DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

UNREAD_POSTde Sorinus » Mar Mar 06, 2012 12:20 am

Nici unul dintre voi sau noi nu o sa fie in regula vreodata oricate discuri vom avea si oricate taxe vom plati fiindca totdeauna va mai aparea o institutie de colectare a taxelor sau legea va fi in asa fel incat sa permita interpretari sa putem fi in semilegalitate si sa existe loc si de o "spaga"!
Sorinus
Administrator

UNREAD_POSTde dannyinthemix » Mar Mar 06, 2012 11:11 am

Da Sorin, ai mare dreptate, asta-i tara in care traim.
dannyinthemix
DJ Fondator

UNREAD_POSTde p3psitwist » Mar Mar 06, 2012 11:04 pm

eu am rezolvat muult mai simplu problema. sper sa nu am vreo surpriza sezonul asta de nunti ...13 la numar , dupa care vand toata aparatura si plec din tara.
as face asta de acum dar sunt oameni la care le-am promis ca o sa merg la ei la nunti si nu ii pot lasa asa.
am si o varianta de rezerva ...imi vand toata aparatura si ma duc doar ca dj la o firma care zice ca e in regula...ca sa nu renunt asa de tot la ceva care imi place, pentru ca mi se pare ca daca vrei sa faci ceva pe cont propriu incepe sa fie din ce in ce mai greu si mai riscant, plus ca am inceput sa aud si eu povesti cu controale.
Imagine
p3psitwist
Administrator

UNREAD_POSTde Sorinus » Mie Mar 07, 2012 6:18 pm

Nu stiu cat de mult rezolvi problema,mai degraba o complici :?
Sorinus
Administrator

UNREAD_POSTde p3psitwist » Mie Mar 07, 2012 11:19 pm

mai multe detalii o sa va dau la intalnire ...probabil ultima la care o sa particip
Imagine
p3psitwist
Administrator

UNREAD_POSTde Andry » Sâm Mar 31, 2012 9:19 pm

Salutări,

Doresc să vă cer confirmarea în cazul în care paşii pe care vreau să îi urmez pentru a funcţiona legal sunt corecţi pentru activitatea pe care o depun :

1. Recunoaştere ca PFA
2. Achitarea taxei de 105 lei către UPFR + 1.5% per an din câştigul brut.
3. Achiziţionarea unei case de marcat ( din moment ce trebuie justificată suma brută din care se reţin acei 1.5% bănuiesc că este necesară )

Descriere : Deţin aparatură PA pe care o închiriez de obicei localurilor în vederea unor petreceri tematice ( localuri ce nu dispun de sistem sunet performant ). Arareori sonorizez şi câte o petrecere privată ( aniversare, chef ) şi conferinţe de prezentare.

La evenimentele mai sus menţionate nu am asigurat programul muzical ( playlist ) şi nici nu doresc să schimb acest aspect. Deci o eventuală colecţie de muzică originală sau atestat de DJ se elimină din discuţie.

Însă la conferinţele de prezentare mai este nevoie de un fundal muzical ( melodii instrumentale ) pe tot parcursul evenimentului.
Pot folosi material audio stocat pe internet, dar asupra căruia nu devin respunzător în faţa legii ( ex. YouTube, soundcloud ) ?

Interpretez legea ca permiţându-mi mie, plătitor de taxă "LICENTA DE UTILIZARE A MUZICII IN SCOP LUCRATIV", să folosesc acele opere muzicale în contextul mai sus menţionat.

Mulţumesc!
Andry

UNREAD_POSTde Lucian » Sâm Mar 31, 2012 9:58 pm

Andry scrie:La evenimentele mai sus menţionate nu am asigurat programul muzical ( playlist ) şi nici nu doresc să schimb acest aspect. Deci o eventuală colecţie de muzică originală sau atestat de DJ se elimină din discuţie.

In cazul asta NU trebuie sa platesti nici-un fel de taxa la nimeni, decat PFA-ul sa poti da bon fiscal pentru inchirierea aparaturii.

Andry scrie:Însă la conferinţele de prezentare mai este nevoie de un fundal muzical ( melodii instrumentale ) pe tot parcursul evenimentului.
Pot folosi material audio stocat pe internet, dar asupra căruia nu devin respunzător în faţa legii ( ex. YouTube, soundcloud ) ?

daca folosesti muzica numai de pe you tube, etc - am inteles (de la ADPFR) ca nu-ti mai trebuie licenta de copiere ci numai cea cu scop lucrativ INSA trebuie sa treci si pe la ADPFR, CREDIDAM si UCMR-ADA (aici daca localul nu are platit) pentru aceeasi licenta.

Observ ca in ultima vreme se pune accentul numai pe UPFR, care este numai una din aceste societati de colectare, iar celelalte sunt ignorate - nu inteleg de ce :?:
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Andry » Dum Apr 01, 2012 10:23 am

De partea taxelor ce ţin de local şi organizator ( taxă ambientală, taxă per eveniment ) NU sunt răspunzător, deci nu mă interesează. ( cam arogantă atitudine, dar n-are să mă preocupe capra vecinului ).

Iar legat de restul, se pare că nu m-ai înţeles Lucian şi ai enumerat exact aceleaşi taxe pe care le-am enumerat şi eu.

Legat totuşi de miile, milioanele şi miliardele de organizaţii carora trebuie să le plăteşti tribut în România, o să mă interesez despre fiecare cu ce se ocupă şi mai important pe cine reprezintă.
N-are rost să plătesc la organizaţia muzicii populare şi-a manelelor dacă nu folosesc astfel de melodii.
Andry

UNREAD_POSTde dannyinthemix » Dum Apr 01, 2012 12:19 pm

Andry scrie:Salutări,

Doresc să vă cer confirmarea în cazul în care paşii pe care vreau să îi urmez pentru a funcţiona legal sunt corecţi pentru activitatea pe care o depun :

1. Recunoaştere ca PFA
2. Achitarea taxei de 105 lei către UPFR + 1.5% per an din câştigul brut.
3. Achiziţionarea unei case de marcat ( din moment ce trebuie justificată suma brută din care se reţin acei 1.5% bănuiesc că este necesară )

Descriere : Deţin aparatură PA pe care o închiriez de obicei localurilor în vederea unor petreceri tematice ( localuri ce nu dispun de sistem sunet performant ). Arareori sonorizez şi câte o petrecere privată ( aniversare, chef ) şi conferinţe de prezentare.

La evenimentele mai sus menţionate nu am asigurat programul muzical ( playlist ) şi nici nu doresc să schimb acest aspect. Deci o eventuală colecţie de muzică originală sau atestat de DJ se elimină din discuţie.

Însă la conferinţele de prezentare mai este nevoie de un fundal muzical ( melodii instrumentale ) pe tot parcursul evenimentului.

Interpretez legea ca permiţându-mi mie, plătitor de taxă "LICENTA DE UTILIZARE A MUZICII IN SCOP LUCRATIV", să folosesc acele opere muzicale în contextul mai sus menţionat.

Mulţumesc!

1,Trebuiesa fii minim PFA.
2.Platesti 105 ron + 1,5% daca folosesti doar cd originale cumparate, fara sa ai vre-o copie dupa ele.
3.Nu este necesar sa ai casa de marcat, pentru ca ai un registru incasari-plati, care reflecta veniturile nete pe anul respectiv, si dupa aceste venituri declarate la fisc, se face un raport catre UPFR cu veniturile obtinute, apoi ei iti factureaza acei 1,5 %.
Bineinteles trebuie platiti neaparat cei 1,5% daca mai vrei licenta pe anul urmator.
dannyinthemix
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Deejay Marco » Dum Apr 01, 2012 12:27 pm

Andry scrie:Legat totuşi de miile, milioanele şi miliardele de organizaţii carora trebuie să le plăteşti tribut în România, o să mă interesez despre fiecare cu ce se ocupă şi mai important pe cine reprezintă.
N-are rost să plătesc la organizaţia muzicii populare şi-a manelelor dacă nu folosesc astfel de melodii.

Acest lucru l-am recomandat si eu intr-un post anterior. Trimite email la fiecare organizatie / asociatie si descrie exact (inclusiv exemple) ceea ce vrei sa faci. In urma acestui email sa iti spuna daca platesti sau nu taxa la organizatia lor.Indicat ar fi sa primesti in scris parafat cu stampila si numar de ordine astfel incat, la un control, cand un inspector te contrazice, sa ii prezinti acest raspuns.
Marco, Deejay Marco!
Deejay Marco

UNREAD_POSTde Lucian » Dum Apr 01, 2012 2:23 pm

Andry scrie:( cam arogantă atitudine, dar n-are să mă preocupe capra vecinului ).

nu inteleg...

dannyinthemix scrie:Nu este necesar sa ai casa de marcat, pentru ca ai un registru incasari-plati,

cred ca glumesti... daca nu ai inca casa de marcat, du-te repede cumpara si inregistrez-o la fisc, ca sa scapi de amenda...
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde george » Dum Apr 01, 2012 8:36 pm

Buna ziua,
Dupa ce am citit 26 de pagini pe aceasta tema, inteleg ca unii DJ sunt au toate taxele platite si stau relaxati, unii au platit mai mult decat era nevoie, unii ar vrea sa plateasca da inca nu s-au lamurit ce si unde.
cred ca glumesti... daca nu ai inca casa de marcat, du-te repede cumpara si inregistrez-o la fisc, ca sa scapi de amenda...

Acum, lasand la o parte taxele ce tin de muzica (ce-i drept, cam multe si cam confuze), ma intreb cate formatii umbla dimineata cu casele de marcat dupa miri. :roll:
george

UNREAD_POSTde dannyinthemix » Lun Apr 02, 2012 12:41 pm

Eu am intrebat la fisc si mi-au zis ca nu imi trebuie, de fapt asta inseamna contabilitate in partida simpla.
dannyinthemix
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Lucian » Lun Apr 02, 2012 2:42 pm

mai intreaba odata :)
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde CreB0 » Lun Apr 02, 2012 3:06 pm

Pentru orice fel de activitate comerciala (SRL, PFA etc) e obligatorie folosirea casei de marcat si eliberarea bonului fiscal. Aia de la fisc care ti-au spus ca nu iti trebuie cred ca o freaca pe acolo toata ziua si nu stiu ce trebuie sa faca...
CreB0
Membru activ

UNREAD_POSTde Lucian » Lun Apr 02, 2012 6:46 pm

poti sa facturezi si pe PAPAPIRUS - tot iti trebuie casa de marcat...
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Sorinus » Lun Apr 02, 2012 9:00 pm

Lucian scrie:poti sa facturezi si pe PAPAPIRUS - tot iti trebuie casa de marcat...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sorinus
Administrator

UNREAD_POSTde Lucian » Lun Apr 02, 2012 11:58 pm

noi vorbeam aici de facturari cu incasari in numerar - tu ai avea dreptate daca plata s-ar face prin cont bancar de catre persoane juridice - dar sa fim seriosi, activitatea noastra se bazeaza pe sonorizari de nunti si botezuri unde lucrezi numai cu persoane fizice si bani in numerar.
Ce faci cand tu declari la fisc ca o sa lucrezi numai cu persoane juridice si nu ai nevoie de casa de marcat si te trezesti, la o nunta sau un botez, cu garda financiara care-ti cere actele firmei si vede ca tu nu ai casa de marcat si nu poti sa dai bon fiscal pentru sonorizarea respectiva?
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Lucian » Mar Apr 03, 2012 11:29 am

..................
Ultima oară modificat de Lucian pe Joi Apr 05, 2012 12:50 am, modificat 1 dată în total.
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Andry » Mie Apr 04, 2012 10:54 am

Lucian scrie:
Andry scrie:( cam arogantă atitudine, dar n-are să mă preocupe capra vecinului ).

nu inteleg...

dannyinthemix scrie:Nu este necesar sa ai casa de marcat, pentru ca ai un registru incasari-plati,

1. Făceam referire la faptul că nu ţin de mine achitarea acelor taxe, deci nu are rost să-mi fac zile negre gândindu-mă la ele. ( taxă muzică ambientală - care ţine de restaurant ; taxă per eveniment - care ţine de organizator ).

2. O casă de marcat nu-i un capăt de ţară, chiar şi cu câştigul de pe urma unui eveniment mic îţi poţi achiziţiona o casă de marcat mobilă, cu acumulator ( de exemplu http://www.aparaturafiscala.ro/produs/Aclas_STL ).

O să trimit mailuri către organizaţiile cu pricina, pentru a-mi răspunde ei cu privire la taxele ce trebuie sau nu achitate către dânşii.

LE : În acest articol, în paragraful al 7-lea ce ţine de excepţiile obligativităţii de a purta casă de marcat există informaţii care poate mai limpezesc un pic apele.
Andry

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie