Oliver scrie:A
Daca am gresit undeva pana acum, va rog sa ma corectati.
Intrebarea mea in legatura cu toate aceste taxe ar fi: In momentul in care un DJ asigura sonorizarea unui eveniment intr-un restaurant care deja are platite toate aceste taxe pe care le-am amintit mai sus, este obligat ca la randul lui sa le aiba platite? Ma gandesc ca in acel moment exista o dubla taxare ( a restaurantului si a dj-ului) pentru acelasi eveniment. De precizat aici ar fi ca restaurantele oricum sunt obligate din cate stiu eu sa aiba aceste taxe platite. Nu sunt foarte sigur ca au vreo obligatie fata de ADPFR, daca de asemenea nu le folosesc melodiile pentru care acestia reprezinta drepturile de autor.Din nou, daca gresesc va rog sa ma corectati.
Lucian scrie:
in ceea ce priveste producatorii de fonograme lucrurile sunt clare: UPFR colecteaza pentru muzica usoara si ADPFR pentru muzica populara si manele - sunt doua licente diferite care trebuie platite distinct - degeaba ne vaicarim, pana nu facem o asociatie puternica ceva nu rezolvam nimic - doar discutii...
ubertracker scrie: la ADPFR s-au adunat niste case de discuri mai lipsite din importanta, unele chiar fara activitate, care intr-adevar nu au scos altceva decat manele si etno si populara de duzina.
tractor scrie:off topic putin: faza cu cd originale mi se pare imposibila!!!nu poti sa ai atatea cd la tn,NU poti! suntem in sec21 nu acum zeci de ani cand mergea lumea cu casete si vinyluri
Lucian scrie:ubertracker scrie: la ADPFR s-au adunat niste case de discuri mai lipsite din importanta, unele chiar fara activitate, care intr-adevar nu au scos altceva decat manele si etno si populara de duzina.
da, dar a obtinut acordul ORDA de-a colecta taxe pentru muzica populara si manele din partea producatorilor de fonograme - nu stiu cat de lipsite de importanta sunt aceste case dar la mine, pe bruma de CD-uri originale pe care le am cu muzica populara si manele, aproape toate au sigla (sigiliul) ADPFR. E adevarat ca daca nu ai CD-uri de la ei nu-ti pasa, dar majoritatea de aici merge pe varianta Laptop+ 20000 mel, in care as zice ca nu ai cum sa eviti si mel de la ei.Anul trecut cand am platit licenta la UPFR, inspectorul mi-a spus clar ca ei nu mai acopera muzica populara si manelele.
Si inca ceva - daca ai licenta platita la aceste organisme, se considera ca ai copiat muzica de pe CD-uri originale si nu te mai verifica nimeni sa vada de unde ai tu muzica - e un fel de aprobare tacita daca vrei
Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator