Review microfon wireless UHF PROEL RM-300M
RM300M Sistem microfon wireless diversity UHF. Microfonul se alimenteaza cu 1 baterie de 9V, ce ofera pana la 12 ore de functionare, si este prevazut cu indicator de baterie descarcata. Microfonul are incorporata o capsula de microfon dinamic si este prevazut cu buton on/off. Sunet foarte clar, puternic . Ideal pentru DJ si solisti (care chiar au voce si mai stiu sa si-o foloseasca corespunzator nu doar sa zbiere inspre microfon, pentru ca baza nu ofera nici un fel de procesare sau corectie dinamica).
Minusuri :
- frecventa fixa de lucru
- consuma baterii cam repejor ( 5-6 ore )
- cam preia zgomotele din timpul "manevrarilor"
Plusuri :
- sunet cristalin
- fara pierderi "urate" de legatura indorr la distante de peste 10 metri
- reglaj volum pe baza ( valabil doar pentru iesirea nebalansata nu si pe iesirea XLR ) + reglaj squelch
(squelch is a circuit function that acts to suppress the audio (or video) output of a receiver in the absence of a sufficiently strong desired input signal.)- baza cat si microfonul sunt acoperite cu o vopsea cauciucata care nu prea permite lasarea de urme
- indicator low battery progresiv
L-am avut la intalnirea din noiembrie si a fost comparat acolo cu un AKG adus parca de Pedros iar in urma comparatiilor Proel-ul a iesit in fata strict prin calitatea sunetului . Personal ma asteptam sa-l muceasca AKG-ul respectiv insa in realitate nu s-a intamplat asa. Eu nu aveam asa o mare afinitate pentru brandul PROEL, microfonul asta fiind achizitionat cam pe fuga acum 3 ani, la inceput de cariera solo si conditionat de un buget de maxim 600 de lei la momentul acela. Nu ma puteam hotara la momentul respectiv intre un sistem UHF SAMSON care sa-l poti monta la orice microfon dinamic, un sistem wireless VHF de la dB cu 2 microfoane si sistemul asta PROEL RM-300M. Toate erau pana in 600 de lei iar in final m-am decis asupra PROEL-ului si pana in prezent nu regret decizia, fiindu-mi extrem de util si apreciat de toti solistii care au cantat pe el pe la evenimente, Tavi Colen fiind cel mai recent dintre ei.
Datasheet Radio frequency range : UHF High Band 750-865 MHz
Modulation : FM (FE3)
Maximum modulation +/- : 40 kHz
RF Sensitivity (20dB Sinad) : 3 µV
Distortion (THD) : <1%
Dynamic range : 100 dB
S/N Ratio : >90dB, A-Weighted
Frequency response : 50Hz-15KHz
Squelch : Manual (external variable resistor)
Outputs : -6dBV, 10k?
Connectors : Asymmetric 1/4¿ Jack
Receiver supply : External Transformer 12-18VDC 300mA
Receiver dimension : 190x95x45 mm
Receiver weight : 0.55 Kg(1.213lb )
Transmitter type : UHF HAND-HELD TRANSMITTER
Frequency Range 176 to 240 MHz
Frequency Stability ± 0,005% @ 25° C
Transmitter tone code frequency : 15 kHz
RF Output power (ERP) : 10 mW
Spurios emission : 60 dBc
Transmitter supply : 1 x 9V battery