pe acolo, dar ne referim la muzica deocamdata...Iar daca tu pui problema asa ca trebuie sa-ti spuna cineva ca trebuie sa-ti cumperi ceva in loc sa-l furi, asta imi dovedeste cat de ignorant esti(chiar nu te cunosc personal, dar nici nu-mi doresc);
2. In legatura cu taxele pe care le platesc sau nu, chiar nu e treaba ta; Cum nici treaba mea, sau interesul meu e sa va fac sa cumparati muzica(eu nu vand muzica, si nu am cota parte cu artistii); Daca citeai cu atentie si dadeai dovada ca si intelegi ce citesti, atunci ai fi vazut ca a fost o dezbatere de idei/principii asupra carora sa cadem de acord; Plus de asta am vrut sa clarific aspectul legal la ceea ce se refera aceasta licenta; Nu esti singurul care a tras concluzia ca aceasta licenta iti legalizeaza tie "colectia" impresionanta de 50.000 de piese cu care tu iti faci promovarea;
3. Despre ingamfarea despre care vorbesti, chiar eram convins ca cineva trebuie sa te ajute sa deslusesti(in cazul asta dex-ul) sensul destul de clar si simplu al cuvintelor din citat; Asta nu as numi-o ingamfare, mai mult un "sfat ajutator"(recunosc, a fost o rautate din partea mea) si as fi fericit daca in sfarsit ai intelege corect textul; una e sa interpretezi tu asa doar ca sa-ti pice bine cand iti faci socotelile, si alta este sa fii de acord, dar sa nu-ti cumperi muzica; Nimeni nu-ti va face nimic. Iar daca tu consideri ca aceasta "aroganta" e un motiv intemeiat, ca administratorii sa ma "zboare" din acest forum, atunci nu stiu ce s-ar intampla cu tine(daca s-ar intampla sa se respecte regula pt toti)...
4. Am spus mai sus ca nu am nici un interes din treaba asta; Nu sunt producator de fonograme, nu iau bani de pe urma artistilor, nu sunt insector upfr/ucmr/credidam;
In speranta ca nu ti-am ranit orgoliul prea mult, iti doresc succes si multi clenti!
bamfield

UNREAD_POSTde Sorinus » Dum Apr 10, 2011 7:04 pm

Ce sa zic,am ajuns la concluzia ca nu prea mai are rost sa discut cu tine(imi pierd timpul)deci iti doresc cat mai multe melodii cumparate,toate taxele platite sa ai,cat mai multi bani de la ADJPR pentru sustinere,la fel si de la artistii care ii reprezinti si cat mai multe posturi la noi pe forum(in alte arii decat unde ai interese)!
Sorinus
Administrator

UNREAD_POSTde dannyinthemix » Dum Apr 10, 2011 8:33 pm

Snake tu crezi ca in Timisoara sunt de altfel inspectorii?
dannyinthemix
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Lucian » Mar Apr 12, 2011 4:43 pm

Manoka scrie:mda .. ai dreptate ...

Nu ai fost atent, stai jos .. 4 ... vii la toamna :) ;) :lol:

datoriile fiscale se prescriu in termen de 5 ani - deci, nici tu nu ai fost atent...2....stai jos! :D :lol:
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde djpedros » Vin Apr 29, 2011 12:00 am

am vorbit in seara asta cu un amic de la finante si am retinut 3 aspecte:

1. garda financiara, politia economica, jandarmeria si alte organisme de genul asta au acces in restaurante chiar daca sunt inchiriate. nu le trebuie mandat
2. se verifica si daca dj-ul a eliberat chitanta (aviz celor care s-au inscris la ADJPR), nu se verifica doar licentele. deci, practic, trebuie sa fii minim PFA
3. dj-ul e cam ultimul verificat. in primul rand se verifica restaurantul, daca are toate actele in regula si abia apoi se ajunge la dj
djpedros
Super Membru

UNREAD_POSTde demential » Vin Apr 29, 2011 12:09 am

pai da, chitanta eliberam daca luam bani. da' cine ia bani ?
demential
Administrator

UNREAD_POSTde p3psitwist » Vin Apr 29, 2011 12:11 am

si de obicei noi luam banii la sfarsit...asa ca pe ce sa tai chitanta pana dimineata?
Imagine
p3psitwist
Administrator

UNREAD_POSTde djpedros » Vin Apr 29, 2011 12:12 am

asa am intrebat si eu si cica nu exista sa faci asta pe gratis. nu te crede nimeni
djpedros
Super Membru

UNREAD_POSTde demential » Vin Apr 29, 2011 9:17 am

e nu ma crede ... trebuie sa ma creada. pentru ca altfel nici eu nu cred ca ei sunt de la control.
demential
Administrator

UNREAD_POSTde CreB0 » Vin Apr 29, 2011 9:34 am

Si daca primim banii cu titlu de "donatie" ?
CreB0
Membru activ

UNREAD_POSTde demential » Vin Apr 29, 2011 9:54 am

pe lautari ii verifica ? nu cred. ei taie chitante ? nu cred. asa ca ... donatie rulz :D
demential
Administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie