Astazi am fost la Senia. Am facut un test comparativ intre EV ELX115 pasiva si Behringer B1520PRO pasiva. Boxele au fost conectate la un mixer Dynacord Powermate 1000 cu reglajele EQ pe 0 si cu gain 0, iar ca sursa audio s-a folosit un CDJ 200 si ambele incinte au fost urcate pe stative. Dupa o succesiune de 3 piese, una instrumentala, una club si una voce cu instrumentala, urechea mea a tras urmatoarele concluzii : ELX115 reda inaltele de intr-o maniera mult mai fidela, in schimb ii lipseste profunzimea pe basi care o reda wooferul de pe B1520PRO, incinta careia nu ca i-ar lipsi inaltele dar nu le reda asa de bine definite precum ELX115. Cele 2 incinte se completeaza perfect si sunetul combinat este de senzatie.
Am incercat sa compensez lipsurile constate ale fiecareia din mixer si am reusit la B1520PRO sa o fac sa redea inaltele ceva mai bine dar un pic cam sparte ce-i drept pe anumite frecvente. In schimb la ELX115 cand am marit nivelul de bass, wooferul nu s-a conformat asa cum m-as fi asteptat si anume sa-mi aprofundeze vibratia in frecventa joasa. Dimensiunile si greutatea incintelor : B1520PRO -(WxHxD) 465x700x482 - 27kg ; ELX115 - (WxHxD) 432x708x382 - 23kg . Faptul ca ELX are o incinta mai mica si mai usoara poate explica pe de-o parte lipsa profunzimii basilor.
La finalul acestui test comparativ, va pot spune ca personal nu mi-as cumpara 2 bucati de EV ELX115 ci mai degraba banii aceia i-as investi in 4 bucati Behringer B1520PRO. Pentru lipsa redarii frecventelor inalte intre 18khz si 20khz in cazul lui B1520PRO fara de ELX115, diferenta de pret intre cele 2 nu se justifica sub nici o forma.
Stiu ca unii dintre voi veti incepe a spune ca "EV e brand, e fiabil, e beton, e armat" si va dau dreptate 100% insa aici in cadrul "studiului asta de caz" nu se justifica diferenta de pret. Oricat de prost este vazut brandul Behringer de majoritatea industriei audio, are si el niste produse ok, incinta B1520PRO fiind unul dintre. Eu personal posed o pereche de asemenea incinte pe care le-am cumparat prin 2009 de pe okazii folosite nu stiu cat si cum inainte insa in stare de functionare si estetica foarte buna, pe care le-am folosit la nenumarate evenimente, tinute de multe ori la volume "incordate" si la care nu s-a ars nimic si nici nu am inlocuit pana acum nimic prin ele. Le consider in consecinta extrem de fiabile pentru ca le am si le folosesc.
Testul de astazi l-am facut in ideea de a schimba in viitorul apropiat, inca un pic "imaginea" micii noastre afaceri prin achizionarea de noi incinte brand name ca o completare de echipamente pe langa setul de DB Opera 605 D luat acum 2 luni, cu ceva de la EV pentru ca d-astea nu avem, inca si pentru ca ne-am bucurat cand am vazut ca exista boxe marca lor si pentru bugete ceva mai calculate

.