marescosmin scrie:@nicks,o singura intrebare ti-as pune:
Tu poti mixa Queen - Bohemian Rhapsody (1975) cu Nicolae Guta - Vrea nevasta-mea la mare?
Te asigur ca nu-ti face placere!
Vreau sa tii minte un lucru in meseria asta: poti sa satisfaci cerintele mirilor,sa le respecti gusturile pana la o limita a normalului sau chiar a bunului simt!
Nu trebuie sa te lasi f...ut ca-n armata,de orice "ciudat" sau "sarit de pe fix"! Sa stai sa muncesti o noapte sa scoti din rahat - bici,mi se pare o tampenie!
Da,chestii haioase se pot face,mixand de exemplu Rednex - Cotton Eye Joe cu Franky Boy - Hey Babariba! Asta este cu totul altceva!
http://www.4shared.com/account/audio/We ... __Pol.html
Chiar si atunci cand vrei sa satisfaci gusturile celor care te platesc,trebuie sa ai demnitatea ta!
In meseria asta trebuie sa stiti un lucru: NU SUNTETI SLUGILE NIMANUI! Sunteti niste DOMNI respectati fiindca cunoasteti un bagaj imens de muzica si nu sunteti la cheremul celor ce va angajeaza! VOI trebuie sa va impuneti in multe situatii!
Cosmine iti raspund la prima intrebare. Nu as mixa niciodata Queen cu Nicolae Guta pentru ca eu nu fac asta la evenimentele mele. Daca trebuie sa trec de la un anumit gen muzical la manele etc , opresc muzica , intervin prin microfon , anunt si ii dau bataie mai departe.
In ceea ce priveste aceste colaje cerute de miri , haios nu cred ca este doar ceea ce ne convine noua ci ceea ce le convine lor.
Comparatia cu armata nu cred insa ca este prea aproape de realitate. Acolo iti f...ea cate unu creierii pe gratis , aici daca iti face unu creierii muci o face pe bani pe care ii primesti tu. Atunci cand ceri 400-500 euro la un eveniment si pe care ii castigi in 8 ore , cred ca este foarte in regula sa le mai acorzi cateva ore sa le satisfaci dorintele.
Nu stiu daca e corecta comparatia , insa asa ca fapt divers va zic o intamplare: Anul trecut am fost in Germania cu un prieten sa aducem o masina . Am gasit un opel pe net , la un neamt acasa. Seara am ajuns la el am vazut masina am facut proba , am negociat , ne-a lasat vre-o 300 euro, am dat parca 2mii s-au 1800 pe ea. Dimineata cand am venit sa cumparam masina era: spalata , aspirata si aproape cu plinul facut. In seara precedenta era acul aproape de rosu.
Cam asta e diferenta intre ceea ce se intampla in Romania si occident. Exemplele intre comerciant si client sunt foarte multe pe care le-am intalnit , insa cred ca si voi v-ati lovit si ati ramasi surprinsi placuti pe dincolo. La noi cum avem impresia ca un client iti cere marea cu sarea avem impresia ca suntem fututi , de parca am face servicile pe gratis.
Legat de demnitatea noastra , cred ca cel mai bine o castigi cand te afli la pupitru. Din 2002 am lucrat in Night Cluburi de noapte in orasul meu si am fost inconjurat in foarte mare parte de lumea interlopa si oameni grei din tara pentru care am pus muzica (manele binenteles) , insa te asigur ca treaba asta cu demnitatea este destul de complicata in anumite circumstante.
Eu unul cand m-am apucat sa lucrez la acel colaj nu am fost sluga nimanui , am facut-o din placere , pentro o relatie excelenta cu clienti mei , pentru recomandari viitoare si pentru o reclama buna.Prin acest mod am reusit ca in acest sezon de nunti primul week-end liber sa vina abea in luna octombrie. Concluzile le trageti fiecare cum vreti.
Cu respect te salut !