informare privind Licenta de copiere

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Re: informare privind Licenta de copiere

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 2:36 pm

scarface scrie:ADPFR, am primit mail-ul de la dumneavoastra. Nu e nevoie sa treceti la amenintari.
Citez:
"Asteptam raspunsul dumneavoastra in termen de maxin 15 zile de la primirea prezentei notificari, iar pentru alte informatii ne puteti contacta folosind datele din antet(sau date inspector)"
Raspuns la ce? De unde stiti ca deja nu am taxe platite? Bine, la ADPFR nu am, dar in alte parti. Eu ma consider in regula si pentru faptul ca nu imi raspundeti la intrebarile de mai sus, eu ma vad nevoit sa inchei aceasta discutie.
Si va rog, nu e nevoie sa imi trimiteti mail-uri de amenintare..

Este o notificare tip si nu o lua in considerare in cazul in care consideri ca esti in regula din punct de vedere legal.
NU AMENINTAM PE NIMENI,VA INFORMAM
ADPFR

Mesajde tractor » Lun Ian 17, 2011 2:38 pm

Singura chestie care ma deranjeaza la culme:FACETI DIFERENTA INTRE UN DJ CU 10-20EVENIMENTE /AN SI UNUL CU 100 SAU MAI MULTE...Nu o sa platesca nimeni de aici asemenea taxe va asigur pt ca nu isi permite nimeni asa ceva...
tractor
Membru activ

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 2:39 pm

djpedros scrie:am intrat azi pe site-ul http://www.upfr.ro si am gasit urmatoarea formulare:

"Din anul 2005, UPFR este desemnat de ORDA ca unic colector pentru copia privată din domeniul audiovizual. Uniunea Producătorilor de Fonograme din România distribuie anual fondurile colectate din Copia Privată către ceilalţi beneficiari ai acestui drept (UPFAR-ARGOA, Dacin Sara, Credidam, UCMR-ADA, ADPFR)."

ce parere aveti?

Copia privata reprezinta altceva si nu exista licente decat pentru producatori si importatori,nu cred ca intrati in aceasta categorie.
Confundati multe din cele auzite cu ceea ce va trebuie cu adevarat.
ADPFR

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 2:55 pm

demential scrie:
ADPFR scrie:
Am scris intrunul din raspunsurile anterioare ca aceasta licenta de copiere din partea organismului nostru se poate plati la 3,6 sau 12 luni,indiferent de numarul de melodii pe care dumneavoastra il copiati,nu avem in momentul de fata o metodologie pe numar de melodii. sau per eveniment in cazul Licentei de copiere,exista doar in cazul comunicarii publice
Acest lucru a fost discutat in momentul in care sa negociat aceasta metodologie si cred ca dumneavoastra ca si prestatori ati iesi in dezavantaj,daca am stabili un cuantum fix pe numar de melodii.
Pentru 40 de piese chiar daca le gasiti pe fiecare in parte pe cate un CD diferit va convine mai mult sa cumparati CD-urile originale,nu trebuie sa mai platiti aceasta licenta.

in continuare va rog sa raspundeti concret intrebarilor LA SUBIECT. inca nu am primit raspuns si pozitie oficiala in legatura cu :

1) nu v-am chemat aici ca sa ne luati banii, ci ca sa ne lamuriti. si PRACTIC la aceasta intrebare NU s-a raspuns : de ce nu vreti sa luati bani de la PERSOANE FIZICE, si va incapatanati sa luati doar de la firme ? NU exista firme in randul celor care pun muzica la nunti pentru cunoscuti sau rude, si astfel NU puteti sa incasati bani sau sa le acordati licenta. ceea ce este frustrant, si pentru ei si pentru voi. e penibil, repet !
2) v-am spus subtil ca noi NU recunoastem aceasta suma de bani care ni se pare foarte mare, si dorim sa se RE-NEGOCIEZE aceasta suma, pentru ca ceea ce s-a discutat acum 4 ani nu reflecta situatia financiara nationala/internationala a tarii. si repet calculul, decat sa NU primiti de la 2 firme 2400 ron, mai bine sa primiti de la 4 firme 600 ron. adica ori nu plateste nimeni, ori platesc 4 ... etc.
ne intereseaza postarile precum si DIALOGUL. nu doar sa raspundeti in "dodii" si sa evitati anumite discutii utile pentru ambele parti.

mai departe :
stim ca se poate lua si pe o perioada mai mica de 1 an. dar raportul pretului este acelasi. acel pret de care vorbeam la punctul 2, care ni se pare exagerat.
nu vrem "metodologie pe numar de melodii", nu a cerut nimeni asta.
am cerut 2 chestii : a) lista cu melodiile pe care le aparati b) un MAGAZIN de unde putem cumpara MELODIILE pe care ni le dorim.
problema este ca pe voi va ajuta ori sa vindeti zeci de albume, ori sa incasati abuziv 1400 RON, ca asa vreti voi.
sa na lamurim cu alta chestie : aici NU discutati cu "prestatori"... discutati cu oameni care fac treaba asta din hobby. unii au firme (foarte putini), unii nu au si vor sa fie legali. dar voi nu ii lasati. :) . nu va adresati "prestatorilor".

Noi reprezentam anumite case de productie,nu melodiile in sine,aceste case de productie se pot gasi pe site.
Adresti-va caselor de productie pentru melodiile care vi se par interesante si banuiesc ca exista posibilitatea sa le cumparati ,asociatia nu elibereaza decat aceste licente in cazul celor care folosesc muzica copiata.
Bafta celor care fac un hobby din aceasta meserie,dar totul este sa si puteti demonstra acest lucru in momentul in care veti fi vizitati de organele de control.
ADPFR

Mesajde The_Mack » Lun Ian 17, 2011 2:56 pm

ADPFR scrie:
The_Mack scrie:pai poate nu ar fi rau sa cerem consiliere juridica pe tema asta.

Manoka are perfecta dreptate - cand am platit la UPFR sa spus ca esti autorizat ptr. tot, acum aflu ca mai este o institutie care te pune sa platesti bani ptr. un lucru ptr. care esti deja autorizat si ai dat niste bani. nu vad cum poate sa fie corect acest lucru.

si ca sa nu o mai dam pe cotite atat, atasez aici o poza cu clauzele din autorizatie de la UPFR, si va supun atentiei la art.1, punct.1.1 si 1.2 - cititi cu mare atentie cele 2 articole.

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

poate reprezentantul ADPFR comenteza cele 2 puncte si ptr. noi, si din ele vreau sa mentionez:

-UPFR gestioneaza pentru producatorii de fonograme drepturile patrimoniale ce decirg din comunicarea publica a fonogramelor publicate in scop comercial si a reproducerilor acestora

-repertoriul ptr. care UPFR colecteaza remuneratiile echitabile obligatorii datorate de utilizatori ptr. comunicarea publica a fonogramelor publicate in scop comercial, este unul extins (cuprinzand toate fonogramele publicate si importate pe teritoriul Romaniei) intrucat, potrivit legii, UPFR ii reprezinta si pe titularii de drepturi, in speta producatori de fonograme care nu i-au acordat mandat.

Acest spate de licenta este al licentei pentru comunicare publica,UPFR nu are dreptul sa incaseze Licenta de reproducere pentru membrii ADPFR,in cazul in care aveti licenta la UPFR intrebati inspectorul sau sunati la sediu.
Sunt doua licente distincte,cea de comunicare publica este obligatorie pentru toate societatile comerciale,PFA,SA si Licenta de copiere nu este obligatorie decat pentru cei care nu difuzeaza dupa suporturi originale.

pai da si noi exact asta facem. comunicam public aceste fonograme. nu fac cd-uri din acele mp3-uri si le vand in piata, deci ma repet: de ce avem nevoie de licenta pentru reproducere?
http://www.soundlightvideo.ro
http://www.slvservices.ro
DJMACK - Your Party Maker!
Mare Roman Maresalul Antonescu!
The_Mack
VIP

Mesajde demential » Lun Ian 17, 2011 3:06 pm

adpfr incet sa am senzatia ferma ca aveti probleme cu vederea (si ma opresc aici cu postarea ca sa evitam discutiile legate de decenta) :
1) de ce nu vreti sa luati bani de la PERSOANE FIZICE, si va incapatanati sa luati doar de la firme ?
2) cand ne putem intalni sa renegociem suma ? cum s-a putu negocia in 2007, se poare re-negocia si acum, in 2011.
3) as dori lista cu toate adresele de e-mail ale membrilor. in prezent nu exista adrese de e-mail pentru toti membrii. cum sa luam legatura cu ei, cand pe site-ul oficial nu exista telefon sau mail ? ma rog, mailurile sunt importante.
demential
Administrator

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 3:08 pm

demential scrie:
ADPFR scrie:
Noi nu impunem nimic,aceasta Licenta de copiere nu este obligatorie decat in cazul in care muzica nu este originala,deci dumneavoastra alegeti acest lucru,nu va obliga nimeni sa folositi muzica PIRATATA,va invitam sa folositi cd-uri originale si nu trebuie sa mai platiti aceasta licenta.
La chestiunea cu evenimentul am mai raspuns,nu se poate achita per eveniment decat in cazul comunicarii publice,in cazul Licentei de copiere se achita in cazul nostru decat pe o perioada de 3,6 sau 12 luni.
Tot imi vorbiti de restul DJ-ilor care nu au acte,nu fac,nu dreg dar dumneavoastra aveti aceste licente???????????
O sa propun caselor de productie sa puna la dispozitie selectiv melodii si sa coste fiecare melodie in parte intre 2,5 si 5 euro in functie de notorietate,vi se pare o metoda mai buna??
Sumele de bani intradevar se distribuie catre casele de productie si acestea la randul lor in functie de vanzarile Cd -urilor originale si de raitingul televiziunilor de specialitate impart acesti bani la randul lor.

sincer, nici noi nu dorim sa folosim muzica piratata. dar ne lasati sa fim legali ? nu prea ... e vina noastra ? nu cred.
NU vrem sa cumparam cd-uri originale. nu avem nici timp nici bani. vrem licenta comuna cu pret acceptabil, RE-negociat, sau sa cumparam mp3-urile pe care le vrem legale. asa ca ar trebui sa incepeti sa puneti la punct platforma.
in acest moment si pe acest forum este absolut irelevant cine are acte si cine nu are acte, cine are licente si cine nu are licente. pentru ca nici dumneavoastra nu aveti site de comercializare a melodiilor pe care le aparati, nici dumneavoastra nu stiti inca sigur ce aparati ... etc.
2.5 euro de melodie este nu furt, nu prostie, inseamna ca sunteti redardati sa propuneti asa ceva. MAXIM ar fi UN EURO de mp3 ... asta ca sa dovedim ca suntem normali la cap.

Cred ca nu am lamurit un aspect,INCERCATI SA PASTRATI UN LIMBAJ DECENT
Comertul se bazeaza pe cerere si oferta domnule,deci nici macar nu am oferit ceva era decat o discutie virtuala nu o propunere
ADPFR

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 3:11 pm

The_Mack scrie:
ADPFR scrie:
.................Tot imi vorbiti de restul DJ-ilor care nu au acte,nu fac,nu dreg dar dumneavoastra aveti aceste licente???????????
O sa propun caselor de productie sa puna la dispozitie selectiv melodii si sa coste fiecare melodie in parte intre 2,5 si 5 euro in functie de notorietate,vi se pare o metoda mai buna??
..............................

da eu am, si multi de aici au platit la UPFR, CREDIDAM, UCMR-ADA mai putin la voi, si sincer pana acum nu ati reusit cel putin pe mine sa ma convingeti sa platesc si la voi, sau sa imi explicati d c daca platesc la UPFR niste bani chipurile ptr. toata muzica piratata, mai trebuie sa mai platesc si la voi doar ptr. populara.

l.e: 3,6 12 luni - asta tot nu rezolva problema mentionata de mine in postul de mai sus. d c sa dau bani ptr. 3 luni daca eu sa zic am evenimente 2 sambete in luna iulie.

Intrebati UPFR-ul,sau inspectorul care va eliberat licenta,eu nu doresc sa va conving,eu decat va informez
ADPFR

Mesajde The_Mack » Lun Ian 17, 2011 3:15 pm

pai dumneavoastra trebuie sa ne lamuriti ce si cum, ptr.ca ati initiat aceasta discutie aici pe forum. deci, intrebarea mea este daca eu doar comunic acele fonograme (lucru ptr. care platesc bani catre cei care detin drepturile pe acea muzica, si anume UPFR) si nu le reproduc cu scop comercial (gen vanzare de cd-uri in piata, vanzare de mp3-uri on-line - ptr.ca eu asta inteleg prin reproducere), de ce avem nevoie de licenta pentru reproducere?

multumesc.
http://www.soundlightvideo.ro
http://www.slvservices.ro
DJMACK - Your Party Maker!
Mare Roman Maresalul Antonescu!
The_Mack
VIP

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 3:20 pm

scarface scrie:Foarte amabil domnul inspector de la UCMR-ADA pe care l-am vizitat acum 20 de min. La auzirea noului organ de gestiune colectiva "ADPFR", a zis "astia de unde au mai aparut?" :lol:
Si dansul m-a lamurit ca majoritatea restaurantelor, barurilor, discotecilor etc. platesc deja astfel de taxe. Bine nu e cazul bombelor de care toti ne ferim. In acele restaurante nu ai nici o obligatie sa platesti taxe spre UCMR - ADA, UPFR sau ADPFR, dar impozitul pe venit tot trebuie platit.

Legat de ceea ce cere Demential, cred ca melodiile care le "protejeaza" ADPFR sunt melodiile membrilor acelei asociatii. Membrii ii gasiti in acest link.
http://www.adpfr.ro/membri.html
Mie mi se pare un jaf la drumul mare. De banii platiti ca sa cumpar melodiile respective platesc taxa spre ADPFR pe un an, iar beneficiarii sunt tot aceeasi oameni a caror muzica o cumperi. Bine, ca asociatia are angajati si o chirie de platit, banii nu ajung oricum la artisti si daca ajung, e o suma mica de tot. Cunosc vreo 3 persoane cu diverse asociatii non profit care apara diverse drepturi si e doar un mod de a face bani, nu de a apara vreun drept.

LE: Da, as dori si eu o lista cu cele 35000 de opere muzicale, nu de alta, dar sa stiu ce sa sterg, in cazul in care detin vreuna din ele. Din ce vad la membri de pe site Krishna&Rukmini, de ei am auzit, dar sunt penali si asa ceva garantat nu am. Deci nu ma puteti taxa pt ceva ce nu detin. Cand vom avea o lista cu piesele, ori iau legatura cu casa de discuri si le cumpar, ori le sterg, in cazul in care le detin.

Daca stiti ca nu aveti muzica caselor noastre de productie nu este obligatorie licenta din partea noastra.
ADPFR

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 3:27 pm

demential scrie:cred ca ce refera strict la dj-ii rezidenti. nu la noi cei mobili.

Ma refer la toate SRL,SA,PFA,sa care folosesc muzica copiata.
Nu conteaza activitatea pe care o desfasoara,conteaza muzica pe care o detine daca este originala sau copiata.
Ca si activitate poate fi si frizerie, patiserie,banca,stadion,hotel,restaurant,sa
Este intradevar un site de DJ dar cred ca nu ati inteles ca nu ma refer strict la aceasta meserie sau activitate
ADPFR

Mesajde CreB0 » Lun Ian 17, 2011 3:30 pm

E clar. La fel ca orice "autoritate a statului" domnul sau doamna de la ADPFR nu vrea sau nu stie sa ne explice de ce trebuie platita si aceasta licenta sau macar sa stim si noi la cine merg banii de pe urma platii acestei licente (lista cu melodiile care le oferiti dumneavostra sau macar artistii reprezentati de dumneavostra). Eu nu vad rostul platii inca unei licente daca nici macar nu stim pentru ce platim (care artisti sau melodii).
Pe de alta parte in loc sa ne explicati pe intelesul nostru de ce anume trebuie platit, o dati in legi si texte de legi (vorbiti scriptic - de parca toti am fii avocati si toata ziua stam cu nasul numai in legi si carti de avocatura) pe care nu toata lumea le intelege, sau poate sa le interpreteze cum vrea.
Oricum eu nu platesc nici o licenta la ADPFR pana nu sunt lamurit de ce trebuie platita si aceasta licenta in plus si pana nu vad o lista cu "anumiti artisti si melodii" reprezentati de dumneavostra.
O zi buna.

P.S.
Nu mi-o lutati in nume de rau dar eu unul m-am saturat sa tot apara "autoritati" care numai sa iti ceara bani si cand intrebi pentru ce se eschiveaza de numai si nu stiu sa iti spuna de ce mai trebuie platit. Cea mai comuna explicatie este "ASA E LEGEA". Da asa o fi legea dar legea e facuta pentru folosul unora si se poate modifica dar din pacate nu se vrea. Dupa cum a spus si utilizatorul "demential" : de ce nu se poate platii si de catre persoane fizice aceasta licenta si de ce nu se poate platii per eveniment ?
Ultima oară modificat de CreB0 pe Lun Ian 17, 2011 3:38 pm, modificat 1 dată în total.
CreB0
Membru activ

Mesajde CreB0 » Lun Ian 17, 2011 3:31 pm

ADPFR scrie:
demential scrie:cred ca ce refera strict la dj-ii rezidenti. nu la noi cei mobili.

Ma refer la toate SRL,SA,PFA,sa care folosesc muzica copiata.
Nu conteaza activitatea pe care o desfasoara,conteaza muzica pe care o detine daca este originala sau copiata.
Ca si activitate poate fi si frizerie, patiserie,banca,stadion,hotel,restaurant,sa
Este intradevar un site de DJ dar cred ca nu ati inteles ca nu ma refer strict la aceasta meserie sau activitate

Pai atunci trebuie sa intrebam la restaurante si pe unde mai mergem cu muzica daca au platite licentele pentru comunicare publica. Fac contract cu acele restaurante si nu mai platesc nimic.
CreB0
Membru activ

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 3:36 pm

scarface scrie:Intamplator am in fata un cd original Sandu Ciorba si Nicolae Guta, unde pe spatele carcasei este sigla ADPFR. De asemenea mai scrie "Utilizarea neautorizata a acestei inregistrari prin copiere, inchiriere,prezentare publica sau transmitere radio sau tv sunt strict interzise si se pedepsesc conform legilor in vigoare."
ADPFR, daca eu imi cumpar doar cd-uri originale, atunci cum nu pot sa le folosesc?

Daca aveti licenta de comunicare publica din partea UPFR si suporturi originale nu mai aveti nevoie de Licenta de copiere din partea noastra.
UPFR reprezinta si ADPFR din punct de vedere al comunicarii publice nu ne reprezinta din punct de vedere al Licentei de copiere.
ADPFR

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 3:39 pm

p3psitwist scrie:daca pun melodiile direct dupa net (trilulilu, youtube) mai trebuia platita vreo licenta? :)

La ADPFR si UPFR nu trebuie in acest caz platita Licenta de copiere,trebuiesc platite licente de comunicare publica la UCMR-ADA,CREDIDAM si UPFR
ADPFR

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 3:42 pm

tractor scrie:Singura chestie care ma deranjeaza la culme:FACETI DIFERENTA INTRE UN DJ CU 10-20EVENIMENTE /AN SI UNUL CU 100 SAU MAI MULTE...Nu o sa platesca nimeni de aici asemenea taxe va asigur pt ca nu isi permite nimeni asa ceva...

Sunt pe acest site pentru a va raspunde la toate intrebarile legate de acest subiect din punct de vedere legal,nu sunt aici pentru a va convinge sa platiti,acest lucru banuiesc ca fiecare dintre dumneavoastra poate sa aleaga pentru siguranta sa, ce cale juridica doreste.
ADPFR

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 3:47 pm

The_Mack scrie:
ADPFR scrie:
The_Mack scrie:pai poate nu ar fi rau sa cerem consiliere juridica pe tema asta.

Manoka are perfecta dreptate - cand am platit la UPFR sa spus ca esti autorizat ptr. tot, acum aflu ca mai este o institutie care te pune sa platesti bani ptr. un lucru ptr. care esti deja autorizat si ai dat niste bani. nu vad cum poate sa fie corect acest lucru.

si ca sa nu o mai dam pe cotite atat, atasez aici o poza cu clauzele din autorizatie de la UPFR, si va supun atentiei la art.1, punct.1.1 si 1.2 - cititi cu mare atentie cele 2 articole.

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

poate reprezentantul ADPFR comenteza cele 2 puncte si ptr. noi, si din ele vreau sa mentionez:

-UPFR gestioneaza pentru producatorii de fonograme drepturile patrimoniale ce decirg din comunicarea publica a fonogramelor publicate in scop comercial si a reproducerilor acestora

-repertoriul ptr. care UPFR colecteaza remuneratiile echitabile obligatorii datorate de utilizatori ptr. comunicarea publica a fonogramelor publicate in scop comercial, este unul extins (cuprinzand toate fonogramele publicate si importate pe teritoriul Romaniei) intrucat, potrivit legii, UPFR ii reprezinta si pe titularii de drepturi, in speta producatori de fonograme care nu i-au acordat mandat.

Acest spate de licenta este al licentei pentru comunicare publica,UPFR nu are dreptul sa incaseze Licenta de reproducere pentru membrii ADPFR,in cazul in care aveti licenta la UPFR intrebati inspectorul sau sunati la sediu.
Sunt doua licente distincte,cea de comunicare publica este obligatorie pentru toate societatile comerciale,PFA,SA si Licenta de copiere nu este obligatorie decat pentru cei care nu difuzeaza dupa suporturi originale.

pai da si noi exact asta facem. comunicam public aceste fonograme. nu fac cd-uri din acele mp3-uri si le vand in piata, deci ma repet: de ce avem nevoie de licenta pentru reproducere?

Pentru simplu fapt ca le copiati,
Nu aveti acest drept sa le copiati si sa le comunicati public decat cu acceptul celui care le-a scos pe piata in format original(casa de productie sau producatorul)
ADPFR

Mesajde demential » Lun Ian 17, 2011 3:47 pm

adpfr incet sa am senzatia ferma ca aveti probleme cu vederea (si ma opresc aici cu postarea ca sa evitam discutiile legate de decenta) :
1) de ce nu vreti sa luati bani de la PERSOANE FIZICE, si va incapatanati sa luati doar de la firme ?
2) cand ne putem intalni sa renegociem suma ? cum s-a putu negocia in 2007, se poare re-negocia si acum, in 2011.
3) as dori lista cu toate adresele de e-mail ale membrilor. in prezent nu exista adrese de e-mail pentru toti membrii. cum sa luam legatura cu ei, cand pe site-ul oficial nu exista telefon sau mail ? ma rog, mailurile sunt importante.
demential
Administrator

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 3:57 pm

demential scrie:adpfr incet sa am senzatia ferma ca aveti probleme cu vederea (si ma opresc aici cu postarea ca sa evitam discutiile legate de decenta) :

1)nu imi da voie legea sa incasez aceasta licenta de la persoane fizice,din punct de vedere legal presteaza o munca la negru si sunt iliciti,in cazul in care intalnesc astfel de persoane in teritoriu informez politia investigare fraude
2)legea si metodologia de aplicare a fost scoasa in anul 2007 pana atunci nu a existat
renegociere nu stiu momentan cand se poate efectua,dar puteti trimite oficial la sediu nostru propunerile de renegociere
doriti sa renegociati ceva ce nu aveti in acest moment
3)daca intradevar doriti sa aflati date de contact despre niste persoane juridice cred ca internetul ofera o paleta foarte larga,nu sunt in masura sa va pun la dispozitie mai multe date decat exista pe site
ADPFR

Mesajde demential » Lun Ian 17, 2011 4:06 pm

1) care lege nu va da dreptul sa faceti acest lucru ? CARE ? as dori sa o citesc si eu. a fost publicata in monitorul oficial ? acea lege mentioneaza si despre membrii din familie care vor sa puna muzica la un eveniment privat , din placere si hobby ?
2) si nici nu o sa am, pentru ca la acest pret este imposibil sa ne imprietenim. intai NEGOCIEM, apoi platim. nu platim ce s-a decis acum 4 ani de catre niste idioti.
3) lista cu melodiile nu aveti, data de contact pentru membrii pe care ii aparati nu aveti. am senzatia ca ne pierdem timpul ...
demential
Administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie