The_Mack scrie:nu cerem niste sume mici sau tratament preferntial. cerem corectitudine din partea dumneavoastra ptr. cei care aleg sa plateasca aceste dari. nu este corect ca dumneavoastra sa ne impuneti sa platim acea taxa pe un an de zile - nu toti avem evenimente sambata de sambata in tot sezonul de nunti. sunt dj-ei la inceput de drum, sunt dj-ei care nu au o piata atat de mare ca cei cu vechime. va intreb este oare corect ca un dj care are 5 evenimente pe an sa plateasca 1500 ron catre voi, precum si restul de 3000 de ron la celelalte institutii abilitate sa colecteze astfel de biruri/dari, la fel ca un dj care are 30 de evenimente pe an? va raspund eu, NU este corect. din acest motiv noi va cerem sa stabiliti o suma platibila per eveniment! ne deranjeaza modul in care alegeti sa strangeti acesti bani de la noi, si nu neaparat faptul ca noi datoram acesti bani. ne deranjeaza faptul ca incercati sa faceti "o treaba" pe seama celor 2% dintre dj care lucreaza sau incearca sa lucreze legal in tara asta, pe cand pe ceilalti ii ignorati total. asta ne deranjeaza.demential scrie:si repet : NU vrem sa cumparam albume, vrem sa cumparam melodii anume.
avem nevoie de 1000 mp3-uri cu populare, dar pentru acele mp3-uri trebuie sa cumparam 1000 albume ... si nu e corect.
CORECT ar fi sa existe cum spuneam mai sus un site de unde putem cumpara (si voi sa vindeti) mp3-urile respective.
dar ...
exact. de asta este nevoie. spre exemplu de pe albul X al interpretului Y eu nu folosesc decat o piesa. de ce sa cumpar tot albumul? vreau sa cumpar doar acea piesa! d c sa platesc o licenta generala ptr. muzica populara, cand eu folosesc din toata muzica aia populara pe care dumneavoastra ca isntitutie sau organizatie o reprezentati, decat 40 de piese pe eveniment? vreau sa cumpar decat strict piesele pe care vreau si stiu ca le folosesc, si nu pentru orice piesa populara.
nu toti interpretii de muzica populara care scot albume au si cautare sau sunt si folositi la nunti. d c trebuie eu oare sa platesc bani degeaba ptr. muzica lor atata timp cat nu o folosesc si nu are cautare? ma refer aici la faptul ca teoretic presupun ca voi directionati niste sume de bani din ce incasati d ela noi catre toti interpretii de muzica care apartin de voi sa zic asa, sau care apartin de casele de discuri pe care voi le reprezentati.
The_Mack scrie:nu cerem niste sume mici sau tratament preferntial. cerem corectitudine din partea dumneavoastra ptr. cei care aleg sa plateasca aceste dari. nu este corect ca dumneavoastra sa ne impuneti sa platim acea taxa pe un an de zile - nu toti avem evenimente sambata de sambata in tot sezonul de nunti. sunt dj-ei la inceput de drum, sunt dj-ei care nu au o piata atat de mare ca cei cu vechime. va intreb este oare corect ca un dj care are 5 evenimente pe an sa plateasca 1500 ron catre voi, precum si restul de 3000 de ron la celelalte institutii abilitate sa colecteze astfel de biruri/dari, la fel ca un dj care are 30 de evenimente pe an? va raspund eu, NU este corect. din acest motiv noi va cerem sa stabiliti o suma platibila per eveniment! ne deranjeaza modul in care alegeti sa strangeti acesti bani de la noi, si nu neaparat faptul ca noi datoram acesti bani. ne deranjeaza faptul ca incercati sa faceti "o treaba" pe seama celor 2% dintre dj care lucreaza sau incearca sa lucreze legal in tara asta, pe cand pe ceilalti ii ignorati total. asta ne deranjeaza.demential scrie:si repet : NU vrem sa cumparam albume, vrem sa cumparam melodii anume.
avem nevoie de 1000 mp3-uri cu populare, dar pentru acele mp3-uri trebuie sa cumparam 1000 albume ... si nu e corect.
CORECT ar fi sa existe cum spuneam mai sus un site de unde putem cumpara (si voi sa vindeti) mp3-urile respective.
dar ...
exact. de asta este nevoie. spre exemplu de pe albul X al interpretului Y eu nu folosesc decat o piesa. de ce sa cumpar tot albumul? vreau sa cumpar doar acea piesa! d c sa platesc o licenta generala ptr. muzica populara, cand eu folosesc din toata muzica aia populara pe care dumneavoastra ca isntitutie sau organizatie o reprezentati, decat 40 de piese pe eveniment? vreau sa cumpar decat strict piesele pe care vreau si stiu ca le folosesc, si nu pentru orice piesa populara.
nu toti interpretii de muzica populara care scot albume au si cautare sau sunt si folositi la nunti. d c trebuie eu oare sa platesc bani degeaba ptr. muzica lor atata timp cat nu o folosesc si nu are cautare? ma refer aici la faptul ca teoretic presupun ca voi directionati niste sume de bani din ce incasati d ela noi catre toti interpretii de muzica care apartin de voi sa zic asa, sau care apartin de casele de discuri pe care voi le reprezentati.
ADPFR scrie:
Am scris intrunul din raspunsurile anterioare ca aceasta licenta de copiere din partea organismului nostru se poate plati la 3,6 sau 12 luni,indiferent de numarul de melodii pe care dumneavoastra il copiati,nu avem in momentul de fata o metodologie pe numar de melodii. sau per eveniment in cazul Licentei de copiere,exista doar in cazul comunicarii publice
Acest lucru a fost discutat in momentul in care sa negociat aceasta metodologie si cred ca dumneavoastra ca si prestatori ati iesi in dezavantaj,daca am stabili un cuantum fix pe numar de melodii.
Pentru 40 de piese chiar daca le gasiti pe fiecare in parte pe cate un CD diferit va convine mai mult sa cumparati CD-urile originale,nu trebuie sa mai platiti aceasta licenta.

ADPFR scrie:
Noi nu impunem nimic,aceasta Licenta de copiere nu este obligatorie decat in cazul in care muzica nu este originala,deci dumneavoastra alegeti acest lucru,nu va obliga nimeni sa folositi muzica PIRATATA,va invitam sa folositi cd-uri originale si nu trebuie sa mai platiti aceasta licenta.
La chestiunea cu evenimentul am mai raspuns,nu se poate achita per eveniment decat in cazul comunicarii publice,in cazul Licentei de copiere se achita in cazul nostru decat pe o perioada de 3,6 sau 12 luni.
Tot imi vorbiti de restul DJ-ilor care nu au acte,nu fac,nu dreg dar dumneavoastra aveti aceste licente???????????
O sa propun caselor de productie sa puna la dispozitie selectiv melodii si sa coste fiecare melodie in parte intre 2,5 si 5 euro in functie de notorietate,vi se pare o metoda mai buna??
Sumele de bani intradevar se distribuie catre casele de productie si acestea la randul lor in functie de vanzarile Cd -urilor originale si de raitingul televiziunilor de specialitate impart acesti bani la randul lor.

scarface scrie:ADPFR scrie:scarface scrie:Ati putea pune un link undeva sa vedem cum au fost stabilite aceste preturi? Pe site-ul dumneavoastra nu apare in meniu vreun loc dedicat tarifelor, iar pe site-ul celor de la UPFR, este ald mod de taxare. Adica scrie Suma Minima de 105 lei pe an pentru a primi licenta, iar la expirarea licentei se calculeaza un procent (care e Negociabil, adica cat vor ei. In functie de omul pe care il au in fata.) din incasarile brute. Plus ca nu trebuie sa anunti nici un eveniment inainte, iar taxele le platesti dupa ce incasezi.
In tabelul pus la dispozitie de cei de la UPFR scrie ca DJ-ii se incadreaza la punctul 9. Pot foarte bine sa obtin autorizatia si pentru punctul 1 la care este taxa de 105 lei nu? Si pot sa merg la nunti cu acea licenta nu? Se considera Eveniment festiv o nunta sau un botez, deci da ma pot incadra la punctul 1 din tabel. Presupun ca aveti aceeasi legislatie si dumneavoastra si acelasi tarif ar trebui sa il aveti. Deci, de unde 1200 lei pe an?
La UCMR-ADA taxa este de 30Lei/ luna fara TVA.
Alte taxe in afara de impozitul pe venit, unde mai trebuie platite?
LE: Aici aveti si tabelul. Uitati-va ce scrie si la punctul 1 din tabel.
Ce imi aratati dumneavoastra in respectivul tabel reprezinta una dintre paginile monitorului oficial privind comunicarea publica.In cazul de fata vorbim despre licenta de copiere si de muzica pe care dumneavoastra o aveti in momentul de fata stocata pe diverse suporturi nu pe CD-uri originale.
Am raspuns anterior despre ce Decizie ORDA este vorba in cazul Licentei de copiere,va rog sa cititi tot ce am raspuns celorlalti in cadrul acestui subiect pentru a nu relua de mai multe ori aceleasi probleme care sau mai dezbatut zilele trecute.
Va multumesc pentru intelegere si pentru interesul aratat acestei teme.
Nu mi-ati raspuns cum trebuie. V-ati ascuns dupa deget doar. In primul rand dumneavoastra ne-ati impuiat capul ca facem comunicare publica. Eu ca sa pot face comunicare publica am nevoie de o licenta, iar in tabelul respectiv sunt publicate taxele pt fiecare tip de comunicare publica. Eu din ce vad ca scrie acolo ma pot incadra foarte bine la punctul 1 din tabel unde platest 105 lei pe an + 1,5% din incasarile brute. Este sau nu este adevarat ce spun eu?
Numarul 2, am vazut ca vorbiti chiar si de politie. Nici politia nu are voie sa intre intr-un restaurant care a fost inchiriat pe o durata determinata pentru desfasurarea unui eveniment privat, daca nu a fost sesizata o infractiune sau nu au un mandat. Nu are voie nimeni sa iti confiste nimic, doar in cazul in care ai cd-uri piratate sau muzica stocata pe hard disk. Asta se poate intampla in cluburi ca acolo aveti acces. La o nunta, nu aveti acces. Hard disk-ul se poate confisca, dar aveti obligatia sa il restituiti dupa ce l-ati formatat.
Astept un raspuns referitor la tabelul gasit pe site-ul celor de la UPFR.
Aaa inca ceva. Daca restaurantele, barurile sau cluburile sunt obligate sa plateasca taxele astea pentru drepturi de autor, noi de ce mai trebuie sa o facem? Platim impozit pe venit si la revedere. NU?
ADPFR scrie:
.................Tot imi vorbiti de restul DJ-ilor care nu au acte,nu fac,nu dreg dar dumneavoastra aveti aceste licente???????????
O sa propun caselor de productie sa puna la dispozitie selectiv melodii si sa coste fiecare melodie in parte intre 2,5 si 5 euro in functie de notorietate,vi se pare o metoda mai buna??
..............................
demential scrie:ADPFR scrie:
Noi nu impunem nimic,aceasta Licenta de copiere nu este obligatorie decat in cazul in care muzica nu este originala,deci dumneavoastra alegeti acest lucru,nu va obliga nimeni sa folositi muzica PIRATATA,va invitam sa folositi cd-uri originale si nu trebuie sa mai platiti aceasta licenta.
La chestiunea cu evenimentul am mai raspuns,nu se poate achita per eveniment decat in cazul comunicarii publice,in cazul Licentei de copiere se achita in cazul nostru decat pe o perioada de 3,6 sau 12 luni.
Tot imi vorbiti de restul DJ-ilor care nu au acte,nu fac,nu dreg dar dumneavoastra aveti aceste licente???????????
Sumele de bani intradevar se distribuie catre casele de productie si acestea la randul lor in functie de vanzarile Cd -urilor originale si de raitingul televiziunilor de specialitate impart acesti bani la randul lor.
sincer, nici noi nu dorim sa folosim muzica piratata. dar ne lasati sa fim legali ? nu prea ... e vina noastra ? nu cred.
NU vrem sa cumparam cd-uri originale. nu avem nici timp nici bani. vrem licenta comuna cu pret acceptabil, RE-negociat, sau sa cumparam mp3-urile pe care le vrem legale. asa ca ar trebui sa incepeti sa puneti la punct platforma.
in acest moment si pe acest forum este absolut irelevant cine are acte si cine nu are acte, cine are licente si cine nu are licente. pentru ca nici dumneavoastra nu aveti site de comercializare a melodiilor pe care le aparati, nici dumneavoastra nu stiti inca sigur ce aparati ... etc.
2.5 euro de melodie este nu furt, nu prostie, inseamna ca sunteti redardati sa propuneti asa ceva. MAXIM ar fi UN EURO de mp3 ... asta ca sa dovedim ca suntem normali la cap.

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator