Echipament de DJ, lumini si audio.

Boxe, microfoane, statii, mixere, playere, softuri etc.

Moderator: SnakeBiteTWO

Re: Echipament de DJ, lumini si audio.

Mesajde tony » Mar Noi 09, 2010 3:43 pm

mai dai drek de audiofili , un cablu de 1 m e 10.000 euro! , mai jos nu cumpara!
tony
Super Membru

Mesajde dannyinthemix » Mar Noi 09, 2010 7:05 pm

marescosmin scrie:
SnakeBiteTWO scrie:DJZmaltz a scris:
P.S: SnakeBiteTWO ai văzut boxele cele de 14 ţoli de la FBT ce SPL şi ce greutate au ?
Asta înseamnă difuzoare eficiente şi procesare corespunzătoare !
Să-mi spui dacă îţi plac.
http://www.fbt.it/ENG/PAE/PRODOTTI/SPEA ... /index.asp

Daa, sunt super "bestiile" astea de la FBT, usoare si cu un SPL devastator, insa cu un pret de te face sa te mai gandesti, in zilele astea de criza...

Eu,merg pe FBT,inca de pe vremea lui "impuscatu' ".Ce pot sa va spun,fata de rahaturile de JBL care sunt niste "mari jeguri sonore" :twisted: ,FBT chiar si-au dovedit calitatea in timp.Nu am echipament chiar de 21 de ani dar FBT-urile ce le detin actualmente + mixer al aceleiasi firme,chiar suna excelent,nu am avut probleme cu ele la nicio sonorizare iar la muzica ce are un continut de ghitara sau instrumente clasice,reda clar si cald sunetul,nu ca JBL-urile folosite de unii ca "Dumnezeu al sunetului"!
Nu compar cu alte firme fiindca acelea suna chiar bine.Am avut experiente de rahat cu JBL,sunet de tabla sau de "Gara de Nord" - la fel ca VLIODOR ce le puteti cumpara din Europa si care au sunet I D E N T I C cu JBL-ul.
Nu mi-as lua JBL,nici daca mi s-ar oferi gratis sau ar ramane singura firma modiala producatoare de echipament de sunet! Decat JBL,mai bine orice altceva,chiar home-made!

Domnul Mares, eu personal am ascultat JBL si se aud ok si chiar fortate in clip nu am auzit distorsiuni, sunet clar cu basi calzi. Nu stiu ce boxe folosesti tu dar inainte sa deschizi gura cred ca mai bine asculti tipul asta de boxe, nu mai vb de seria line array de la JBL care suna de rupe.
Intradevar a fost o aluzie la boxele lui Sorin care cred ca se aud super, chiar am facut un eveniment inpreuna cu aceste boxe si erau si Berry pe acolo care nu se mai auzeau cind am deschis Jbl putin mai tare.
dannyinthemix
DJ Fondator

Mesajde marescosmin » Mar Noi 09, 2010 7:48 pm

Stiu ca multi aveti JBL,le folositi,se folosesc si la Teatrul de Estrada Ploiesti,dar fata de FBT care lucreaza de peste 50 de ani in domeniu... este cale lunga!
Vliodor,sunt niste jeguri pentru balciuri si talciocuri,nu intram cu discutia aici!
Da,la orice sistem activ,ai nevoie de SUB! Am si asa ceva,tot FBT - este un ansamblu complet!
Voi mai faceti o greseala... unii dintre DVS,dati inainte cu Watt-ii! Care are putere mai mare - GRESIT!
Eu,am FBT-urile de 300 W - activele si 400W fiecare SUB in parte - amplif separat pe partea de bas.La o sonorizare,puneti accentul pe fidelitate,calitatea mp3-urilor,de unde le luati,este HOTARATOARE!
Eu merg pe 98% Mp3 la 320 sau VBR-uri intre 192 - 320 Kb/sec! Multi dintre cei ce au corespondat cu mine pe mess si le-am dat cateva melodii,stiu cum sunt eu "maniac" cu sunetul si muzica in general!
Daca vreti fidelitate,nu depasiti 75% volum la boxe,nu intrati in "clip" sub nicio forma iar daca volumul nu este suficient la 75%,mai bine mariti echipmentul ca Watt-aj,decat sa dati in "blana"!
Un echipament realizat ingrijit,este cheia succesului! Calitatea melodiilor stocate,este de asemenea hotaratoare.
Eu,cu numai 300W curati (am masurat),fac fata lejer la orice sonorizare chiar si la 250 persoane fara probleme si fara distorsiuni de vreun fel (perceptibile direct la ureche)!
Sunetul face muzica!
Muzica BUNA,s-a compus.Ce se asculta acum,sunt "experimente" nereusite,vezi muzica ultimilor ani.BUN,este cuprins intre anii '50-'60-'70-'80-'90 si pana prin 2006 aproximativ.
marescosmin
Super Membru

Mesajde Sorinus » Mie Noi 10, 2010 12:21 am

marescosmin scrie:Stiu ca multi aveti JBL,le folositi,se folosesc si la Teatrul de Estrada Ploiesti,dar fata de FBT care lucreaza de peste 50 de ani in domeniu... este cale lunga!
Vliodor,sunt niste jeguri pentru balciuri si talciocuri,nu intram cu discutia aici!
Da,la orice sistem activ,ai nevoie de SUB! Am si asa ceva,tot FBT - este un ansamblu complet!
Voi mai faceti o greseala... unii dintre DVS,dati inainte cu Watt-ii! Care are putere mai mare - GRESIT!
Eu,am FBT-urile de 300 W - activele si 400W fiecare SUB in parte - amplif separat pe partea de bas.La o sonorizare,puneti accentul pe fidelitate,calitatea mp3-urilor,de unde le luati,este HOTARATOARE!
Eu merg pe 98% Mp3 la 320 sau VBR-uri intre 192 - 320 Kb/sec! Multi dintre cei ce au corespondat cu mine pe mess si le-am dat cateva melodii,stiu cum sunt eu "maniac" cu sunetul si muzica in general!
Daca vreti fidelitate,nu depasiti 75% volum la boxe,nu intrati in "clip" sub nicio forma iar daca volumul nu este suficient la 75%,mai bine mariti echipmentul ca Watt-aj,decat sa dati in "blana"!
Un echipament realizat ingrijit,este cheia succesului! Calitatea melodiilor stocate,este de asemenea hotaratoare.
Eu,cu numai 300W curati (am masurat),fac fata lejer la orice sonorizare chiar si la 250 persoane fara probleme si fara distorsiuni de vreun fel (perceptibile direct la ureche)!

Si ca sa continuam contrarile(e bine sa fie si atmosfera mai aprinsa din cand in cand :mrgreen: ) se pare ca si(sau doar) JBL lucreaza in domeniu de peste 50 an ,mai exact 64,pe cand fbt-ul are cam cu 17 ani mai putin decat jbl-ul,deci nu are peste 50 ani :!:
http://www.jblpro.com/company/history/index.html
http://www.fbtusa.net/
Oricum este clar ca fiecaruia dintre noi o sa i se para ca ale lui se aud mai bine,totul pana la urma e sa se auda bine sistemul per total si sa ai de lucru...iar eu cum ma apropii de 40 de evenimente pe anul asta consider ca am avut de lucru,prin urmare pot sa consider de altfel ca jbl-urile se aud mai bine ca si fbt-urile :twisted: (hai ca,cu fraza asta am fost chiar rau).
Sorinus
Administrator

Mesajde demential » Mie Noi 10, 2010 12:35 am

de obicei nu ma bag peste colegul mares pe care il respect, dar acum nu ma pot abtine :
"cu numai 300W curati (am masurat),fac fata lejer la orice sonorizare chiar si la 250 persoane fara probleme"
aceasta afirmatie mi se pare o cel putin aberanta :)
consider ca nici macar in sali cu o acustica extraordinar de buna nu poti face fata cu 300w. este absurd.
strict parerea mea.
demential
Administrator

Mesajde p3psitwist » Mie Noi 10, 2010 12:43 am

ce bine ca nu ma pricep..... dar si "piviurile" mele se aud tare ...si au 270 w bucata :) si m-am descurcat cu 200 de persoane...si toata lumea a fost multumita...nu s-a aprins beculetul rosu...si e posibil sa le iau la lepsa...ca vad ca nu se ofera nimeni sa aduca boxe....care vrea sa le vada in actiune il asteptam pe 19 20 noiembrie la intalnire :twisted:
Imagine
p3psitwist
Administrator

Mesajde DjZmaltz » Mie Noi 10, 2010 9:08 am

demential scrie:aceasta afirmatie mi se pare o cel putin aberanta :)
consider ca nici macar in sali cu o acustica extraordinar de buna nu poti face fata cu 300w. este absurd.strict parerea mea.

Nu mă pot abţine şi eu să nu râd de această afirmaţie. :lol: :lol: :lol:

În urmă cu vreo 20 şi ceva de ani se făceau nunţi de 300-400 de persoane
cu o staţie nemţească Vermona Regent 1060 ( SnakeBiteTWO le ştie sigur )
având puterea de 1 x 50 W pe 8 Ohm şi 1 x 100 W pe 4 Ohm fiind o clasă AB de funcţionare.

De ce oare se putea aşa ceva ? Explicaţia este foarte simplă !
Se foloseau boxe cu SPL foarte mare şi eficiente.
La astfel de boxe nu ai nevoie de zeci de mii de W ca să faci multă gălăgie.
Me, Myself and I, the only one
DjZmaltz

Mesajde demential » Mie Noi 10, 2010 10:16 am

pai da, cu o boxa de 50 w scoti cat scoate un motor de avion ... da ... radeti :)
demential
Administrator

Mesajde remy » Mie Noi 10, 2010 6:55 pm

ete, na, a venit vremea sa-i dau dreptate lui coco! acele vermona mi-au ramas la suflet ca si amplificatoarele 2x50w tehnoton....ce vremuri...sau 2x35 de la electronica bucuresti! tare as vrea sa stiu cati watt rms ar insemna in ziua de azi!
remy
DJ Fondator

Mesajde tractor » Mie Noi 10, 2010 7:28 pm

W is toti aia,sensibilitatea boxelor e alta...atunci erau boxe de 40w si sensibilitate f mare...asta e toata smecheria :lol:

o boxa de atunci cu 50w scoate XYZ db
o boxa de az cu aceasi amlificare scoate mult mai putin
tractor
Membru activ

Mesajde SnakeBiteTWO » Mie Noi 10, 2010 8:23 pm

Pe vremea cand eram de vreo 17-18 ani, faceam pe proiectionistu' la caminul din comuna, si sonorizam cu o statie Vermona si cu 2 boxe Vermona de 50W intreaga sala de 350 de locuri si se auzea tare si clar.
Tot cu aceleasi boxe dadeam discoteca, in aceeasi sala, si nu se plangea nimeni ca se aude incet...
Cand au scos boxele la casat , le-am luat eu, si le am si acum in pod, la tara.
Ultima oară modificat de SnakeBiteTWO pe Mie Noi 10, 2010 8:51 pm, modificat de 2 ori în total.
Provoc distractie si conserv amintiri.
----------------------------------------
Follow da bass line.
Imagine
SnakeBiteTWO
DJ Fondator

Mesajde remy » Mie Noi 10, 2010 8:31 pm

snake, chiar le mai ai!?
remy
DJ Fondator

Mesajde SnakeBiteTWO » Mie Noi 10, 2010 8:32 pm

Sigur, la tara...
Cand ma voi duce pe acolo am sa le scot si sa le sterg de praf si am sa le incerc sa vad daca mai functioneaza.
Voi face un filmulet.
Follow da bass line.
Imagine
SnakeBiteTWO
DJ Fondator

Mesajde DjZmaltz » Mie Noi 10, 2010 9:04 pm

Şi eu am acasă staţia Vermona Regent 1060 perfect funcţionabilă.
Ţin la ea ca la ochii din cap. Nu are nimeni voie să umble la ea !
DjZmaltz

Mesajde demential » Mie Noi 10, 2010 10:09 pm

50w la 350 persoane ... ma uimiti pe post ce trece ...
demential
Administrator

Mesajde SnakeBiteTWO » Mie Noi 10, 2010 10:33 pm

De fapt erau 2x50W
Si da, se auzeau bine.
Nu aveau ele bass, dar se auzeau destul de tare si clar.

Ia uite aici (parca a mai fost filmul asta pe forum), vezi la min 2:56, si estimeaza cam cati Watti erau acolo...
http://www.youtube.com/watch?v=6N61T8oj ... re=related
Sau aici, si vezi cam ce boxe erau pe stativele acelea, si cam cati Watti crezi ca aveau:
http://www.youtube.com/watch?v=l_DNi6xR ... re=related
DJ-ul era acelasi, adica Sorin Lupascu.
Follow da bass line.
Imagine
SnakeBiteTWO
DJ Fondator

Mesajde DjZmaltz » Mie Noi 10, 2010 11:54 pm

Pufuletz fă şi tu un calcul pur teoretic aici şi explică mai pe larg cum stă treaba cu dB şi W
ca să înţelegă toţi colegii de forum, că mie mi-e lene să tastez şi să detaliez.
DjZmaltz

Mesajde SnakeBiteTWO » Joi Noi 11, 2010 12:05 am

S-a mai vorbit aici pe forum de Watt (consumul electric al difuzorului), si de dB (presiunea acustica) si de RMS .
Cei ce vor sa stie mai multe au Goagalu' la dispozitie.
Las aici un link. (insa nu stiu daca e voie de pe un blog):
http://www.soundblog.ro/113/sunetul-w-s ... -partea-i/
http://www.soundblog.ro/115/sunetul-w-s ... ea-a-ii-a/
Follow da bass line.
Imagine
SnakeBiteTWO
DJ Fondator

Mesajde DjZmaltz » Joi Noi 11, 2010 12:31 am

SnakeBiteTWO scrie:si de RMS

Aici completez eu în continuare.

RMS: ( Root Mean Square ) Este puterea care o suportă un difuzor cu semnal sinusoidal.
Program: Difuzorul poate rezista şi la dublul puterii RMS cu semnal muzical,
cu respectarea câtorva condiţii de bază: fără THD = Total Harmonic Distortion.
DjZmaltz

Mesajde demential » Joi Noi 11, 2010 10:09 am

noi sonorizam in 1983 ? eu sonorizez in 2010, unde clientul te intreaba "si ? cati wati au boxele ?".
nu am avut pana acum in aproximativ 5 ani nici un client sau invitat inginer de sunet sau electronist profesionist sau masterand in acustica, care sa ma intrebe : "auzi, incintele astea cam cati decibeli au ?"
asa ca hai sa incheiem discutia ca ...
demential
Administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Sonorizare si dj