DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

UNREAD_POSTde Nicks » Vin Aug 27, 2010 4:11 am

Lucrurile stau exact asa cum le spune Shalo. Ciudat este ca azi dimineata cand am fost la CASS si am zis ca am II mi sa spus ca nu intru sub incidenta legi 58. Mi sa spus ca daca am II atunci platile catre CaSS , somaj si sanatate sunt optionale. Cert este ca si functionarii de acolo erau astazi in ceata si au fost incapabili sa raspunda la multe din intrebarile puse de catre clienti. Daca au pus astia tunurile si pe PFA e clar ca visteria tarii a trecut de drojdie. Nu ca as incuraja pirateria si munca la negru insa uneori am regrete ca am cheltuit atatia bani ca sa fiu in regula iar acum trebe sa bag iar mana in buzunar. Cel putin 3-4 evenimente se duc la stat , autorizati , impozite etc.
http://www.sonorizari-sibiu.ro
http:/www.smartchic.ro
Nicks
Membru activ

UNREAD_POSTde CreB0 » Vin Aug 27, 2010 8:54 am

Ar fi prea frumos sa nu se aplice nenorocirea asta de ordonanta la noi. Din pacate unii stiu intr-un fel altii in alt fel. Concluzia este ca nimeni nu stie ce si cum si mai avem de asteptat sa vedem exact daca intram sau nu sub incidenta legii.
CreB0
Membru activ

UNREAD_POSTde Lucian » Vin Aug 27, 2010 12:50 pm

Un lucru e sigur: impozitul pe dreptul de autor nu are nici-o treaba cu " domeniul punatorilor de muzica"! :)
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde CreB0 » Vin Aug 27, 2010 1:04 pm

Tijssen scrie:Un lucru e sigur: impozitul pe dreptul de autor nu are nici-o treaba cu " domeniul punatorilor de muzica"! :)

Stiu ca nu are legatura cu drepturile de autor. Din pacate ne-au bagat in aceeasi oala pe toti si acuma avem ce umbla lunar pe la ei ca sa depunem niste declaratii de tata jena (imi cere sa completez EU valoarea salariului mediu pe economie care s-a luat in calcul cand au facut ei bugetul asigurarilor sociale - de unde naiba sa stiu eu cat e salariul brut? -). Si cand ne iau banii isi bat joc de noi, ce sa mai zic daca trebuie sa ne dea bani...
CreB0
Membru activ

UNREAD_POSTde Lucian » Vin Aug 27, 2010 1:52 pm

Shaloo scrie:imi cere sa completez EU valoarea salariului mediu pe economie

... :lol: ...si eu am ramas masca cand am vazut, dar a venit un functionar si ne-a spus la toti :D

Shaloo scrie:acuma avem ce umbla lunar pe la ei ca sa depunem niste declaratii de tata jena

...cata dreptate ai

...ieri am completat declaratia la somaj - 0.5% din venitul realizat pe luna Iulie - eu am realizat un venit
de 100 lei :mrgreen: x 0.5 = 50 bani , am trecut 1 leu pentru care trebuie sa merg in alta parte - la Trezorerie,
sa stau la alta coada, ca sa-l platesc. :D
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde prologic » Mar Aug 31, 2010 1:46 pm

Am fost si eu azi sa platesc la pensii , somaj insa la asigurarile de sanatate am avut surpriza ca am de platit 1400 lei din urma , cica se plateste retroactiv cu 5 ani in urma , vreo 5 mil pe 6 luni cand am avut pauza intre 2 servicii prin 2007 si restul pe 2009 si 2010 calculat la nivelul salariului minim plus penalitati.Ma gandesc foarte serios sa incep sa lucrez la negru incepand cu 2011 si sa-mi bag ceva in el de pfa ...
prologic
Membru activ

UNREAD_POSTde SnakeBiteTWO » Mar Aug 31, 2010 6:33 pm

Ma costa numai 16 lei sa radiez PFA-ul, iar luni, saptamana viitoare, chiar ma duc sa fac asta...
O sa merg la negru pana ma vor prinde, ori pana vor veni ceva vremuri mai prietenoase.
Mama lor de hulpavi.
Provoc distractie si conserv amintiri.
----------------------------------------
Follow da bass line.
Imagine
SnakeBiteTWO
DJ Fondator

UNREAD_POSTde tony » Mar Aug 31, 2010 8:38 pm

SnakeBiteTWO scrie:Ma costa numai 16 lei sa radiez PFA-ul, iar luni, saptamana viitoare, chiar ma duc sa fac asta...
O sa merg la negru pana ma vor prinde, ori pana vor veni ceva vremuri mai prietenoase.
Mama lor de hulpavi.

...in romania este cel mai bine sa lucrezi ilegal !
tony
Super Membru

UNREAD_POSTde djred » Mie Sep 01, 2010 12:37 am

tony scrie: ... in romania este cel mai bine sa lucrezi ilegal !

trist ... dar, adevarat ...
tuturor numai de bine

~ AUDIO ~
- MIXER - Behringer VMX 300
- PROCESARE - Behringer CX2310
- FULLRANGE- 2 x Behringer B215A; 2 X RCF L15P-200 + T6002
- SUBWOOFER - 1 x PAudio WN-18S @ BR
- AMPLIFICARE - 1 x Behringer EP2500
djred
DJ Fondator

UNREAD_POSTde p3psitwist » Mie Sep 01, 2010 1:45 am

si eu eram hotarat sa ma legalizez...sa ma duc sa fac si scoala de dj sa-mi iau atestat ...tot ce trebuie...dar am renuntat la idee
Imagine
p3psitwist
Administrator

UNREAD_POSTde CreB0 » Vin Sep 03, 2010 9:59 pm

Am ajuns la concluzia ca in tara asta nu merita sa fii corect. Trebuie sa furi si sa inseli cat mai mult pentru ca daca lucrezi legal statul isi bate joc de tine in ultimul hal
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-77 ... ste-25.htm. Daca ce scrie aici se adevereste si cineva vrea sa mai lucreze legal si corect (orice activitate are) va plati nu mai putin de 49.56 % sau 73.56 % (49.56 + 24 TVA -cine are de platit-) statului. Multumim frumos statului ca isi bate joc de noi si ne obliga sa lucram doar la negru ca apoi sa vina sa ne arate cu degetul si sa ne amendeze.
CreB0
Membru activ

UNREAD_POSTde SnakeBiteTWO » Vin Sep 03, 2010 10:31 pm

Crezi ca aia care au ajuns sa conduca tara au fost sau sunt cinstiti?
Ori aia care sunt putred de bogati, desi acu' vreo 10 ani erau niste coate goale?
Nu, ei ne cer noua sa fim cinstiti, ca sa poata fura ei linistiti...
Niste scarbe, da-i dreaq!
Provoc distractie si conserv amintiri.
----------------------------------------
Follow da bass line.
Imagine
SnakeBiteTWO
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Lucian » Vin Sep 03, 2010 11:12 pm

As vrea sa clarific putin niste lucruri pentru ca si eu m-am lovit de chestiile astea si poate mai sunt si altii care vor sa stie.

Iau cazul tipic pentru un PFA:

Cei care detin un PFA ori merg numai pe PFA (cazul 1), ori sunt angajati si in alta parte si au si un PFA (cazul 2);

Pentru cazul 1 se plateste:
- contributia la fondul de pensii: 31.3% din CE SUMA VREI SA DECLARI dar sa fie mai mare de 1leu
- contributia la fondul de somaj: 0.5% din VENITUL NET pe luna in curs
- contributia la casa de asigurari de sanatate: 5.5% din SALARIUL MINIM PE ECONOMIE, iar daca venitul net lunar depaseste aceasta
valoare se aplica la venitul respectiv.
- la impozitul de 16% nu mai revin ca banuiesc ca aveti toti impunerea

Pentru cazul 2 se plateste:
- contrib fondul de pensii: 10.5% - la fel din ce suma vrei sa declari
- contrib la fondul de somaj: 0.5% din venitul net (asta inca nu se stie sigur :) )
- contrib la casa de asigurari de sanatate: 5.5% aplicat la SUMA DIN VENITUL NET CARE DEPASESTE salariul minim pe economie.
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde karimism » Sâm Sep 04, 2010 11:59 am

Cam asa e...situatia. Anomalia apare atunci cand ai un PFA si esti si angajat cu carte de munca, prin urmare trebuie sa platesti contributia la CASS (sanatate) de...doua ori. Pentru ce? Ca sa acoperim...gaurile negre din bugetul ministerului sanatatii (de ex. toti cei care beneficiaza de ajutor social in baza Legii nr. 416/2001, chiar si 1 leu, beneficiaza automat de asigurare de sanatate gratuita).
Pentru cine doreste infiintare PFA il ajut cu actele cu cea mai mare placere, doar sa-mi dea datele de buletin si obiectul de activitate. Nu o fac pentru bani ci doar pentru ca sa fiu si eu ajutat cu sfaturi, muzica etc daca voi avea nevoie. Din pacate pe cand am vrut sa-mi fac si eu un PFA s-au trezit desteptii de la ORC, care pana atunci au acceptat la greu Declaratii de notorietate date de primari, conform OUG nr. 44/2008, ca "nu se mai poate" decat in cazul meseriilor si mestesugurilor traditionale. Am de gand sa ma duc sa le spun ca asigur sonorizarea pentru ansamblul de muzica populara oseneasca, deci ceva "traditional" sa vad ce vor zice.
Se face un nou curs de Dj la Satu Mare, 700 lei platibili in doua rate. Se merita sau nu, ce ziceti?
karimism

UNREAD_POSTde The_Mack » Mar Sep 07, 2010 12:18 pm

legat de legalitate, a inceput balciul si la Ploiesti - o amica de a mea, a fost calcata de control de la garda. sper sa nu ii tina prea mult. lumea este dispecrata chair vb cu cameramanul la nunta de sambata trecuta si omul era cu certificatul de inregistrare dupa el in geanta, chitanta facuta cu oamenii tot tacamul. este groaznic c ene asteapta.
http://www.soundlightvideo.ro
http://www.slvservices.ro
DJMACK - Your Party Maker!
Mare Roman Maresalul Antonescu!
The_Mack
VIP

UNREAD_POSTde demential » Mar Sep 07, 2010 12:35 pm

amica ta este dj/punator de muzica la nunti botezuri cununii ?
demential
Administrator

UNREAD_POSTde The_Mack » Mar Sep 07, 2010 1:23 pm

are firma de organizari
The_Mack
VIP

UNREAD_POSTde sound_event » Mar Sep 07, 2010 2:05 pm

Spune-ne si noua ce a trebuit sa prezinte organelor de control ? Chitanta, taxa platita catre UCMR, etc ?
Imagine
sound_event

UNREAD_POSTde clubbinman » Mar Sep 07, 2010 2:10 pm

nu cred ca e cazul sa intram in panica; controale au fost de cand e lumea ideea e daca ai sau nu ghinionul de a fi controlat :)
clubbinman
Membru activ

UNREAD_POSTde The_Mack » Mar Sep 07, 2010 2:27 pm

deci femeia a oferit niste servicii se pare la niste colegi de ai domnilor inspectori acum ceva vreme. evident stiind cine sunt preturile au fost decente spre derizoriu - greseala ei a fost ca a trimis si foto/video si muzica pe langa decoratiuni etc. evident cand au venit baietii in control au spus clar ca in data de a avut un eveniment cu dj, foto si video si amenajari. din fericire ptr. ea nu au avut cum sa demonstreze ca acel dj lucra sau nu ilegal ptr.ca nu au mai avut de unde sa il ia (trebuie sa specific ca cei care au fost in control erau de la garda si nu ailalti, deci pe ei ii interesa factura, bon fiscal etc). una peste alta treaba s-a rezolvat (banuiesc ca toata lumea stie cum).
The_Mack
VIP

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie