DJ legal

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Controale ? Exista ? Ar trebui sa ne temem sau nu ?

Da. EU am patit asa ceva. Va povestesc pe forum !!!
3
5%
Nu. Este o aberatie, nu am auzit / nu am patit niciodata asa ceva !!!
17
28%
Am prieteni FOARTE BUNI SI DE INCREDERE care au avut parte la nbc de controale si au patit-o ! Va povestesc pe forum !
8
13%
Am auzit de la niste prieteni ca cineva a patit-o ... nu sunt sigur.
32
53%

Voturi totale : 60

Re: DJ legal

UNREAD_POSTde Lucian » Sâm Iul 17, 2010 4:27 pm

Exact!
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde Adircf » Dum Iul 18, 2010 1:00 am

demential scrie:contract individual de munca

Adica?

Trebuie ca unul sa aiba ii si sa faca contract de colaborare cu II-ul principal, cel care plateste autorizatiile prima oara ?

Nu pot ca ceilalti 2 sa-si faca Intreprindere individuala si sa faca ceva contract de colaborare cu II-ul principal care a platit taxele ?

demential scrie:conventie civila

Detaliaza te rog.

Practic care e treaba.

Am un prieten ce are un studio si un Ii si acuma trebuie sa-si faca autorizatiile. Cum mai merg si eu la nunti, trebuie sa ma autorizez si eu ca deja la noi in Baia Mare a inceput "concurenta" sa aduca garda direct la restaurantul unde ai tu sonorizarea, vorbesc foarte serios. Ii aduce cu masina direct la nunta. Chiar asa mare e ciuda si foamea. In fine...

Am fii 3 prieteni si nu prea ne convine sa platim fiecare 30 de mil sau cat mama naibii sunt taxele alea. Am vrea sa facem cumva sa platim pe din 3 taxele dar sa stam linistiti. Se poate sau nu ?

Cum ?
Adircf

UNREAD_POSTde Lucian » Dum Iul 18, 2010 9:03 am

Adircf scrie:Nu pot ca ceilalti 2 sa-si faca Intreprindere individuala si sa faca ceva contract de colaborare cu II-ul principal care a platit taxele ?

NU - licenta nu e transmisibila in sensul ca Societatea licentiata(sau Ii) nu poate trimite persoana X la o sonorizare DACA NU ESTE ANGAJATUL EI - cu atat
mai mult nu poate imputernici alta societate cu licentele ei!

Adircf scrie:Am vrea sa facem cumva sa platim pe din 3 taxele dar sa stam linistiti

Pai v-am mai spus - va angajati la acel Ii - cum? -cu CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA!
sau
ar mai fi o varianta mai simpla cu Conventia Civila - care se face pe perioada determinata si unde colaboratorul nu plateste decat impozit aferent salariului
catre stat...dar nu stiu ce sa-ti spun ca daca te duci la fortele de munca iti va spune ca nu se mai utilizeaza CC insa eu stiu firme care foloseste asa ceva
a venit controlul si nu le-au zis nimic - intrucat colaboratorii platesc impozitul pe salarii catre stat dar nu beneficiaza de asigurare medicala.
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde demential » Dum Iul 18, 2010 1:28 pm

nu am spus nicaieri ceva despre contract de colaborare. ala nu face rostul discutiei. angajat cu carte de munca sau conventie civila.
demential
Administrator

UNREAD_POSTde The_Mack » Lun Iul 19, 2010 6:38 am

desi sezonul de nunti a re-inceput de ceva vreme deja, pana acum in Ploiesti nu a venit nimeni in control, si nici nu am auzit sa fi fost cineva calcat de task force-urile mai sus mentionate.
http://www.soundlightvideo.ro
http://www.slvservices.ro
DJMACK - Your Party Maker!
Mare Roman Maresalul Antonescu!
The_Mack
VIP

UNREAD_POSTde CreB0 » Lun Iul 26, 2010 4:08 pm

Salut.
Sunt nou pe forumul vostru (1 zi) si am citit deja aproape topicurile. Saptamana asta depun actele pentru PFA si intr-adevar sunt niste costuri de infiintare ENORME. Inca nu m-am lamurit exact ce si cum trebuie ca sa fii legal dar sper ca va fi bine.
PFA II (pot angaja pe viitor daca o sa imi mearga bine)
COD CAEN - nu stiu care o sa mi-l bage pe gat finantele
plata licente UPFR (1600 pe an), CREDIDAM (1.5% din incasari pe an), UCMR-ADA (30 lei +TVA pe eveniment)
plata asigurari de sanatate si impozit (nu stiu exact cum anume se platesc astea 2 pentru ca nu avem venit constant lunar - cel putin eu sunt la inceput si nu o sa am venit constant)
Daca poate cineva sa ma ajute cu niste informatii in plus as fi foarte bucuros.
VA MULTUMESC

Later edit:
Am gasit acest cod CAEN [(9002 Activitati suport pentru interpretarea artistica (spectacole)] - sper ca este in regula acest cod si ca nu vor stramba din nas.
Apropo am inteles ca se plateste un impozit minim anual la o baza de impozitare minima de 5 salarii minime pe economie (5x600=3000 => impozit minim 480lei pe an)
CreB0
Membru activ

UNREAD_POSTde Lucian » Lun Iul 26, 2010 5:46 pm

Bine ai venit printre noi!

Am sa te corectez putin:
Shaloo scrie:PFA II (pot angaja pe viitor daca o sa imi mearga bine)

PFA e PFA si II e II - numai la II (intreprindere individuala) poti angaja pana la 5 salariati.

The_Mack scrie:COD CAEN - nu stiu care o sa mi-l bage pe gat finantele

:) - nu are treaba finantele, asta il declari tu cand iti deschizi firma la Camera de Comert

Shaloo scrie:plata licente UPFR (1600 pe an), CREDIDAM (1.5% din incasari pe an), UCMR-ADA (30 lei +TVA pe eveniment)

UPFR - mai exact 1552,95
CREDIDAM - se discuta cu inspectorul (de regula 1.5% din incasari)
UCMR-ADA - 40/luna

Shaloo scrie:plata asigurari de sanatate si impozit

sunt iarasi 2 lucruri diferite:
-impozitul se plateste trimestrial
-asigurarile de sanatate lunar si nu sunt obligatorii (vorbesc de PFA sau II)

Shaloo scrie:Am gasit acest cod CAEN [(9002 Activitati suport pentru interpretarea artistica (spectacole)] - sper ca este in regula acest cod si ca nu vor stramba din nas.

da - e bun - ar mai fi 9329 - " Alte activitati recreative si distractive" - si nu-ti fa griji atata timp cat lucrezi corect si achiti impozitul (ca
de fapt asta intereseza pe stat) - bine asta daca nu vrei sa te angajezi ca DJ in vreun club si iti cere aia calificare!

Shaloo scrie:Apropo am inteles ca se plateste un impozit minim anual la o baza de impozitare minima de 5 salarii minime pe economie (5x600=3000 => impozit minim 480lei pe an)

dupa ce ti-a iesit firma de la Camera de Comert te duci la fisc sa o inregistrezi - si acolo o sa te puna sa complectezi o declaratie cu
venitul tau ESTIMATIV pe un an, apoi cheltuieli ESTIMATIVE pe un an si in final va rezulta o baza de impozitare la care se aplica cota de 16% si
rezulta un impozit anual care se plateste trimestrial ( adica in 4 rate :D)

Atata timp cat este un venit estimativ(nu exact-pentru ca nici nu ai de unde sa sti) nu vad de ce sa declari minim 5 salarii
(in circumscriptia mea pot sa declar si 100 lei) - si de ce nu prea ii intereseaza - pentru ca anul viitor se face REGULARIZAREA impozitului -
adica daca anul asta declari mai putin si incasezi mai mult, anul viitor dupa regularizare vei avea de plata diferenta -
si invers - daca anul asta declari mai mult si incasezi mai putin, anul viitor dupa regularizare vei avea de incasat diferenta.
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde The_Mack » Lun Iul 26, 2010 5:52 pm

bine ai venit printre noi Shaloo.

@Tijssen

bro vezi ca si tu ai gresit - asigurarile medicale sunt absolut obligatorii la plata, chiar daca esti angajat si in alta parte unde deja le platesti. asigurarile medicale ca si impozitul pe venit se retine / sau plateste (cum preferi) ptr. orice activitate aducatoare de profit declarata.
The_Mack
VIP

UNREAD_POSTde Lucian » Lun Iul 26, 2010 6:11 pm

@Mack - eu vorbeam de PFA!
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde The_Mack » Lun Iul 26, 2010 6:25 pm

bro nu conteaza - platesti inclusiv la PFA.
The_Mack
VIP

UNREAD_POSTde Lucian » Mar Iul 27, 2010 8:13 pm

bro - ai dreptate!

Cheers
Ultima oară modificat de Lucian pe Joi Iul 29, 2010 10:47 pm, modificat 1 dată în total.
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde The_Mack » Mar Iul 27, 2010 8:38 pm

da din pacate am dreptate :( , si mai grav este ca acum cei de la casa de pensii se fofileaza de modificarile aduse pe legea 19/2000, si obliga PFA-urile sa incheie contracte cu ei ptr. pensie si somaj - trimit acasa invitatie, prin care esti chemat sa depui la ei dosar ptr. pensie fie ca vrei fie ca nu. nu te prezinti primesti amenda! mama desi nu mai are activitate pe PFA de mai bine de 5 ani, nici macar nu are CIF a fost chemata la casa de pensii sa faca contract cu ei - desi le-a explicat oamenilor ca spre exemplu ea nu are nevoie de pensia de la stat, i sa adus la cunostinta ca legea este lege si ca nu are ce face.

din drept, a a juns si pensia o obligatie. asta este tara in care traim, de unde pana mea sa plateasca pensiile alea marite aiurea? :evil:
The_Mack
VIP

UNREAD_POSTde clubbinman » Joi Iul 29, 2010 3:22 pm

buna!
Vreau sa-mi infintez si eu un PFA pentru prestari sonorizari evenimente; vreau sa va intreb daca la infintare ne solicita calificare pentru codul CAEN [(9002 Activitati suport pentru interpretarea artistica (spectacole)]; iar pe langa taxele mentionate anterior ce taxa mai trebuie platita pentru copyright?(ma refer la mp3-uri).
clubbinman
Membru activ

UNREAD_POSTde Lucian » Joi Iul 29, 2010 10:45 pm

Sa-i raspunda cineva - ca lui ii e lene sa citeasca forumul!
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde clubbinman » Vin Iul 30, 2010 10:12 am

Tijssen scrie:Sa-i raspunda cineva - ca lui ii e lene sa citeasca forumul!

afla ca am citit dar puteai formula altfel; in fine...................
clubbinman
Membru activ

UNREAD_POSTde CreB0 » Vin Iul 30, 2010 10:27 pm

Din pacate da. Se solicita calificare specifica (dj, inginer sunet, etc.) sau ceva care sa aibe cat de cat legatura cu sunetul. Daca nu ai calificare dar ai lucrat ca DJ de exemplu la un club (cu carte de munca in care sa specifice clar postul de DJ) minim 2 ani atunci nu mai iti trebuie calificare pentru ca se considera ca deja stii ce ai experienta si ai invatat meseria. Eu din pacate am dat aproape 2000 lei pe un curs DJ dar macar este recunoscuta diploma in tara si in europa.
CreB0
Membru activ

UNREAD_POSTde Lucian » Sâm Iul 31, 2010 12:07 am

Shaloo scrie:Din pacate da

Sau din fericire NU! :D

Shaloo - daca vrei tu nu stiu ce cod CAEN - da se solicita - dar noi astia " punatorii de muzica" nu suntem chiar DJ - si atunci merge si
coduri mai simple( cum ti-am spus mai sus). Deocamdata nu prea exista in nomenclator calificarea de DJ NBC - noi mergem cu laptop-ul
nu invartim platane.Cum ar fi sa-i oblige si pe lautari sa aiba toti lectii de canto si nu stiu ce Consevatoare - mai ales pe manelisti! :lol:

P.S Sa sti ca eu am vorbit in general - nu m-am referit la tine - acuma daca tu ai facut scoala aceeia f bine,sigur ai invatat ceva acolo si nu cred ca ai dat niste bani degeaba, cred ca si mie mi-ar place - dar as face-o din placere nu pentru un cod CAEN.
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde AndiBAD » Joi Aug 26, 2010 12:46 am

O intrebare pentru cei legiferati sa zic asa:Impozitu asta pe drepturi de autor intra si in domeniu punatorilor de muzica? :roll:
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
AndiBAD
Super Membru

UNREAD_POSTde Lucian » Joi Aug 26, 2010 8:32 am

Nu :)
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

UNREAD_POSTde CreB0 » Joi Aug 26, 2010 9:13 am

Nu e vorba doar despre cei cu drepturi de autor (DDA) ci si despre PFA si II. Din pacate ne afecteaza pe toti.
Trebuie depuse lunar declaratii la pensii, somaj, sanatate (cred ca trimestrial) din ce stiu eu pana acum.
Ieri am fost la ANAF la inspectorul fiscal si mi-a spus ca platesc asa (eu sunt II):
- 10.5 % la pensii
- 0.5 % la somaj
- 5.5 % la sanatate
- 16 % impozit (dupa aplicarea deducerilor).
Din pacate ne afecteaza pe toti nu doar pe cei cu DDA.
CreB0
Membru activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie