DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

Mesajde tractor » Dum Apr 03, 2011 7:56 pm

Manoka acum am inteles ce ai vrut sa zici...si am uitat de firma,pfa,deci e o avere sa devii in legalitate
djgrecu,ma abtin,spor la distorsionizari :lol: :lol: :lol:
tractor
Membru activ

Mesajde tractor » Dum Apr 03, 2011 7:57 pm

tractor scrie:Manoka acum am inteles ce ai vrut sa zici...si am uitat de firma,pfa,deci e o avere sa devii in legalitate
djgrecu,ma abtin,spor la distorsionizari :lol: :lol: :lol:

Sorinus stai linistit e o frustrare a lui djgrecu,care ma cam las rece,sa discutam la subiect,daca mai e ceva de discutat in mare s-a aflat cam tot :?

sorry ca n-am dat edit
tractor
Membru activ

Mesajde Lucian » Lun Apr 04, 2011 11:59 pm

Am o idee: daca ne luam HDD-uri externe wireless, le punem "intr-un loc anume" si incarcam in VDJ sau TRAKTOR cate o melodie pe rand din HDD (in timp ce canta una -se incarca cealalta; chiar daca viteza wireless e mai mica decat viteza unui USB 2.0 standard), ce poate sa zica un inspector
cand eu in calculator nu am nici-o melodie...
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

Mesajde tony » Mar Apr 05, 2011 7:56 am

un hdd criptat e de ajuns.
tony
Super Membru

Mesajde scarface » Mar Apr 05, 2011 4:51 pm

unu scrie:
Lucian scrie:Am o idee: daca ne luam HDD-uri externe wireless, le punem "intr-un loc anume" si incarcam in VDJ sau TRAKTOR cate o melodie pe rand din HDD (in timp ce canta una -se incarca cealalta; chiar daca viteza wireless e mai mica decat viteza unui USB 2.0 standard), ce poate sa zica un inspector
cand eu in calculator nu am nici-o melodie...

Nu ai inteles nimic...stai jos :)...mai glumim si noi.

Inspectorul nu tre sa te prinda cu muzica...tre doar sa o auda/ vada ca tu o difuzezi si e suficient

Gresesti... Nu are cum sa ma vada / auda daca nu ii da voie nimeni sa intre. Daca am timp sa fac hardul sa dispara nu cred ca mai poate face ceva.

Am o mica intrebare:
Daca pun muzica de pe trilulilu sau youtube pe intreaga durata a unui eveniment mai trebuie sa platesc vreo taxa? Daca da, de ce? Taxele catre UPFR ma refer.
scarface
Membru activ

Mesajde CreB0 » Mar Apr 05, 2011 9:52 pm

Faci un contract cu "Ion" :D si semnezi contractul. Apoi faci exact ce fac proprietarii de apartamente cand inchiriaza apartamentul (asa ar fi normal sa faca).
Proprietarii fac asa:
In momentul in care inchiriaza apartamentul, face contractul (intre 2 persoane fizice) si primeste banii de la chirias e obligat sa mearga la finante sa declare castigul obtinut iar cei de la finante ii fac o declaratie de impunere si acesta plateste darile la stat (nu stiu daca doar impozitul sau mai se plateste si ceva). EXEMPLU: Daca inchiriaza pe 6 luni apartamentul cu 100 E lunar atunci face contract pe 6 luni (600 E) si merge la finante si declara castig de 600 E la care plateste darile.
Noi:
Facem la fel, doar ca la noi contractul dureaza cateva ore. Dupa ce am semnat contractul si am incasat banii (dupa eveniment) mergem a doua zi sau cat mai repede posibil la finante si declaram ca in ziua X am avut un venit de Y RON conform serviciului prestat iar apoi finantele ne fac o decizie de impunere si platim.
Chestia e legala deoarece am intrebat 2 avocati si mi-au spus ca se poate face asa ceva. Mai ramane la latitudinea noastra sa mergem sa declaram tot ce castigam astfel incat sa dam statului "ce i se cuvine".
Ultima oară modificat de CreB0 pe Mar Apr 05, 2011 11:25 pm, modificat 1 dată în total.
CreB0
Membru activ

Mesajde Lucian » Mie Apr 06, 2011 8:27 pm

Manoka scrie:sa fie integral 100% legal

in Romania lucru asta pare sa devina o "Fata Morgana" :) - pana la licente upfr, adpfr, ucmr-ada....etc,etc, trebuie sa dovedesti cu bon fiscal sau factura fiecare mp3 din calculator sau CD original pe care-l detii (eu am auzit ca pe asa ceva s-au luat amenzi mari) :|
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

Mesajde CreB0 » Mie Apr 06, 2011 8:42 pm

Asta e deja prea de tot. Adica platesc atata amar de bani pe 'licente" ca sa pot sa am muzica in calculator cata vreau si de unde vreau eu iar apoi vine nenea "inspectorul" sau "comisarul" si zice ca nu sunt legal ca de ce nu am cumparat melodiile. Pai sa cumperi melodiile, ai plati de te-ar rupe. Ar trebui sa luam minim 500 E de eveniment (cel mai ieftin) ca sa ramanem si noi macar cu un 5% sau 10% din ce incasam.
CreB0
Membru activ

Mesajde bamfield » Mie Apr 06, 2011 8:51 pm

CreB0 scrie:Asta e deja prea de tot. Adica platesc atata amar de bani pe 'licente" ca sa pot sa am muzica in calculator cata vreau si de unde vreau eu iar apoi vine nenea "inspectorul" sau "comisarul" si zice ca nu sunt legal ca de ce nu am cumparat melodiile. Pai sa cumperi melodiile, ai plati de te-ar rupe. Ar trebui sa luam minim 500 E de eveniment (cel mai ieftin) ca sa ramanem si noi macar cu un 5% sau 10% din ce incasam.

E prea de tot pretentiile pe care le ai...tu vrei sa profiti de pe urma artistilor care au compus, sa castigi niste bani...dar sa nu le cumperi muzica...Orice discutie e de prisos daca tu nu concepi sa cumperi muzica....Pacat ca mai punem problema in felul asta...
bamfield

Mesajde CreB0 » Mie Apr 06, 2011 9:05 pm

Ba da as cumpara muzica. Dar nu la pretul de 1 E melodia, sau sa imi bage pe gat ce stiu eu ce "compilatie" facuta de ei si pe mine ma intereseaza doar 1 sau 2 melodii de pe discul respectiv.
CreB0
Membru activ

Mesajde bamfield » Mie Apr 06, 2011 9:13 pm

CreB0 scrie:Ba da as cumpara muzica. Dar nu la pretul de 1 E melodia, sau sa imi bage pe gat ce stiu eu ce "compilatie" facuta de ei si pe mine ma intereseaza doar 1 sau 2 melodii de pe discul respectiv.

Erau vremuri pina in 2000 si chiar dupa cand plateam 10DM sua$/vinil si era o piesa in 2-3 variante....imi dadeam jumatate din banii de salariu pt muzica care imi placea...Inteleg ca vrei muzica gratis, si asta va fi in defavoarea artistilor....Care e meritul tau in aceasta ecuatie? Noi ca si dj trebuie sa avem bunul simt sa le multumim artistilor cumparandu-le muzica...restul sunt lamentari de 2lei...
bamfield

Mesajde Sorinus » Mie Apr 06, 2011 9:34 pm

bamfield scrie:
CreB0 scrie:Ba da as cumpara muzica. Dar nu la pretul de 1 E melodia, sau sa imi bage pe gat ce stiu eu ce "compilatie" facuta de ei si pe mine ma intereseaza doar 1 sau 2 melodii de pe discul respectiv.

Inteleg ca vrei muzica gratis, si asta va fi in defavoarea artistilor....Care e meritul tau in aceasta ecuatie? Noi ca si dj trebuie sa avem bunul simt sa le multumim artistilor cumparandu-le muzica...restul sunt lamentari de 2lei...

De aceea platim drepturi de autor!De ce sa mai cumpar si muzica?Eu platesc o licenta care imi da dreptul sa o reproduc si sa o folosesc si e o suma frumusica(acesti bani tot la artisti ajung)...respect artistii dar la cum pui problema mi se pare lipsa de respect fata de noi dj-ii si fata de munca noastra!Parerea mea!
Sorinus
Administrator

Mesajde demential » Mie Apr 06, 2011 9:55 pm

in acest moment eu vad situatia cu 3 posibilitati :
1) nu se legalizeaza nimeni, pierd artistii; preturile si conditiile raman de neatins pentru marea majoritate
2) se stabilesc niste taxe acceptabile si conditii decente, si se legalizeaza marea majoritate, si toata lumea e multumita
3) se merge in continuare cu aceste discutii, cu aceste dezinformari, cu aceste pseudo legalizari, pana cand ori se reduc taxele, ori puscariile vor fi pline de dj si depozitele de scule confiscate.
demential
Administrator

Mesajde bamfield » Mie Apr 06, 2011 9:57 pm

Sorinus scrie:
bamfield scrie:

Inteleg ca vrei muzica gratis, si asta va fi in defavoarea artistilor....Care e meritul tau in aceasta ecuatie? Noi ca si dj trebuie sa avem bunul simt sa le multumim artistilor cumparandu-le muzica...restul sunt lamentari de 2lei...

De aceea platim drepturi de autor!De ce sa mai cumpar si muzica?Eu platesc o licenta care imi da dreptul sa o reproduc si sa o folosesc si e o suma frumusica(acesti bani tot la artisti ajung)...respect artistii dar la cum pui problema mi se pare lipsa de respect fata de noi dj-ii si fata de munca noastra!Parerea mea!

Sorinus esti intr-o mare eroare....nu o sa ai parte de respect ca si dj cu muzica luata de pe torrentzi sau odc....ca platesti la upfr nu-ti da dreptul upfr-ul sa folosesti muzica piratata; Iti da dreptul sa folosesti muzica cumparata...Citeste si tu pe spatele cd-ului, ca ai dreptul sa o fol numai pt uz personal; Cand vrei sa castigi de pe urma la ce ai cumparat, atunci te duci la upfr si platesti o taxa, pe care ulterior upfr-ul o imparte altor institutii internationale si romanesti, si artistul mai castiga ceva in plus...Iti dau un ex: Verifica in Anglia....acolo se plateste o licenta"Pro Dub" se numeste; Nu intri in club daca nu ai licenta asta; Se plateste pt a avea dreptul sa utilizezi muzica cumparata de pe beatport, djdownload,etc,viniluri....Ar fi foarte simplu: sa furam muzica si sa platim la upfr in ideea ca astia sa te absolve de orice culpa...Nu crezi ca e ridicol? Eu te inteleg si stiu ca e greu sa dam atatia bani, dar nu trebuie sa incerci sa tragi in piept artistii, daca ei nu au ce manca-nu o sa mai produca....cercul vicios...
bamfield

Mesajde demential » Mie Apr 06, 2011 10:11 pm

e greu. daca vrei sa cumperi ACUM BRUSC 10.000 mp3-uri, are cineva 10.000 euro sa le cumpere ? NU ... deci ...
+ ca e absurd sa CUMPERI MUZICA dar sa nu o poti MUTA pe un ALT HDD TOT AL TAU ...
in Romania anului 2011 sa fi 100% legal din TOATE punctele de vedere ar insemna o investitie ENORMA (si nu ma refer la scule) care s-ar amortiza EXTREM DE GREU. + ca LEGEA NU este pentru toti ... este un cerc vicios. pentru ca nu exista un creier care sa specifice exact conditii pentru PUNATORI DE MUZICA LA NUNTI, legea este mereu discutabila si lasa loc de discutii ... taxele sunt mari pentru ca NU toti isi permit sa fie legali, nu toti au nevoie sa fie legali (multi fac din hobby, acceptand preturi modice ca donatie - ca sa nu zicem tarif)...
demential
Administrator

Mesajde partymasters » Mie Apr 06, 2011 10:16 pm

Deci ca sa o lamurim. Faptul ca am platit la UPFR si UCMR si am contract cu CREDIDAM, astea sunt numai pentru a putea folosi muzica? Adica toata muzica din hard nu e legala? Pai si ei pt ce m-au autorizat, daca eu n-am muzica? Bai fratilor... eu nu mai inteleg nimic.
www.google.ro
partymasters
DJ Fondator

Mesajde Sorinus » Mie Apr 06, 2011 10:22 pm

Oricum mi se pare absurd!Nu mi se pare corect sa cumpar 10000 de melodii,dupa care sa mai platesc si taxe anual catre enspemii de institutii!Trebuie avut in vedere si ca nu suntem firme care au 10 dj in subordine si care au 300 de evenimente pe an...deci un castig substantial,si asa se platesc taxe prea mari din punctul meu de vedere!
E altceva cand cumperi un cd din placere ca vrei tu sa il ai si e altceva cand esti obligat sa-l cumperi si apoi sa platesti ca vrei sa-l muti pe hard si apoi sa mai platesti stiu eu ce.....
Sorinus
Administrator

Mesajde bamfield » Mie Apr 06, 2011 10:38 pm

demential scrie:e greu. daca vrei sa cumperi ACUM BRUSC 10.000 mp3-uri, are cineva 10.000 euro sa le cumpere ? NU ... deci ...
+ ca e absurd sa CUMPERI MUZICA dar sa nu o poti MUTA pe un ALT HDD TOT AL TAU ...
in Romania anului 2011 sa fi 100% legal din TOATE punctele de vedere ar insemna o investitie ENORMA (si nu ma refer la scule) care s-ar amortiza EXTREM DE GREU. + ca LEGEA NU este pentru toti ... este un cerc vicios. pentru ca nu exista un creier care sa specifice exact conditii pentru PUNATORI DE MUZICA LA NUNTI, legea este mereu discutabila si lasa loc de discutii ... taxele sunt mari pentru ca NU toti isi permit sa fie legali, nu toti au nevoie sa fie legali (multi fac din hobby, acceptand preturi modice ca donatie - ca sa nu zicem tarif)...

Voi sunteti aia care va promovati ca aveti 10.000 de piese, cand in realitate puneti doar 100...Nu vi se pare ipocrit modul in care va promovati..."avem o baza impresionanta de titluri...peste 10.000"..dar uitati sa spuneti ca nu ati dat 1leu pe ele...Puneti din placere si cereti o suma modica...sa fim seriosi...e ipocrizie asta...
Sa zica cineva de la upfr ca va legalizeaza muzica piratata si ma arunc in cap de la etajul 11; e un non sens...ca e scump ca nu e scump, partea proasta este ca exista oameni care nu dau 2 bani pe compozitia artistilor...asta e deranjant ca mai sunt dj care pun la indoiala gestul asta de bun simt...restul e tacere...fara replica
bamfield

Mesajde demential » Mie Apr 06, 2011 11:09 pm

unde am spus eu ca am 10.000 melodii ? eu am dat un simplu exemplu. poate nu am nici o melodie (sunt ospatar la nuntile unde am postat poze si filmulete), poate am chiar 10.000, poate am 20.0000, poate am 100.000... nu am spus ca am. a fost un simplu exemplu.
tu doar 100 melodii pui la un eveniment ? deci evenimentele tale tin 5 ore maxim ?
la cine te referi ca e ipocrit si se promoveaza in felul mentionat de tine ?
daca sunt dj care merg cu 1000 euro, atunci 200 ron este o suma modica. sunt zone in tara asta unde punatorii de muzica nu pot cere mai mult de 500 ron ca nu ar mai luat nici un eveniment ...
esti extrem de revoltat. esti cumva artist care pierde anual milioane de euro pentru ca la nuntile din romania nu este 100% muzica achizitionata legal ?
partea buna este ca sunt destui care platesc taxele astfel incat aceste organizatii sa stea bine merci cu o baza de date de firme platitoare si sa traiasca de la un an la altul.
conteaza ca sunt scumpe, pentru ca daca ceva este scump nu este la fel de bine vandut. daca pretul ar fi mai jos, ar cumpara mai multi ...
si totusi am rugamintea sa nu mai poluam acest topic de DJ LEGAL sau punator de muzica la nbc legal cu mesaje referitoare la apararea drepturilor artistilor. sunt organizatii care iau bani pentru asta. pana la urma tu cu cine tii ?!
te invit sa deschizi un nou topic pentru acest subiect.
orice offtopic o sa fie sters.
demential
Administrator

Mesajde partymasters » Joi Apr 07, 2011 12:00 am

@bamfieldOricat bun-simt am avea, nu-mi poti spune ca este corect sa platesc la 3 institutii taxe pt muzica si apoi sa mai cumpar si muzica pe care nici n-o gasesti asa cum ai vrea s-o ai, si apoi sa n-am dreptul sa o folosesc... Sa fim seriosi, in domeniul asta este o mare lacuna legislativa. Toate se fac dupa ureche. Si daca vrei sa fii legal nu poti ca iti pune cineva bete in roate. Tu, bamfield, probabil ai incasari de peste un miliard anual si iti permiti sa "aperi" niste principii. Nu toti sunt asa bogati ca tine. Daca o sa tragem unul hais si altul cea... n-o sa ne bage nimeni in seama si or sa ne bage toti pumnul in gura.

Aia e treaba de negociat.
In rest... prefer firma, pot face mai multe decat ca persoana fizica...
www.google.ro
partymasters
DJ Fondator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie