DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

Mesajde CreB0 » Mie Apr 06, 2011 9:05 pm

Ba da as cumpara muzica. Dar nu la pretul de 1 E melodia, sau sa imi bage pe gat ce stiu eu ce "compilatie" facuta de ei si pe mine ma intereseaza doar 1 sau 2 melodii de pe discul respectiv.
CreB0
Membru activ

Mesajde bamfield » Mie Apr 06, 2011 9:13 pm

CreB0 scrie:Ba da as cumpara muzica. Dar nu la pretul de 1 E melodia, sau sa imi bage pe gat ce stiu eu ce "compilatie" facuta de ei si pe mine ma intereseaza doar 1 sau 2 melodii de pe discul respectiv.

Erau vremuri pina in 2000 si chiar dupa cand plateam 10DM sua$/vinil si era o piesa in 2-3 variante....imi dadeam jumatate din banii de salariu pt muzica care imi placea...Inteleg ca vrei muzica gratis, si asta va fi in defavoarea artistilor....Care e meritul tau in aceasta ecuatie? Noi ca si dj trebuie sa avem bunul simt sa le multumim artistilor cumparandu-le muzica...restul sunt lamentari de 2lei...
bamfield

Mesajde Sorinus » Mie Apr 06, 2011 9:34 pm

bamfield scrie:
CreB0 scrie:Ba da as cumpara muzica. Dar nu la pretul de 1 E melodia, sau sa imi bage pe gat ce stiu eu ce "compilatie" facuta de ei si pe mine ma intereseaza doar 1 sau 2 melodii de pe discul respectiv.

Inteleg ca vrei muzica gratis, si asta va fi in defavoarea artistilor....Care e meritul tau in aceasta ecuatie? Noi ca si dj trebuie sa avem bunul simt sa le multumim artistilor cumparandu-le muzica...restul sunt lamentari de 2lei...

De aceea platim drepturi de autor!De ce sa mai cumpar si muzica?Eu platesc o licenta care imi da dreptul sa o reproduc si sa o folosesc si e o suma frumusica(acesti bani tot la artisti ajung)...respect artistii dar la cum pui problema mi se pare lipsa de respect fata de noi dj-ii si fata de munca noastra!Parerea mea!
Sorinus
Administrator

Mesajde demential » Mie Apr 06, 2011 9:55 pm

in acest moment eu vad situatia cu 3 posibilitati :
1) nu se legalizeaza nimeni, pierd artistii; preturile si conditiile raman de neatins pentru marea majoritate
2) se stabilesc niste taxe acceptabile si conditii decente, si se legalizeaza marea majoritate, si toata lumea e multumita
3) se merge in continuare cu aceste discutii, cu aceste dezinformari, cu aceste pseudo legalizari, pana cand ori se reduc taxele, ori puscariile vor fi pline de dj si depozitele de scule confiscate.
demential
Administrator

Mesajde bamfield » Mie Apr 06, 2011 9:57 pm

Sorinus scrie:
bamfield scrie:

Inteleg ca vrei muzica gratis, si asta va fi in defavoarea artistilor....Care e meritul tau in aceasta ecuatie? Noi ca si dj trebuie sa avem bunul simt sa le multumim artistilor cumparandu-le muzica...restul sunt lamentari de 2lei...

De aceea platim drepturi de autor!De ce sa mai cumpar si muzica?Eu platesc o licenta care imi da dreptul sa o reproduc si sa o folosesc si e o suma frumusica(acesti bani tot la artisti ajung)...respect artistii dar la cum pui problema mi se pare lipsa de respect fata de noi dj-ii si fata de munca noastra!Parerea mea!

Sorinus esti intr-o mare eroare....nu o sa ai parte de respect ca si dj cu muzica luata de pe torrentzi sau odc....ca platesti la upfr nu-ti da dreptul upfr-ul sa folosesti muzica piratata; Iti da dreptul sa folosesti muzica cumparata...Citeste si tu pe spatele cd-ului, ca ai dreptul sa o fol numai pt uz personal; Cand vrei sa castigi de pe urma la ce ai cumparat, atunci te duci la upfr si platesti o taxa, pe care ulterior upfr-ul o imparte altor institutii internationale si romanesti, si artistul mai castiga ceva in plus...Iti dau un ex: Verifica in Anglia....acolo se plateste o licenta"Pro Dub" se numeste; Nu intri in club daca nu ai licenta asta; Se plateste pt a avea dreptul sa utilizezi muzica cumparata de pe beatport, djdownload,etc,viniluri....Ar fi foarte simplu: sa furam muzica si sa platim la upfr in ideea ca astia sa te absolve de orice culpa...Nu crezi ca e ridicol? Eu te inteleg si stiu ca e greu sa dam atatia bani, dar nu trebuie sa incerci sa tragi in piept artistii, daca ei nu au ce manca-nu o sa mai produca....cercul vicios...
bamfield

Mesajde demential » Mie Apr 06, 2011 10:11 pm

e greu. daca vrei sa cumperi ACUM BRUSC 10.000 mp3-uri, are cineva 10.000 euro sa le cumpere ? NU ... deci ...
+ ca e absurd sa CUMPERI MUZICA dar sa nu o poti MUTA pe un ALT HDD TOT AL TAU ...
in Romania anului 2011 sa fi 100% legal din TOATE punctele de vedere ar insemna o investitie ENORMA (si nu ma refer la scule) care s-ar amortiza EXTREM DE GREU. + ca LEGEA NU este pentru toti ... este un cerc vicios. pentru ca nu exista un creier care sa specifice exact conditii pentru PUNATORI DE MUZICA LA NUNTI, legea este mereu discutabila si lasa loc de discutii ... taxele sunt mari pentru ca NU toti isi permit sa fie legali, nu toti au nevoie sa fie legali (multi fac din hobby, acceptand preturi modice ca donatie - ca sa nu zicem tarif)...
demential
Administrator

Mesajde partymasters » Mie Apr 06, 2011 10:16 pm

Deci ca sa o lamurim. Faptul ca am platit la UPFR si UCMR si am contract cu CREDIDAM, astea sunt numai pentru a putea folosi muzica? Adica toata muzica din hard nu e legala? Pai si ei pt ce m-au autorizat, daca eu n-am muzica? Bai fratilor... eu nu mai inteleg nimic.
www.google.ro
partymasters
DJ Fondator

Mesajde Sorinus » Mie Apr 06, 2011 10:22 pm

Oricum mi se pare absurd!Nu mi se pare corect sa cumpar 10000 de melodii,dupa care sa mai platesc si taxe anual catre enspemii de institutii!Trebuie avut in vedere si ca nu suntem firme care au 10 dj in subordine si care au 300 de evenimente pe an...deci un castig substantial,si asa se platesc taxe prea mari din punctul meu de vedere!
E altceva cand cumperi un cd din placere ca vrei tu sa il ai si e altceva cand esti obligat sa-l cumperi si apoi sa platesti ca vrei sa-l muti pe hard si apoi sa mai platesti stiu eu ce.....
Sorinus
Administrator

Mesajde bamfield » Mie Apr 06, 2011 10:38 pm

demential scrie:e greu. daca vrei sa cumperi ACUM BRUSC 10.000 mp3-uri, are cineva 10.000 euro sa le cumpere ? NU ... deci ...
+ ca e absurd sa CUMPERI MUZICA dar sa nu o poti MUTA pe un ALT HDD TOT AL TAU ...
in Romania anului 2011 sa fi 100% legal din TOATE punctele de vedere ar insemna o investitie ENORMA (si nu ma refer la scule) care s-ar amortiza EXTREM DE GREU. + ca LEGEA NU este pentru toti ... este un cerc vicios. pentru ca nu exista un creier care sa specifice exact conditii pentru PUNATORI DE MUZICA LA NUNTI, legea este mereu discutabila si lasa loc de discutii ... taxele sunt mari pentru ca NU toti isi permit sa fie legali, nu toti au nevoie sa fie legali (multi fac din hobby, acceptand preturi modice ca donatie - ca sa nu zicem tarif)...

Voi sunteti aia care va promovati ca aveti 10.000 de piese, cand in realitate puneti doar 100...Nu vi se pare ipocrit modul in care va promovati..."avem o baza impresionanta de titluri...peste 10.000"..dar uitati sa spuneti ca nu ati dat 1leu pe ele...Puneti din placere si cereti o suma modica...sa fim seriosi...e ipocrizie asta...
Sa zica cineva de la upfr ca va legalizeaza muzica piratata si ma arunc in cap de la etajul 11; e un non sens...ca e scump ca nu e scump, partea proasta este ca exista oameni care nu dau 2 bani pe compozitia artistilor...asta e deranjant ca mai sunt dj care pun la indoiala gestul asta de bun simt...restul e tacere...fara replica
bamfield

Mesajde demential » Mie Apr 06, 2011 11:09 pm

unde am spus eu ca am 10.000 melodii ? eu am dat un simplu exemplu. poate nu am nici o melodie (sunt ospatar la nuntile unde am postat poze si filmulete), poate am chiar 10.000, poate am 20.0000, poate am 100.000... nu am spus ca am. a fost un simplu exemplu.
tu doar 100 melodii pui la un eveniment ? deci evenimentele tale tin 5 ore maxim ?
la cine te referi ca e ipocrit si se promoveaza in felul mentionat de tine ?
daca sunt dj care merg cu 1000 euro, atunci 200 ron este o suma modica. sunt zone in tara asta unde punatorii de muzica nu pot cere mai mult de 500 ron ca nu ar mai luat nici un eveniment ...
esti extrem de revoltat. esti cumva artist care pierde anual milioane de euro pentru ca la nuntile din romania nu este 100% muzica achizitionata legal ?
partea buna este ca sunt destui care platesc taxele astfel incat aceste organizatii sa stea bine merci cu o baza de date de firme platitoare si sa traiasca de la un an la altul.
conteaza ca sunt scumpe, pentru ca daca ceva este scump nu este la fel de bine vandut. daca pretul ar fi mai jos, ar cumpara mai multi ...
si totusi am rugamintea sa nu mai poluam acest topic de DJ LEGAL sau punator de muzica la nbc legal cu mesaje referitoare la apararea drepturilor artistilor. sunt organizatii care iau bani pentru asta. pana la urma tu cu cine tii ?!
te invit sa deschizi un nou topic pentru acest subiect.
orice offtopic o sa fie sters.
demential
Administrator

Mesajde partymasters » Joi Apr 07, 2011 12:00 am

@bamfieldOricat bun-simt am avea, nu-mi poti spune ca este corect sa platesc la 3 institutii taxe pt muzica si apoi sa mai cumpar si muzica pe care nici n-o gasesti asa cum ai vrea s-o ai, si apoi sa n-am dreptul sa o folosesc... Sa fim seriosi, in domeniul asta este o mare lacuna legislativa. Toate se fac dupa ureche. Si daca vrei sa fii legal nu poti ca iti pune cineva bete in roate. Tu, bamfield, probabil ai incasari de peste un miliard anual si iti permiti sa "aperi" niste principii. Nu toti sunt asa bogati ca tine. Daca o sa tragem unul hais si altul cea... n-o sa ne bage nimeni in seama si or sa ne bage toti pumnul in gura.

Aia e treaba de negociat.
In rest... prefer firma, pot face mai multe decat ca persoana fizica...
www.google.ro
partymasters
DJ Fondator

Mesajde unu » Joi Apr 07, 2011 12:05 am

bamfield scrie:
demential scrie:e greu. daca vrei sa cumperi ACUM BRUSC 10.000 mp3-uri, are cineva 10.000 euro sa le cumpere ? NU ... deci ...

Voi sunteti aia care va promovati ca aveti 10.000 de piese, cand in realitate puneti doar 100...Nu vi se pare ipocrit modul in care va promovati..."avem o baza impresionanta de titluri...peste 10.000"..dar uitati sa spuneti ca nu ati dat 1leu pe ele...Puneti din placere si cereti o suma modica...sa fim seriosi...e ipocrizie asta...
Sa zica cineva de la upfr ca va legalizeaza muzica piratata si ma arunc in cap de la etajul 11; e un non sens...ca e scump ca nu e scump, partea proasta este ca exista oameni care nu dau 2 bani pe compozitia artistilor...asta e deranjant ca mai sunt dj care pun la indoiala gestul asta de bun simt...restul e tacere...fara replica

e foarte corect si legal ce zice bamfield ...subscriu ca dj
unu

Mesajde unu » Joi Apr 07, 2011 12:21 am

partymasters scrie:@bamfieldOricat bun-simt am avea, nu-mi poti spune ca este corect sa platesc la 3 institutii taxe pt muzica si apoi sa mai cumpar si muzica pe care nici n-o gasesti asa cum ai vrea s-o ai, si apoi sa n-am dreptul sa o folosesc... Sa fim seriosi, in domeniul asta este o mare lacuna legislativa. Toate se fac dupa ureche. Si daca vrei sa fii legal nu poti ca iti pune cineva bete in roate. Tu, bamfield, probabil ai incasari de peste un miliard anual si iti permiti sa "aperi" niste principii. Nu toti sunt asa bogati ca tine. Daca o sa tragem unul hais si altul cea... n-o sa ne bage nimeni in seama si or sa ne bage toti pumnul in gura.

1 Ca DJ platesti doar la UPFR si/sau ADPFR dupa caz (manele)
2 Legea si metodologia e publica...cum bamfiels si alti Dj ca el au habar...inseamna ca tu sau cei ca tine nu doresc sa afle ce si cum...e mai simplu sa-ti dai cu parerea
3 Faci bani cu muzica?...si ti se pare aiurea sa platesti la celor ce o compun?...poti sa ai un singur eveniment de la care ai incasat bani ..din momentul acela esti eligibil pentru licentiere
4 50 Ron/ eveniment... 600 ron ...tu banii astia ii ei la un eveniment....daca ai o medie de 12 evenimente pe an ai 7200 Ron...ti se pare mult 1200? in felul acesta dj-ii nu mai merg la evenimente cu chilotii in vine pe 600 ron/eveniment...ne vom alinia si noi la preturi din UE...daia aia sunt cum sunt si noi ne certam pe forum
5 OK, poti face mai multe...dar aici e o mica neconcordanta spuselor tale...parca ziceai ca nu ai bani....la firma ai o carca de costuri...1000 ron - infiintare - 100-500/luna - contabil plus tva 24%, ipozit pe profit pe venit cat si pe dividente....dar probabil ai multe alte activitati.
unu

Mesajde bamfield » Joi Apr 07, 2011 11:28 am

partymasters scrie:@bamfieldOricat bun-simt am avea, nu-mi poti spune ca este corect sa platesc la 3 institutii taxe pt muzica si apoi sa mai cumpar si muzica pe care nici n-o gasesti asa cum ai vrea s-o ai, si apoi sa n-am dreptul sa o folosesc... Sa fim seriosi, in domeniul asta este o mare lacuna legislativa. Toate se fac dupa ureche. Si daca vrei sa fii legal nu poti ca iti pune cineva bete in roate. Tu, bamfield, probabil ai incasari de peste un miliard anual si iti permiti sa "aperi" niste principii. Nu toti sunt asa bogati ca tine. Daca o sa tragem unul hais si altul cea... n-o sa ne bage nimeni in seama si or sa ne bage toti pumnul in gura.

Cum de stii tu cat castig eu?...asta e o treaba pur romaneasca cu "capra vecinului"...mi-ar fi placut sa fie adevarat macar pe jumatate din ce spui tu; Iti dau dreptate din alt pct de vedere...Sunt 3 institutii(ucmr-upfr-credidam) care par sa incaseze taxe pt acelasi lucru......Iar despre "dezbinarea" la care faci referire, e mai mult o dezbatere pe baza unor principii...Eu ce sa pretind upfr-ului daca am muzica cumparata? sa nu mai platesc licenta? Conform principiului dupa care va ghidati, este mai simplu sa platesc 15mil pe an la upfr si sa "legalizez" 10-15-50.000 de titluri....Eu spun si vreau sa fiu bine inteles: plecam de la principiul de bun simt sa cumparam muzica, iar dupa asta sa "luptam" contra institutiilor care vor sa impuna taxe mari, sau sa avem o taxa care sa ne dea posibilitatea celor care vor sa castige de pe urma muzicii, sa stim exact ce avem de facut...ne mai apucam sau nu sa facem acest bussiness...cei care vor si fac din pasiune(si eu sunt unu din acestia) putem sa ramanem bedroom dj...Acolo unde regulile sunt clare si toti concuram in baza acestor reguli, pretul va fi realist...Cei care spun ca nu pot lua mai mult de 500-600 ron sau nu stiu 1000 de ron sau euro:) sunt lucruri relative....fiecare isi va vinde valoarea lor ca dj la cat se apreciaza....sau cat crede si clientul ca merita...nush, astea's alte discutii...
bamfield

Mesajde lush » Joi Apr 07, 2011 12:03 pm

In cazul in care eu imi fac negative la toate piesele care le folosesc si le cant eu cum se procedeaza cu taxele si drepturile de autor?
http://www.DjIasi.Ro
lush
DJ Fondator

Mesajde bamfield » Joi Apr 07, 2011 1:05 pm

lush scrie:In cazul in care eu imi fac negative la toate piesele care le folosesc si le cant eu cum se procedeaza cu taxele si drepturile de autor?

Sunt aceleasi conditii ca la dj sau trupe de cover-uri; Atata timp cat nu sunt compozitiile tale, nu conteaza ca-ti faci tu negative; la tine pot aparea complicatii mai mari cand iesi in public(ma refer tv, radio,etc) si se sesizeaza vreun artist ca-i aduci "prejudicii"; Penalitatile pot fi mult mai mari...Eu am asistat la o faza cu cativa ani in urma, la un mall in Pitesti, era un concert cu Alex; Isi canta omul compozitiile lui, a venit un inspector sa opreasca concertul(taxele erau platite la Buc., dar oamenii nu aveau hartia); Eu am intrebat ce prejudicii aduce Alex artistului..Alex...Omul mi-a spus ca atata timp cat ei sunt trasi la raspundere de catre artisti ca nu incaseaza drepturile, si Alex(sau firma ce organizeaza concertul) trebuie sa plateasca; o parte din bani se vor intoarce in buzunarul artistului...
bamfield

Mesajde CreB0 » Joi Apr 07, 2011 1:19 pm

Asta e prea de tot. Adica eu imi compun singur piesele si mai trebuie sa platesc tot eu pentru drepturile mele de autor si sa am dreptul sa mi le cant? Adica eu ma platesc pe mine si mi se "intorc O PARTE DIN BANI INAPOI" ?
CreB0
Membru activ

Mesajde lush » Joi Apr 07, 2011 1:33 pm

Pur si simplu DEZASTRU....decat sa faci ceva in tara asta mai bine te apuci de furat.Munca e pentru prosti dupa cum se intelege pana acum.Cel mai firesc ar fi sa platesti o taxa de 10 mil pe an pt artisti si compozitori si restul functie da cate evenimente ai in acel an.De asta toata lumea merge in ilegalitate pentru ca cei de sus care fac legile sunt paraleli cu toate.In cazul de fata nici cei care plateau pana acum taxele nu or sa mai plateasca sau o sa se lase de meserie.
http://www.DjIasi.Ro
lush
DJ Fondator

Mesajde bamfield » Joi Apr 07, 2011 1:35 pm

CreB0 scrie:Asta e prea de tot. Adica eu imi compun singur piesele si mai trebuie sa platesc tot eu pentru drepturile mele de autor si sa am dreptul sa mi le cant? Adica eu ma platesc pe mine si mi se "intorc O PARTE DIN BANI INAPOI" ?

Nu, e o mica confuzie... Daca tu artistul organizezi eveniment si canti muzica ta , platesti ca si orice organizator de eveniment...Nu se face o diferenta la asta, expui muzica in public;Artistul va primi de la institutiile astea care colecteaza bani de la evenimente, vanzari de cd-uri,etc; De obicei nu artistul isi organizeaza event-urile...
bamfield

Mesajde unu » Joi Apr 07, 2011 2:08 pm

CreB0 scrie:Asta e prea de tot. Adica eu imi compun singur piesele si mai trebuie sa platesc tot eu pentru drepturile mele de autor si sa am dreptul sa mi le cant? Adica eu ma platesc pe mine si mi se "intorc O PARTE DIN BANI INAPOI" ?

daca o compui tu ceva original..nu cover...platesti doar taxa de difuzare publica...105 ron plus TVA pe an...daca ai inregistrat-o la orda pe numele tau si esti membru UPFR primesti bani din difuzari...deci primesti si bani.
Ultima oară modificat de unu pe Joi Apr 07, 2011 2:12 pm, modificat 1 dată în total.
unu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie