informare privind Licenta de copiere

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Re: informare privind Licenta de copiere

UNREAD_POSTde inginR » Mie Ian 12, 2011 1:30 pm

ADPFR scrie:
inginR scrie:Metodologii aplicabile în domeniu şi organisme de gestiune colectivă colectoare :

http://www.orda.ro/default.aspx?pagina=193

ADPFR e recunoscuta de ORDA, dar nu are atributii de colectare legal stabilite.
UPFR ar fi trebuit sa redistribuie cota-parte din incasari/drepturi (asadar taxa catre UPFR ar fi trebuit diminuata exact cu valoarea datorata catre ADPFR).
Din cauza neintelegerilor celor 2 asociatii de gestiune, ORDA mijloceste intelegerea dintre parti, pana acum singurul dosar de arbitraj solutionat e cel referitor la drepturile de radiodifuzare (Dosarul de arbitraj 1/2010).
Pana la intelegerea celor 2 parti (mijlocita pe de o parte de ORDA, pe de alta parte de Tribunal), finalizata cu hotarare publicata oficial, orice colectare pe baza dreptului de comunicare publica de catre ADPFR nu are suport legal.

Buna dimineata
Aici nu vorbim de comunicare publica a fonogramelor originale pe care intradevar UPFR face aceasta colectare din teritoriu,vorbeam de Licenta de copiere care este reglementata prin Decizia ORDA 331 din 8/10/2007.
Deci mai documentati-va un pic din punct de vedere al legislatiei.

Buna ziua, salutare tuturor

Multumim pentru lamuriri. Decizia ORDA in sine nu are valoare juridica, ceea ce ii confera valoarea este validarea ei in Monitorul Oficial (Nr. 709/19.10.2007).
Necunoaterea nu e o scuza precum prostia nu e un exemplu. Asadar, ADPFR este organism de gestiune pentru membrii sai.
Conform reglementarilor ORDA referitoare la obligatiile de transparenţă faţă de public, aveti obligatia de a comunica public o lista de fonograme inregistrate in Registrul National al Fonogramelor asupra carora aveti drept de gestiune (implicit de colectare taxe). Orice actiune legala avand ca fond licentierea ar putea avea circumstante atenuante in lipsa acestei transparente.

Parasind nota precedenta, conturez faptul ca majoritatea dintre noi nu incearca eschivarea de la plata contributiilor, ci lamurirea acestora (pt ce se plateste), astfel ca fiecare ia o decizie la ce organism se licentiaza si pt ce in cunostinta de cauza.
inginR

UNREAD_POSTde tony » Joi Ian 13, 2011 10:06 am

... birocrație tipic romanească ! , pana și hobby-ul a ajuns interzis!
tony
Super Membru

UNREAD_POSTde partymasters » Joi Ian 13, 2011 7:19 pm

Parerea mea este ca ORDA ar trebui sa incaseze o taxa unica/an, luna sau eveniment si sa distribuie el catre upfe, ucmr x,y,z. Asa, fiecare se trezeste ca vrea adpfr-ul lui si asa mai departe. Bataie de joc. Ar merita sa nu plateasca nimeni anul asta, sa vedem din ce traiesc acesti "aparatori ai drepturilor artistilor". vfic!
www.google.ro
partymasters
DJ Fondator

UNREAD_POSTde ADPFR » Joi Ian 13, 2011 7:35 pm

tony scrie:
ADPFR scrie:
Buna ziua
Noi incercam sa va informam despre lege si despre rigorile ei,daca cei care citesc toate aceste informatii doresc sa fie in continuare PIRATI este obtiunea lor,dar noi consideram ca i-am informat si in momentul de fata au luat la cunostinta riscul pe care il au atunci cand au un eveniment si nu detin aceste licente,considerati ca suntem un organ de informare

...Noi așteptam niște opinii și sfaturi în care sa ne ajutați ,din mesajul dvs observ ca nu doriți altceva decât cașcavalul și atât !

"Aceste licente nu sunt obligatorii decat in cazul in care dumneavoastra nu comunicati public muzica dupa fonograme originale."

...ce înseamna în opinia dvs difuzare publica și privata?

Prin comunicarea publica a fonogramelor publicate in scop comercial sau a reproducerilor acestora se intelege comunicarea acestora in spatii publice (inchise sau deschise), indiferent de modalitatea realizarii comunicarii,prin intrebuintarea unor mijloace mecanice, electroacustice sau digitale (instalatii de amplificare , aparatuii de redare a inregistrarilor sonore sau audiovizuale, receptoare radio ori televizoare, echipament informatic etc.).
ADPFR

UNREAD_POSTde tony » Joi Ian 13, 2011 7:38 pm

ADFPR - Mai exact daca dau o petrecere la cineva acasa la o vila , sa inteleg ca e public?
Ultima oară modificat de tony pe Joi Ian 13, 2011 7:45 pm, modificat 1 dată în total.
tony
Super Membru

UNREAD_POSTde demential » Joi Ian 13, 2011 7:42 pm

ADPFR astept raspunsul in continuare, va rog.
demential
Administrator

UNREAD_POSTde ADPFR » Joi Ian 13, 2011 7:44 pm

scarface scrie:Ati putea pune un link undeva sa vedem cum au fost stabilite aceste preturi? Pe site-ul dumneavoastra nu apare in meniu vreun loc dedicat tarifelor, iar pe site-ul celor de la UPFR, este ald mod de taxare. Adica scrie Suma Minima de 105 lei pe an pentru a primi licenta, iar la expirarea licentei se calculeaza un procent (care e Negociabil, adica cat vor ei. In functie de omul pe care il au in fata.) din incasarile brute. Plus ca nu trebuie sa anunti nici un eveniment inainte, iar taxele le platesti dupa ce incasezi.
In tabelul pus la dispozitie de cei de la UPFR scrie ca DJ-ii se incadreaza la punctul 9. Pot foarte bine sa obtin autorizatia si pentru punctul 1 la care este taxa de 105 lei nu? Si pot sa merg la nunti cu acea licenta nu? Se considera Eveniment festiv o nunta sau un botez, deci da ma pot incadra la punctul 1 din tabel. Presupun ca aveti aceeasi legislatie si dumneavoastra si acelasi tarif ar trebui sa il aveti. Deci, de unde 1200 lei pe an?
La UCMR-ADA taxa este de 30Lei/ luna fara TVA.
Alte taxe in afara de impozitul pe venit, unde mai trebuie platite?

LE: Aici aveti si tabelul. Uitati-va ce scrie si la punctul 1 din tabel.
Imagine

Ce imi aratati dumneavoastra in respectivul tabel reprezinta una dintre paginile monitorului oficial privind comunicarea publica.In cazul de fata vorbim despre licenta de copiere si de muzica pe care dumneavoastra o aveti in momentul de fata stocata pe diverse suporturi nu pe CD-uri originale.
Am raspuns anterior despre ce Decizie ORDA este vorba in cazul Licentei de copiere,va rog sa cititi tot ce am raspuns celorlalti in cadrul acestui subiect pentru a nu relua de mai multe ori aceleasi probleme care sau mai dezbatut zilele trecute.
Va multumesc pentru intelegere si pentru interesul aratat acestei teme.
ADPFR

UNREAD_POSTde tractor » Joi Ian 13, 2011 7:48 pm

Dupa ce se indruga aici...toti ar trebui sa plateasca ...si cei care asculta muzica la dus :lol:

Din moment ce eu inchiriez un local...acolo nu intra numai cine vreau EU,clar.Nu stiu ce drept ar avea astia sa intre...Niste absurditati de domne feri...

Daca te gandesti ca multi dintre acesti inspectori is Staroste,Dj sau mai stiu ce....Nu ar avea voie sa faca asa ceva,dar nah esti in RomaSpaga.

Eu ca tanar,care vreau sa fac ceva,sa nu fiu nevoit sa fug dupa babe sa le dau in cap sa le iau pensia,ce sanse am cand ti se bag pe gat niste taxe imense...?
Cand vor lucra Curvele cu atestat si vor da factura atunci voi fi si eu in legalitate..pur si simplu nu iti permiti :lol: Multi nu inteleg ca asta e un hobby,o iau ca pe o meserie....
tractor
Membru activ

UNREAD_POSTde ADPFR » Joi Ian 13, 2011 7:51 pm

Muzicalanunta scrie:O parere: din cate stiu eu 1. doar politia economica poate verifica licentele si 2. toate legile se refera la difuzarea muzicii in SPATIU PUBLIC nu si privat (pt. spatiu privat trebuie mandat...e mai complicat...e ca si cum ar intra la tine in casa.)

Prin utilizator de fonograme, se intelege orice persoana fizica sau juridica autorizata, care comunica public, fonograme publicate in scop comercial ori reproduceri ale acestora, in spatii detinute cu orice titlu (de proprietate, de administrare, de inchiriere, de subinchiriere, comodat etc.).
Este citat din metodologia de aplicare a legii 8/1996(legea dreptului de autor).
ADPFR

UNREAD_POSTde tony » Joi Ian 13, 2011 7:51 pm

tractor scrie:a asta e un hobby, nu o iau ca pe o meserie....

+1
tony
Super Membru

UNREAD_POSTde tony » Joi Ian 13, 2011 7:53 pm

ADPFR scrie:
Muzicalanunta scrie:O parere: din cate stiu eu 1. doar politia economica poate verifica licentele si 2. toate legile se refera la difuzarea muzicii in SPATIU PUBLIC nu si privat (pt. spatiu privat trebuie mandat...e mai complicat...e ca si cum ar intra la tine in casa.)

Prin utilizator de fonograme, se intelege orice persoana fizica sau juridica autorizata, care comunica public, fonograme publicate in scop comercial ori reproduceri ale acestora, in spatii detinute cu orice titlu (de proprietate, de administrare, de inchiriere, de subinchiriere, comodat etc.).
Este citat din metodologia de aplicare a legii 8/1996(legea dreptului de autor).

... Ce evenimente nu se incadreaza la public?
tony
Super Membru

UNREAD_POSTde ADPFR » Joi Ian 13, 2011 7:55 pm

demential scrie:ADPFR astept raspunsul in continuare, va rog.

mai exact la ce anume asteptati raspuns,consider ca am raspuns postarii dumneavoastra,daca nu am atins anumite subiecte va rog sa le reluati
ADPFR

UNREAD_POSTde demential » Joi Ian 13, 2011 7:59 pm

le-am reluat deja (AICI : viewtopic.php?f=3&t=1320&start=40#p19086), dar le mai scriu inca o data :

1) cine ne-ar controla mai precis daca avem aceasta licenta ? ca nu sunt foarte lamurit. cum se numeste organul care verifica practic chestiile astea ?
2) as dori o lista cu cele aproximativ 35.000 melodii inregistrate la dumneavoastra
3) un alt aspect extrem de important : sa spunem ca noi toti care punem muzica la nunti avem un anturaj extrem de mare de cunoscuti/prieteni, si sonorizam gratis la evenimente, din placere, pentru meniul de la masa. deci NU avem nevoie sa taiem factura, deci NU avem firma. (si oricum, pe voi va intereseaza sa incasati niste bani pentru niste artisti, nu va intereseaza daca se evita fiscul sau nu). de ce sa nu poata cumpara aceasta licenta si persoanele fizice ? de ce ?
chiar nu se poate modifica astfel incat un tanar doritor sa puna muzica la diverse evenimente (subliniez, nu pentru bani) sa poata faca asta legal, sa va dea bani, fara sa isi faca o firma ? e penibil. din 10 punatori de muzica poate ar plati toti, dar nu au firme si atunci va eliminati singuri printr-un regulament absurd posibilitatea de a primi banii.
4) Se poate conveni o noua suma impreuna cu reprezentanti ai DJ-ilor din toata tara, in anul 2011, in PLINA CRIZA ? Adica sunteti dispusi la un minim de dialog in rezolvarea problemei sau TREBUIE sa ne supunem la ceea ce au decis niste necunoscuti acum 4 ani ?
demential
Administrator

UNREAD_POSTde ADPFR » Joi Ian 13, 2011 8:00 pm

tony scrie:
ADPFR scrie:

... Ce evenimente nu se incadreaza la public?

Evenimentele pe care le aveti in locuinta proprie(in cazul in care aceasta reprezinta un apartament sau o casa decat pentru locuit) nu trebuie platita nici-o licenta. Daca locuinta dumneavoastra este folosita pe post de bar,restaurant,magazin sau alte activitati comerciale care au legatura cu publicul deja intrati sub incidenta legii
ADPFR

UNREAD_POSTde demential » Joi Ian 13, 2011 8:01 pm

akoustikdjs scrie:Raspuns oficial CREDIDAM catre societatea noastra : "Nu stiu ce sa zic despre ADPFR. Cred ca cel mai bine este sa vizitati site-ul ORDA. Daca acolo este mentionat ca si organism de gestiune colectiva, cred ca trebuie sa detineti Autorizatie si de la ei."
Adica daca ei prezinta doar legea celor de la ORDA dar nu sunt si imputerniciti sa colecteze aceasta taxa nu au nici un drept sa solicite taxa care se regaseste in prezentarea legii ORDA.(aceasta taxa cred ca se regaseste in licentele UCMR,UPFR si CREDIDAM)

P.S. Nu am nici timp si nici rabdare sa ma uit acum pe site-ul ORDA sa vad daca sunt recunoscuti,va las voua satisfactia unei postari " fericite" sper pe acest forum,daca nu...platim sau riscam,pace.

http://www.orda.ro/default.aspx?pagina=168
"
În prezent, în România, sunt organizate si funcţionează cu avizul ORDA un număr de 10 organisme de gestiune colectivă.:
Ø în domeniul dreptului de autor:
1. COPYRO gestionează drepturile autorilor de opere scrise;
2. DACIN-SARA gestionează drepturile autorilor de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale;
3. PERGAM gestionează drepturile autorilor de opere ştiinţifice;
4. UCMR-ADA gestionează drepturile autorilor de opere muzicale;
5. VISARTA gestionează drepturile autorilor din domeniul artelor vizuale;

Ø în domeniul drepturilor conexe:
6. ADPFR gestionează drepturile producătorilor de fonograme;
7. AGICOA ROMANIA gestionează drepturile producătorilor de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale;
8. CREDIDAM gestionează drepturile artistilor interpreti sau executanti;
9. UPFAR-ARGOA gestionează drepturile producătorilor de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale;
10. UPFR gestionează drepturile producătorilor de fonograme."
PRACTIC o niste idioti. 2 organisme de gestiune colectiva pentru acelasi lucru (punctu 6 si 10).
demential
Administrator

UNREAD_POSTde ADPFR » Joi Ian 13, 2011 8:04 pm

demential scrie:le-am reluat deja (AICI : viewtopic.php?f=3&t=1320&start=40#p19086), dar le mai scriu inca o data :

1) cine ne-ar controla mai precis daca avem aceasta licenta ? ca nu sunt foarte lamurit. cum se numeste organul care verifica practic chestiile astea ?
2) as dori o lista cu cele aproximativ 35.000 melodii inregistrate la dumneavoastra
3) un alt aspect extrem de important : sa spunem ca noi toti care punem muzica la nunti avem un anturaj extrem de mare de cunoscuti/prieteni, si sonorizam gratis la evenimente, din placere, pentru meniul de la masa. deci NU avem nevoie sa taiem factura, deci NU avem firma. (si oricum, pe voi va intereseaza sa incasati niste bani pentru niste artisti, nu va intereseaza daca se evita fiscul sau nu). de ce sa nu poata cumpara aceasta licenta si persoanele fizice ? de ce ?
chiar nu se poate modifica astfel incat un tanar doritor sa puna muzica la diverse evenimente (subliniez, nu pentru bani) sa poata faca asta legal, sa va dea bani, fara sa isi faca o firma ? e penibil. din 10 punatori de muzica poate ar plati toti, dar nu au firme si atunci va eliminati singuri printr-un regulament absurd posibilitatea de a primi banii.
4) Se poate conveni o noua suma impreuna cu reprezentanti ai DJ-ilor din toata tara, in anul 2011, in PLINA CRIZA ? Adica sunteti dispusi la un minim de dialog in rezolvarea problemei sau TREBUIE sa ne supunem la ceea ce au decis niste necunoscuti acum 4 ani ?

Am raspuns mesajului tau la sfarsitul paginii doi,te rog sa citesti si sa vorbim decat despre lucrurile care nu au fost dezbatute
ADPFR

UNREAD_POSTde demential » Joi Ian 13, 2011 8:05 pm

gresit.
astept raspunsul pentru toate intrebarile, la subiect, cu "liniute".
cum eu am pus de 3 ori aceleasi intrebari, si considerati ca deja ati raspuns, puteti totusi raspunde si a 2-a oara (din punctul dumneavoastra de vedere).

pentru ca daca ma lasati sa presupun eu, atunci imi pot raspunde singur :
1) politia economica ? ce e aia ? google.ro nu stie ce e aia. e cumva :
- Biroul 1 - Infrastructura economica - pentru investigarea fraudelor din industria alimentara si agricultura, resurse minerale, comunicatii, transporturi auto, protectia mediului, petrol, materiale reciclabile, tranzactii imobiliare si Legea nr.18/1990, constructii, cooperatie, industrie usoara, industrie grea si energetica, munca in strainatate, investigarea fraudelor comise in procesul de privatizare - postprivatizare. ?
2) nu aveti lista cu cele 35.000 melodii pe care spuneti ca le gestionati ? atunci sincer, sunteti ZERO si o sa fiu nevoie sa va sterg contul de pe forum si sa consideram ca ne-am pierdut timpul cu dumneavoastra.
3) deci din 100% de punatori de muzica la nunti, puteti primi o suma de bani doar de la 2 %, care au firme sau pfa-uri, si de la restul de 98% nu primiti nici un ban, din cauza PROSTIEI regulamentului propriu ? practic va blocati singuri dreptul de a primi niste bani de la persoane care vor sa va dea bani. sau cum ?
4) practic inseamna ca trebuie sa ne "SUPUNEM" unor negocieri fictive avute acum 4 ani cand nu era criza? imposibil asa ceva.
va ROG, raspundeti sau nu o sa mai fiti bagati in seama DE NIMENI.
demential
Administrator

UNREAD_POSTde ADPFR » Joi Ian 13, 2011 8:13 pm

Pentru toti cei care considera ca nu raspund suficient de rapid sau multumitor am pus la inceputuri datele de contact ale asociatiei,in limita unor ore decente de conversatii(8 - 22),astept sa ma contactati telefonic.
Va multumesc si va invit la dialog,am postat aici pentru a va informa,am intalnit foarte multe cazuri care ulterior controalelor sau plans ca nu au fost informati,ca nu au stiut de existenta licentelor sau a legislatiei.
Cel putin in momentul de fata daca nu veti dori sa obtineti aceste licente,cel putin sunteti in cunostinta de cauza de pericolele care va pandesc in momentul in care organizati un eveniment.
Cu respect ,o seara placuta
ADPFR

UNREAD_POSTde demential » Joi Ian 13, 2011 8:17 pm

deci practic cum procedam in acest moment ? fugiti de pe forum ne-raspunzand tuturor intrebarilor puse pentru a ne lamuri si nu va plateste nimeni, noi considerand ca dumneavoastra sunteti niste cersetori nenorociti, care nu puteti argumenta pentru ce anume cereti niste bani, si amenintati cu controale fictive

SAU

ne raspundeti la intrebari si sunteti deschisi in continuare la dialog, urmand ca in viitorul apropiat toata lumea sa aibe ceva de castigat ?

24 de ore timp de raspuns. daca nu se raspunde (la intrebarile mele anterioare si la acest post) utilizatorul ADPFR este eliminat de pe forum.
demential
Administrator

UNREAD_POSTde tractor » Joi Ian 13, 2011 8:20 pm

Eu vreau un raspuns clar: Ce patesti daca vine controlu la o sonorizare?Clar si la obiect.Cinei controlu asta?Vine cu un agent de la politie?Sau carei spilu?Ca daca vine numai el neica nimeni ma poate pupa in spate :roll:
tractor
Membru activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie