DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

Mesajde tony » Joi Iun 10, 2010 11:17 pm

DJ Stef scrie:Merit bataie la fund, am fost rau ....and god knows my ass is big :lol:
Acuma serios vorbind, chiar nu va dati seama ca aia care vin in controale au auzit toate scuzele posibile care se invoca si aici, asta cu petrecere privata, prietenul mirelui, amantul miresei :D samd...Adica noi suntem destepti si ei sunt prosti...cmmooon.
piiiiiiiiiiiiiiiis (a se citi peace) :twisted:

Ai dat citat din lege d-aiurea ,ia citeste matale acilea!

legea 8/14.03.1996

Art. 34 - (1) Nu constituie o încalcare a dreptului de autor, în sensul prezentei legi,
reproducerea unei opere fara consimtamântul autorului, pentru uz personal sau pentru
cercul normal al unei familii, cu conditia ca opera sa fi fost adusa anterior la cunostinta
publica, iar reproducerea sa nu contravina utilizarii normale a operei si sa nu îl
prejudicieze pe autor sau pe titularul drepturilor de utilizare.

Art. 35 - Transformarea unei opere, fara consimtamântul autorului si fara plata unei
remuneratii, este permisa în urmatoarele cazuri:
a) daca este o transformare privata, care nu este destinata si nu este pusa la dispozitia
publicului;
tony
Super Membru

Mesajde DJ Stef » Vin Iun 11, 2010 5:59 am

Tattuutzuuuu....reproducerea si transformarea unor opere...noi vorbim de comunicarea publica.
Din cate am inteles eu, tu pui muzica doar rudelor , seara si in weekend, la ei acasa, sa se simta bine dupa masa de seara.
Multa bafta.
Decat sarac si bolnav mai bine bogat si sanatos
DJ Stef
DJ Fondator

Mesajde Lucian » Vin Iun 11, 2010 8:40 am

Stef,tot ce ai scris tu mai sus incepe cu "comunicare publica" - am mai spus ce este - noi NU facem comunicare publica(ma refer la nunti,botezuri,majorate).
Nu crezi ca si noi facem parte din aceeasi categorie cu formatiile(mai putin muzica-si o sa revin pe tema asta).Cate formatii au firma si taie bon fiscal? ...cmmooon.
Incasam bani-Da, dar si miri incaseaza bani -de unde? din donatiile invitatiilor - si noi la randul nostru din donatia mirilor; in cel mai probabil caz poate
la impozitul pe venitul global sa declaram aceste venituri.

P.S. Sa sti ca si eu am luat licentele si dupa aceea mi-am dat seama ca nu e ce-mi trebuie.Licente le trebuie la DJ care se duc in Discoteca si pun muzica,la cei
care asigura ambientalul la lansari de produse,deschideri de showroom-uri,magazine,etc...etc
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

Mesajde tony » Vin Iun 11, 2010 9:01 am

... off off , greu de cap cu unii , am vorbit aseara cu un amic de la politia economica si mi-a zis sa stau linistit cand sunt intr-un spatiu privat , noi nu primim bani direct de la cei care asculta! , oricum daca nu vreti sa intelegem notiunea de PRIVAT ,asta e...
tony
Super Membru

Mesajde Sorinus » Vin Iun 11, 2010 10:32 pm

tony scrie:... off off , greu de cap cu unii ...

Asta e ca sa-i faci multi dintre noi de pe forumul asta suntem mai grei de cap si cum fac si eu scoala de dj pt atestat ma simt si eu in categoria aceea...zic si eu dupa demential sa o lasi mai usor cu remarcile astea acide!
Sorinus
Administrator

Mesajde demential » Mar Iun 15, 2010 5:33 pm

http://www.youtube.com/watch?v=3H9bkC36Epk ne dam eroi cand ne intrerupe garda pinguinu ... aviz a(ni)matorilor.
demential
Administrator

Mesajde tony » Mar Iun 15, 2010 6:34 pm

Dupa cate am observat sa pus si un "sondaj de opinie" , dar sunt curios sa aud o poveste reala ...

..pentru cei care i-am deranjat imi cer scuze, fiecare cu adevarul sau!

PS: Sambata trecuta am avut un party cu 50 de politai :D :mrgreen: :P , si duminica dimineata am sonorizat 3 ore in aer liber la un spectacol de sf an scolar cu 250 / 300 persoane ca fapt divers :D :D :D
tony
Super Membru

Mesajde Lucian » Mar Iun 15, 2010 7:08 pm

tony scrie:am sonorizat 3 ore in aer liber la un spectacol de sf an scolar cu 250 / 300 persoane

...iao usor, deja ai dat in Comunicare Publica!
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

Mesajde tony » Mar Iun 15, 2010 7:12 pm

Tijssen scrie:
tony scrie:am sonorizat 3 ore in aer liber la un spectacol de sf an scolar cu 250 / 300 persoane

...iao usor, deja ai dat in Comunicare Publica!

Eh , nu mergeam daca primarul nu venea personal la mine impreuna cu directorul scolii!
tony
Super Membru

Mesajde demential » Mie Iun 16, 2010 9:14 am

imi vine in minte replica "pot sa te ating ?" :))
felicitari ;) si totusi nu ne arati si noua poze/filmulete cu tine/sculele/300invitati ?
demential
Administrator

Mesajde tony » Mie Iun 16, 2010 10:47 am

eh , am avut 2 rcf300a , un lem (ceva in juru a 250w) , un mixer Bery , care imi venea sa-l fac praf , ma electrocutat de 2/3 ori , ma rog , mixeru nu era al meu si sculele, le imprumutasem pt ca ale mele nu erau aduse de la local!

...ehe , sincer ma oftic ca nu am facut poze!

PS: rahatul ala de mix , mi-a "intretinutrelatiisecsualecu" hardu la laptop!
tony
Super Membru

Mesajde calvinel » Mie Iun 16, 2010 11:11 am

tony scrie:eh , am avut 2 rcf300a , un lem (ceva in juru a 250w) , un mixer Bery , care imi venea sa-l fac praf , ma electrocutat de 2/3 ori , ma rog , mixeru nu era al meu si sculele, le imprumutasem pt ca ale mele nu erau aduse de la local!

...ehe , sincer ma oftic ca nu am facut poze!

PS: rahatul ala de mix , mi-a fu.ut hardu la laptop!

Sorry dar nu vreau sa fiu Toma totusi am anumite dubii la relatarea ta. Cum poate sa iti strice hardul mixerul? tu iesi din comp si intri in mixer si nu invers.
Tie ti-e mai usor sa imprumuti scule , decat sa le folosesti pe ale tale (care stii ca sunt perfecte?)
Dupa cate stiu eu RCF-urile au aprox 300 de W si sunt pe 12" , mi se pare cam putin pentru aer liber nu neaparat pentru 300 de persoane.
Scuze de off-topic , nu am intentia de rea-vointa ci pur si simplu m-a deranjat injuratura ta , care parerea mea nu prea are loc pe acest forum.

Cu respecte , un alt punator de muzica (sau dj pentium ) :)
calvinel
Membru activ

Mesajde tony » Mie Iun 16, 2010 11:15 am

In termeni tehnici , mixerul facea masa cu microfonul si laptopul , eu m/am ars direct pe microfon , hardul sa defectat(BAD) din urma socurilor primite din partea mixerului , si cand am bagat un cd in laptop iarasi m/am electrocutat , deci inca o data "derau" acelui mixer , boxele alea erau de ajuns pt 2/3 melodii si a fost folosite mai mult pentru voce!

pai daca sculele mele erau la 30 km si pe mine m/au trezit din somn!

PS: Nu ma supar!
tony
Super Membru

Mesajde scarface » Mie Iun 16, 2010 10:18 pm

Si eu am patit-o cu un mixer Behringer sa electrocuteze. Am inchiriat niste monitoare la un concert rock si pana la urma a trebuit sa le reglez si sunetul ca ala ce era cu sculele "pe fata" pur si simplu nu il interesa.
In alta ordine de idei, m-am cam enervat atunci ca ma tot curentam cand atingeam cate un element metalic :lol:
De ce? Nu m-a interesat. Eu ma grabeam sa merg altundeva, dar nici nu am zis nimic, daca punea ala mana sa se curenteze si el :lol: :lol: :lol:
scarface
Membru activ

Mesajde Ciprian » Mar Iun 29, 2010 12:16 pm

http://www.cancan.ro/actualitate/intern ... 11518.html

Mi-aduc aminte prin 2000 parca ca si cei de la pro B fusesera arestati?Cei din Buc s-ar putea sa stiti despre ce e vb!
Ciprian
DJ Fondator

Mesajde demential » Mar Iun 29, 2010 12:30 pm

un retardat. n-are legatura cu subiectu nostru :)
demential
Administrator

Mesajde Nicks » Mie Iun 30, 2010 6:09 pm

Deci eu am ajuns la final in ceea ce priveste legalitatea.
Mi-am infiintat o intreprindere individuala , pentru ca la firma i-am pus lacat.
Taxe platite :
Ucmr - 35 ron pe eveniment
Upfr 2 taxe : 1428 ron - Renumeratie reproducere fonograme
124 ron - Renumeratie muzicala lucrativ.
Acum finalizez si cu credidam.
La infintarea unei intreprinderi individuale se da o declaratie(200) in care iti estimezi venitul net si cheltuielile iar finantele iti calculeaza un impozit anual in functie de ceea ce ai declarat tu in scris , care se plateste trimestrial. Deja am platit si prima rata din impozit.
Odata cu inchiderea firmei am scutit : contabil + impozit forfetar. Am redus o suma frumusica.
Va recomand cu drag aceasta varianta ;)
Toate cele bune !

Probabil ca voi posta 3 maxim 4 evenimente din acest sezon in sectiunea mea din anumite motive foarte intemeiate. Nu este vorba de teama ca imi vor fii furate pozele. Atentie la cei care taiati 2 facturi pe an si aveti aici postate 20 de evenimente.
Bafta multa tuturor !!!
http://www.sonorizari-sibiu.ro
http:/www.smartchic.ro
Nicks
Membru activ

Mesajde demential » Mie Iun 30, 2010 6:41 pm

tinand cont ca la o cautare pe google pentru cuvintele "dj legal" suntem pe locul 2, fac apel pe aceasta cale catre orice membru al upfr, aimr, ucmr ada, etc sa isi faca cont la noi pe forum pentru a ne informa cu privire la acest subiect, tocmai pentru ca exista un atat de mare interes pentru acest subiect. Multumesc!
demential
Administrator

Mesajde prologic » Mie Iun 30, 2010 7:05 pm

Nicks poti sa ne spui te rog si ce cod caen ai la intreprinderea individuala?Ti-ai luat si casa de marcat?
prologic
Membru activ

Mesajde demential » Mie Iun 30, 2010 7:08 pm

extrem de important, zic eu : cred ca s-a schimbat regula la UCMR - ADA.
NU se mai plateste comision/eveniment, ci / luna.
iata un extras din http://ucmr-ada.ro/fisiere/legislatie_decizia365.pdf

C. Evenimente ocazionale (remuneratii/manifestatie)
1. Petreceri cu muzica (nunti cu dar si alte asemenea
petreceri organizate de catre particulari) 30 RON/luna
demential
Administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie