The_Mack scrie:nu cerem niste sume mici sau tratament preferntial. cerem corectitudine din partea dumneavoastra ptr. cei care aleg sa plateasca aceste dari. nu este corect ca dumneavoastra sa ne impuneti sa platim acea taxa pe un an de zile - nu toti avem evenimente sambata de sambata in tot sezonul de nunti. sunt dj-ei la inceput de drum, sunt dj-ei care nu au o piata atat de mare ca cei cu vechime. va intreb este oare corect ca un dj care are 5 evenimente pe an sa plateasca 1500 ron catre voi, precum si restul de 3000 de ron la celelalte institutii abilitate sa colecteze astfel de biruri/dari, la fel ca un dj care are 30 de evenimente pe an? va raspund eu, NU este corect. din acest motiv noi va cerem sa stabiliti o suma platibila per eveniment! ne deranjeaza modul in care alegeti sa strangeti acesti bani de la noi, si nu neaparat faptul ca noi datoram acesti bani. ne deranjeaza faptul ca incercati sa faceti "o treaba" pe seama celor 2% dintre dj care lucreaza sau incearca sa lucreze legal in tara asta, pe cand pe ceilalti ii ignorati total. asta ne deranjeaza.demential scrie:si repet : NU vrem sa cumparam albume, vrem sa cumparam melodii anume.
avem nevoie de 1000 mp3-uri cu populare, dar pentru acele mp3-uri trebuie sa cumparam 1000 albume ... si nu e corect.
CORECT ar fi sa existe cum spuneam mai sus un site de unde putem cumpara (si voi sa vindeti) mp3-urile respective.
dar ...
exact. de asta este nevoie. spre exemplu de pe albul X al interpretului Y eu nu folosesc decat o piesa. de ce sa cumpar tot albumul? vreau sa cumpar doar acea piesa! d c sa platesc o licenta generala ptr. muzica populara, cand eu folosesc din toata muzica aia populara pe care dumneavoastra ca isntitutie sau organizatie o reprezentati, decat 40 de piese pe eveniment? vreau sa cumpar decat strict piesele pe care vreau si stiu ca le folosesc, si nu pentru orice piesa populara.
nu toti interpretii de muzica populara care scot albume au si cautare sau sunt si folositi la nunti. d c trebuie eu oare sa platesc bani degeaba ptr. muzica lor atata timp cat nu o folosesc si nu are cautare? ma refer aici la faptul ca teoretic presupun ca voi directionati niste sume de bani din ce incasati d ela noi catre toti interpretii de muzica care apartin de voi sa zic asa, sau care apartin de casele de discuri pe care voi le reprezentati.
Noi nu impunem nimic,aceasta Licenta de copiere nu este obligatorie decat in cazul in care muzica nu este originala,deci dumneavoastra alegeti acest lucru,nu va obliga nimeni sa folositi muzica PIRATATA,va invitam sa folositi cd-uri originale si nu trebuie sa mai platiti aceasta licenta.
La chestiunea cu evenimentul am mai raspuns,nu se poate achita per eveniment decat in cazul comunicarii publice,in cazul Licentei de copiere se achita in cazul nostru decat pe o perioada de 3,6 sau 12 luni.
Tot imi vorbiti de restul DJ-ilor care nu au acte,nu fac,nu dreg dar dumneavoastra aveti aceste licente???????????
O sa propun caselor de productie sa puna la dispozitie selectiv melodii si sa coste fiecare melodie in parte intre 2,5 si 5 euro in functie de notorietate,vi se pare o metoda mai buna??
Sumele de bani intradevar se distribuie catre casele de productie si acestea la randul lor in functie de vanzarile Cd -urilor originale si de raitingul televiziunilor de specialitate impart acesti bani la randul lor.