Salutare !
Mi-a venit astazi placa audio Creative Sound Blaster X-FI 5.1
Am conectato la laptop, am pus castile pe iesirea de casti, nu pe RCA, am incercat sa instalez un driver de pe net dar am vazut ca isi instaleaza singura driverul .
Placa este luata second, 150 RON + transport 10 lei , de la un DJ din Suceava , cu multe calificative pozitive pe Okazii.ro. Placa este impecabila, nici un semn de uzura , are cutia, cablu date si telecomanda . Am luato deoarece o auzisem la Iulian Rugina si mi-a placut cum suna mai ales la banii astia.
Cateva intrebari despre setarile din panoul de control :
1. Device information - USB Conection Speed cu doua obtiuni Full Speed si High Speed. Era setat pe High Speed asa am lasat o . Voi cum o aveti setata ?
2. Speaker Configuration - Am lasat Headphones , mai ales ca deocamdata o folosesc la casti . Cred ca asa o sa ramana setat si dupa ce o pun pe mixer pe iesirile RCA. Totodata aici este bifata si obtiunea :Syncronize with microsoft Windows Control Panel. E oki asa ?
3. EAX Effects - nu am nevoie de efecte pe muzica ; este debifata optiunea;
4. SPDIF I/O - la digital Output (PCM) Sampling Rate Settings sunt doua obtiuni
: 96 KHz si 48 KHz ; era setat 48 KHz si am setat eu 96 KHz . e Oki , eu in casti nu am simtit diferente ?
5 Performance : Sampling rate 96 KHz selectat de mine(se poate si 48 KHz) iar la Bit Depth 24 Bit .
6 . Restore Default - nu am resetat nimic.
7. X-FI CMSS-3D - este bifata obtiunea X-FI CMSS-3D Headphone.
Nivelul la Stereo Envelopment este : 50% . In casti se simte foarte putin cand modific volumul de la 50 la 100% . Voi cum il aveti setat ?
8. Enable X-FI Crystalizer : este setat la 65 % , Eu l-am setat la 100 % deoarece scoate inaltele si joasele in evidenta . Se simte o diferenta
9.Microphone Efects : este debifat . are un sigur efect Concer Hall ;
10. Este diferenta intre sunetul scos pe iesirea de casti si cel scos pe cele doua RCA-uri? Eu zic ca nu are trebui sa fie . Castile mele sunt Pionerr SE-M280 luate cu 140 RON, si care dupa un an si-au schimbat sunetull initail acum se aud de nota 5 . De rezistente insa nu am ce comenta ca la cat au fost de trantite nota 10 .