informare privind Licenta de copiere

Dj nunta , dj botez, dj cununie, dj petreceri private

Re: informare privind Licenta de copiere

Mesajde ADPFR » Vin Ian 14, 2011 1:02 pm

The_Mack scrie:nu cerem niste sume mici sau tratament preferntial. cerem corectitudine din partea dumneavoastra ptr. cei care aleg sa plateasca aceste dari. nu este corect ca dumneavoastra sa ne impuneti sa platim acea taxa pe un an de zile - nu toti avem evenimente sambata de sambata in tot sezonul de nunti. sunt dj-ei la inceput de drum, sunt dj-ei care nu au o piata atat de mare ca cei cu vechime. va intreb este oare corect ca un dj care are 5 evenimente pe an sa plateasca 1500 ron catre voi, precum si restul de 3000 de ron la celelalte institutii abilitate sa colecteze astfel de biruri/dari, la fel ca un dj care are 30 de evenimente pe an? va raspund eu, NU este corect. din acest motiv noi va cerem sa stabiliti o suma platibila per eveniment! ne deranjeaza modul in care alegeti sa strangeti acesti bani de la noi, si nu neaparat faptul ca noi datoram acesti bani. ne deranjeaza faptul ca incercati sa faceti "o treaba" pe seama celor 2% dintre dj care lucreaza sau incearca sa lucreze legal in tara asta, pe cand pe ceilalti ii ignorati total. asta ne deranjeaza.

demential scrie:si repet : NU vrem sa cumparam albume, vrem sa cumparam melodii anume.
avem nevoie de 1000 mp3-uri cu populare, dar pentru acele mp3-uri trebuie sa cumparam 1000 albume ... si nu e corect.
CORECT ar fi sa existe cum spuneam mai sus un site de unde putem cumpara (si voi sa vindeti) mp3-urile respective.
dar ...

exact. de asta este nevoie. spre exemplu de pe albul X al interpretului Y eu nu folosesc decat o piesa. de ce sa cumpar tot albumul? vreau sa cumpar doar acea piesa! d c sa platesc o licenta generala ptr. muzica populara, cand eu folosesc din toata muzica aia populara pe care dumneavoastra ca isntitutie sau organizatie o reprezentati, decat 40 de piese pe eveniment? vreau sa cumpar decat strict piesele pe care vreau si stiu ca le folosesc, si nu pentru orice piesa populara.

nu toti interpretii de muzica populara care scot albume au si cautare sau sunt si folositi la nunti. d c trebuie eu oare sa platesc bani degeaba ptr. muzica lor atata timp cat nu o folosesc si nu are cautare? ma refer aici la faptul ca teoretic presupun ca voi directionati niste sume de bani din ce incasati d ela noi catre toti interpretii de muzica care apartin de voi sa zic asa, sau care apartin de casele de discuri pe care voi le reprezentati.

Noi nu impunem nimic,aceasta Licenta de copiere nu este obligatorie decat in cazul in care muzica nu este originala,deci dumneavoastra alegeti acest lucru,nu va obliga nimeni sa folositi muzica PIRATATA,va invitam sa folositi cd-uri originale si nu trebuie sa mai platiti aceasta licenta.
La chestiunea cu evenimentul am mai raspuns,nu se poate achita per eveniment decat in cazul comunicarii publice,in cazul Licentei de copiere se achita in cazul nostru decat pe o perioada de 3,6 sau 12 luni.
Tot imi vorbiti de restul DJ-ilor care nu au acte,nu fac,nu dreg dar dumneavoastra aveti aceste licente???????????
O sa propun caselor de productie sa puna la dispozitie selectiv melodii si sa coste fiecare melodie in parte intre 2,5 si 5 euro in functie de notorietate,vi se pare o metoda mai buna??
Sumele de bani intradevar se distribuie catre casele de productie si acestea la randul lor in functie de vanzarile Cd -urilor originale si de raitingul televiziunilor de specialitate impart acesti bani la randul lor.
ADPFR

Mesajde demential » Vin Ian 14, 2011 1:05 pm

ADPFR scrie:
Am scris intrunul din raspunsurile anterioare ca aceasta licenta de copiere din partea organismului nostru se poate plati la 3,6 sau 12 luni,indiferent de numarul de melodii pe care dumneavoastra il copiati,nu avem in momentul de fata o metodologie pe numar de melodii. sau per eveniment in cazul Licentei de copiere,exista doar in cazul comunicarii publice
Acest lucru a fost discutat in momentul in care sa negociat aceasta metodologie si cred ca dumneavoastra ca si prestatori ati iesi in dezavantaj,daca am stabili un cuantum fix pe numar de melodii.
Pentru 40 de piese chiar daca le gasiti pe fiecare in parte pe cate un CD diferit va convine mai mult sa cumparati CD-urile originale,nu trebuie sa mai platiti aceasta licenta.

in continuare va rog sa raspundeti concret intrebarilor LA SUBIECT. inca nu am primit raspuns si pozitie oficiala in legatura cu :

1) nu v-am chemat aici ca sa ne luati banii, ci ca sa ne lamuriti. si PRACTIC la aceasta intrebare NU s-a raspuns : de ce nu vreti sa luati bani de la PERSOANE FIZICE, si va incapatanati sa luati doar de la firme ? NU exista firme in randul celor care pun muzica la nunti pentru cunoscuti sau rude, si astfel NU puteti sa incasati bani sau sa le acordati licenta. ceea ce este frustrant, si pentru ei si pentru voi. e penibil, repet !
2) v-am spus subtil ca noi NU recunoastem aceasta suma de bani care ni se pare foarte mare, si dorim sa se RE-NEGOCIEZE aceasta suma, pentru ca ceea ce s-a discutat acum 4 ani nu reflecta situatia financiara nationala/internationala a tarii. si repet calculul, decat sa NU primiti de la 2 firme 2400 ron, mai bine sa primiti de la 4 firme 600 ron. adica ori nu plateste nimeni, ori platesc 4 ... etc.
ne intereseaza postarile precum si DIALOGUL. nu doar sa raspundeti in "dodii" si sa evitati anumite discutii utile pentru ambele parti.

mai departe :
stim ca se poate lua si pe o perioada mai mica de 1 an. dar raportul pretului este acelasi. acel pret de care vorbeam la punctul 2, care ni se pare exagerat.
nu vrem "metodologie pe numar de melodii", nu a cerut nimeni asta.
am cerut 2 chestii : a) lista cu melodiile pe care le aparati b) un MAGAZIN de unde putem cumpara MELODIILE pe care ni le dorim.
problema este ca pe voi va ajuta ori sa vindeti zeci de albume, ori sa incasati abuziv 1400 RON, ca asa vreti voi.
sa na lamurim cu alta chestie : aici NU discutati cu "prestatori"... discutati cu oameni care fac treaba asta din hobby. unii au firme (foarte putini), unii nu au si vor sa fie legali. dar voi nu ii lasati. :) . nu va adresati "prestatorilor".
demential
Administrator

Mesajde demential » Vin Ian 14, 2011 1:12 pm

ADPFR scrie:
Noi nu impunem nimic,aceasta Licenta de copiere nu este obligatorie decat in cazul in care muzica nu este originala,deci dumneavoastra alegeti acest lucru,nu va obliga nimeni sa folositi muzica PIRATATA,va invitam sa folositi cd-uri originale si nu trebuie sa mai platiti aceasta licenta.
La chestiunea cu evenimentul am mai raspuns,nu se poate achita per eveniment decat in cazul comunicarii publice,in cazul Licentei de copiere se achita in cazul nostru decat pe o perioada de 3,6 sau 12 luni.
Tot imi vorbiti de restul DJ-ilor care nu au acte,nu fac,nu dreg dar dumneavoastra aveti aceste licente???????????
O sa propun caselor de productie sa puna la dispozitie selectiv melodii si sa coste fiecare melodie in parte intre 2,5 si 5 euro in functie de notorietate,vi se pare o metoda mai buna??
Sumele de bani intradevar se distribuie catre casele de productie si acestea la randul lor in functie de vanzarile Cd -urilor originale si de raitingul televiziunilor de specialitate impart acesti bani la randul lor.

sincer, nici noi nu dorim sa folosim muzica piratata. dar ne lasati sa fim legali ? nu prea ... e vina noastra ? nu cred.
NU vrem sa cumparam cd-uri originale. nu avem nici timp nici bani. vrem licenta comuna cu pret acceptabil, RE-negociat, sau sa cumparam mp3-urile pe care le vrem legale. asa ca ar trebui sa incepeti sa puneti la punct platforma.
in acest moment si pe acest forum este absolut irelevant cine are acte si cine nu are acte, cine are licente si cine nu are licente. pentru ca nici dumneavoastra nu aveti site de comercializare a melodiilor pe care le aparati, nici dumneavoastra nu stiti inca sigur ce aparati ... etc.
2.5 euro de melodie este nu furt, nu prostie, inseamna ca sunteti redardati sa propuneti asa ceva. MAXIM ar fi UN EURO de mp3 ... asta ca sa dovedim ca suntem normali la cap.
demential
Administrator

Mesajde CreB0 » Vin Ian 14, 2011 1:20 pm

Si 1 E pe melodie la noi in tara e destul de mult... dar sa zicem ca ar fi acceptabil.
CreB0
Membru activ

Mesajde ADPFR » Vin Ian 14, 2011 1:25 pm

scarface scrie:
ADPFR scrie:
scarface scrie:Ati putea pune un link undeva sa vedem cum au fost stabilite aceste preturi? Pe site-ul dumneavoastra nu apare in meniu vreun loc dedicat tarifelor, iar pe site-ul celor de la UPFR, este ald mod de taxare. Adica scrie Suma Minima de 105 lei pe an pentru a primi licenta, iar la expirarea licentei se calculeaza un procent (care e Negociabil, adica cat vor ei. In functie de omul pe care il au in fata.) din incasarile brute. Plus ca nu trebuie sa anunti nici un eveniment inainte, iar taxele le platesti dupa ce incasezi.
In tabelul pus la dispozitie de cei de la UPFR scrie ca DJ-ii se incadreaza la punctul 9. Pot foarte bine sa obtin autorizatia si pentru punctul 1 la care este taxa de 105 lei nu? Si pot sa merg la nunti cu acea licenta nu? Se considera Eveniment festiv o nunta sau un botez, deci da ma pot incadra la punctul 1 din tabel. Presupun ca aveti aceeasi legislatie si dumneavoastra si acelasi tarif ar trebui sa il aveti. Deci, de unde 1200 lei pe an?
La UCMR-ADA taxa este de 30Lei/ luna fara TVA.
Alte taxe in afara de impozitul pe venit, unde mai trebuie platite?

LE: Aici aveti si tabelul. Uitati-va ce scrie si la punctul 1 din tabel.
Imagine

Ce imi aratati dumneavoastra in respectivul tabel reprezinta una dintre paginile monitorului oficial privind comunicarea publica.In cazul de fata vorbim despre licenta de copiere si de muzica pe care dumneavoastra o aveti in momentul de fata stocata pe diverse suporturi nu pe CD-uri originale.
Am raspuns anterior despre ce Decizie ORDA este vorba in cazul Licentei de copiere,va rog sa cititi tot ce am raspuns celorlalti in cadrul acestui subiect pentru a nu relua de mai multe ori aceleasi probleme care sau mai dezbatut zilele trecute.
Va multumesc pentru intelegere si pentru interesul aratat acestei teme.

Nu mi-ati raspuns cum trebuie. V-ati ascuns dupa deget doar. In primul rand dumneavoastra ne-ati impuiat capul ca facem comunicare publica. Eu ca sa pot face comunicare publica am nevoie de o licenta, iar in tabelul respectiv sunt publicate taxele pt fiecare tip de comunicare publica. Eu din ce vad ca scrie acolo ma pot incadra foarte bine la punctul 1 din tabel unde platest 105 lei pe an + 1,5% din incasarile brute. Este sau nu este adevarat ce spun eu?

Numarul 2, am vazut ca vorbiti chiar si de politie. Nici politia nu are voie sa intre intr-un restaurant care a fost inchiriat pe o durata determinata pentru desfasurarea unui eveniment privat, daca nu a fost sesizata o infractiune sau nu au un mandat. Nu are voie nimeni sa iti confiste nimic, doar in cazul in care ai cd-uri piratate sau muzica stocata pe hard disk. Asta se poate intampla in cluburi ca acolo aveti acces. La o nunta, nu aveti acces. Hard disk-ul se poate confisca, dar aveti obligatia sa il restituiti dupa ce l-ati formatat.

Astept un raspuns referitor la tabelul gasit pe site-ul celor de la UPFR.

Aaa inca ceva. Daca restaurantele, barurile sau cluburile sunt obligate sa plateasca taxele astea pentru drepturi de autor, noi de ce mai trebuie sa o facem? Platim impozit pe venit si la revedere. NU?

Va rog fiti un pic mai atent,revin cu explicatia la acest subiect,tabelul prezentat de dumneavoastra reprezinta o pagina din metodologia de aplicare a legii 8/1996(legea dreptului de autor) si mai precis Decizia ORDA Nr. 399/2006, publicată în Monitorul Oficial Nr. 982/ 08.12.2006(reprezentand comunicarea publica care nu este egala cu copierea)
Subiectul dezbatut aici este urmatorul:LICENTA DE COPIERE care este conform Decizia ORDA Nr.331/2007,publicata in Monitorul Oficial Nr.709/19.10.2007(reprezentand toata muzica pe care dumneavoastra nu o aveti in format original)
Doar in cazul in care aveti cd-uri piratate sau muzica stocata pe hard disk(asa cum spuneti dumneavoastra) intrati sub incidenta subiectului dezbatut si implicit va trebuie Licenta de copiere.
Referitor la restaurante,baruri,cluburi ,sa,daca platesc ei aceasta Licenta de copiere si dumneavoastra prestati in incinta acestora nu trebuie sa va mai obtineti aceasta licenta si in numele societatii dumneavoastra.
Nu confundati impozitul pe venit cu PIRATERIA,sunt doua lucruri distincte.
ADPFR

Mesajde The_Mack » Vin Ian 14, 2011 1:29 pm

ADPFR scrie:
.................Tot imi vorbiti de restul DJ-ilor care nu au acte,nu fac,nu dreg dar dumneavoastra aveti aceste licente???????????
..............................

da eu am, si multi de aici au platit la UPFR, CREDIDAM, UCMR-ADA mai putin la voi, si sincer pana acum nu ati reusit cel putin pe mine sa ma convingeti sa platesc si la voi, sau sa imi explicati d c daca platesc la UPFR niste bani chipurile ptr. toata muzica piratata, mai trebuie sa mai platesc si la voi doar ptr. populara.

l.e: 3,6 12 luni - asta tot nu rezolva problema mentionata de mine in postul de mai sus. d c sa dau bani ptr. 3 luni daca eu sa zic am evenimente 2 sambete in luna iulie.
http://www.soundlightvideo.ro
http://www.slvservices.ro
DJMACK - Your Party Maker!
Mare Roman Maresalul Antonescu!
The_Mack
VIP

Mesajde ADPFR » Vin Ian 14, 2011 1:32 pm

demential scrie:
ADPFR scrie:

sincer, nici noi nu dorim sa folosim muzica piratata. dar ne lasati sa fim legali ? nu prea ... e vina noastra ? nu cred.
NU vrem sa cumparam cd-uri originale. nu avem nici timp nici bani. vrem licenta comuna cu pret acceptabil, RE-negociat, sau sa cumparam mp3-urile pe care le vrem legale. asa ca ar trebui sa incepeti sa puneti la punct platforma.
in acest moment si pe acest forum este absolut irelevant cine are acte si cine nu are acte, cine are licente si cine nu are licente. pentru ca nici dumneavoastra nu aveti site de comercializare a melodiilor pe care le aparati, nici dumneavoastra nu stiti inca sigur ce aparati ... etc.
2.5 euro de melodie este nu furt, nu prostie, inseamna ca sunteti redardati sa propuneti asa ceva. MAXIM ar fi UN EURO de mp3 ... asta ca sa dovedim ca suntem normali la cap.

Daca nu pastram un minim decent in conversatie o putem intrerupe,am postat aici pentru a va ajuta,daca nu se poate putem intrerupe orice legatura.
Drept pentru care imi rezerv dreptul de a nu mai raspunde azi niciunui mesaj,revin in cursul zilei de maine,daca se continua in acelas stil va salut cu respect si este problema dumneavoastra in continuare cum va gestionati problemele legate de legislatie .
Va salut cu respect pe toti cei care ati participat la aceste dezbateri.
ADPFR

Mesajde demential » Vin Ian 14, 2011 2:51 pm

"Daca nu pastram un minim decent in conversatie" ce a fost indecent ?
"2.5 euro de melodie este nu furt, nu prostie, inseamna ca sunteti redardati sa propuneti asa ceva. MAXIM ar fi UN EURO de mp3 ... asta ca sa dovedim ca suntem normali la cap." asta ? nu este indecent absolut deloc. sau este la fel de indecent ca suma de bani pe care o doriti , si la fel de indecent ca propunerea dumneavoastra de pret pentru MP3.

nu mai raspundeti azi ? ok ... va asteptam MAINE, cu raspunsul la intrebarile pe care le evitati de cateva zile/pagini.

"
1) nu v-am chemat aici ca sa ne luati banii, ci ca sa ne lamuriti. si PRACTIC la aceasta intrebare NU s-a raspuns : de ce nu vreti sa luati bani de la PERSOANE FIZICE, si va incapatanati sa luati doar de la firme ? NU exista firme in randul celor care pun muzica la nunti pentru cunoscuti sau rude, si astfel NU puteti sa incasati bani sau sa le acordati licenta. ceea ce este frustrant, si pentru ei si pentru voi. e penibil, repet !
2) v-am spus subtil ca noi NU recunoastem aceasta suma de bani care ni se pare foarte mare, si dorim sa se RE-NEGOCIEZE aceasta suma, pentru ca ceea ce s-a discutat acum 4 ani nu reflecta situatia financiara nationala/internationala a tarii. si repet calculul, decat sa NU primiti de la 2 firme 2400 ron, mai bine sa primiti de la 4 firme 600 ron. adica ori nu plateste nimeni, ori platesc 4 ... etc.
ne intereseaza postarile precum si DIALOGUL. nu doar sa raspundeti in "dodii" si sa evitati anumite discutii utile pentru ambele parti.

mai departe :
stim ca se poate lua si pe o perioada mai mica de 1 an. dar raportul pretului este acelasi. acel pret de care vorbeam la punctul 2, care ni se pare exagerat.
nu vrem "metodologie pe numar de melodii", nu a cerut nimeni asta.
am cerut 2 chestii : a) lista cu melodiile pe care le aparati b) un MAGAZIN de unde putem cumpara MELODIILE pe care ni le dorim.
problema este ca pe voi va ajuta ori sa vindeti zeci de albume, ori sa incasati abuziv 1400 RON, ca asa vreti voi.
sa na lamurim cu alta chestie : aici NU discutati cu "prestatori"... discutati cu oameni care fac treaba asta din hobby. unii au firme (foarte putini), unii nu au si vor sa fie legali. dar voi nu ii lasati. :) . nu va adresati "prestatorilor".
"
demential
Administrator

Mesajde CreB0 » Vin Ian 14, 2011 3:02 pm

Se pare ca nu vrea nimeni sa ne ajute sau sa ne lamureasca de ce trebuie sa platim de 2 sau 3 ori aceleasi taxe in "n" locuri.
Degeaba se doreste a fi legal si sa fie toata lumea multumita de colaborare. Interesul "autoritatilor" este sa iti ia banii (cat mai multi daca se poate si fara sa faca nimic) si sa iti tranteasca sub nas fraza : ASTA E LEGEA (din pacate facuta de unii dupa cum le este interesul)
CreB0
Membru activ

Mesajde scarface » Vin Ian 14, 2011 3:05 pm

Foarte amabil domnul inspector de la UCMR-ADA pe care l-am vizitat acum 20 de min. La auzirea noului organ de gestiune colectiva "ADPFR", a zis "astia de unde au mai aparut?" :lol:
Si dansul m-a lamurit ca majoritatea restaurantelor, barurilor, discotecilor etc. platesc deja astfel de taxe. Bine nu e cazul bombelor de care toti ne ferim. In acele restaurante nu ai nici o obligatie sa platesti taxe spre UCMR - ADA, UPFR sau ADPFR, dar impozitul pe venit tot trebuie platit.

Legat de ceea ce cere Demential, cred ca melodiile care le "protejeaza" ADPFR sunt melodiile membrilor acelei asociatii. Membrii ii gasiti in acest link.
http://www.adpfr.ro/membri.html
Mie mi se pare un jaf la drumul mare. De banii platiti ca sa cumpar melodiile respective platesc taxa spre ADPFR pe un an, iar beneficiarii sunt tot aceeasi oameni a caror muzica o cumperi. Bine, ca asociatia are angajati si o chirie de platit, banii nu ajung oricum la artisti si daca ajung, e o suma mica de tot. Cunosc vreo 3 persoane cu diverse asociatii non profit care apara diverse drepturi si e doar un mod de a face bani, nu de a apara vreun drept.

LE: Da, as dori si eu o lista cu cele 35000 de opere muzicale, nu de alta, dar sa stiu ce sa sterg, in cazul in care detin vreuna din ele. Din ce vad la membri de pe site Krishna&Rukmini, de ei am auzit, dar sunt penali si asa ceva garantat nu am. Deci nu ma puteti taxa pt ceva ce nu detin. Cand vom avea o lista cu piesele, ori iau legatura cu casa de discuri si le cumpar, ori le sterg, in cazul in care le detin.
scarface
Membru activ

Mesajde CreB0 » Vin Ian 14, 2011 3:19 pm

scarface scrie:Foarte amabil domnul inspector de la UCMR-ADA pe care l-am vizitat acum 20 de min. La auzirea noului organ de gestiune colectiva "ADPFR", a zis "astia de unde au mai aparut?" :lol:
Si dansul m-a lamurit ca majoritatea restaurantelor, barurilor, discotecilor etc. platesc deja astfel de taxe. Bine nu e cazul bombelor de care toti ne ferim. In acele restaurante nu ai nici o obligatie sa platesti taxe spre UCMR - ADA, UPFR sau ADPFR, dar impozitul pe venit tot trebuie platit.

Pai si atunci la ce mai platim si noi licentele inca o data ?
CreB0
Membru activ

Mesajde scarface » Vin Ian 14, 2011 3:24 pm

Shaloo scrie:
Pai si atunci la ce mai platim si noi licentele inca o data ?

Uite ca acelasi lucru l-a spus si domnul de la ADPFR.

ADPFR scrie:
Referitor la restaurante,baruri,cluburi ,sa,daca platesc ei aceasta Licenta de copiere si dumneavoastra prestati in incinta acestora nu trebuie sa va mai obtineti aceasta licenta si in numele societatii dumneavoastra.
Nu confundati impozitul pe venit cu PIRATERIA,sunt doua lucruri distincte.
scarface
Membru activ

Mesajde demential » Vin Ian 14, 2011 3:27 pm

cred ca ce refera strict la dj-ii rezidenti. nu la noi cei mobili.
demential
Administrator

Mesajde Lucian » Vin Ian 14, 2011 9:03 pm

djpedros scrie:@ADPFR: te rog sa formulezi un punct de vedere din perspectiva asociatiei pe care o reprezinti fata de urmatoarea fraza:

"Din anul 2005, UPFR este desemnat de ORDA ca unic colector pentru copia privată din domeniul audiovizual. Uniunea Producătorilor de Fonograme din România distribuie anual fondurile colectate din Copia Privată către ceilalţi beneficiari ai acestui drept (UPFAR-ARGOA, Dacin Sara, Credidam, UCMR-ADA, ADPFR)."

textul a fost preluat de aici: http://www.upfr.ro/?page=p&id=165

"The Mack:
-repertoriul ptr. care UPFR colecteaza remuneratiile echitabile obligatorii datorate de utilizatori ptr. comunicarea publica a fonogramelor publicate in scop comercial, este unul extins (cuprinzand toate fonogramele publicate si importate pe teritoriul Romaniei) intrucat, potrivit legii, UPFR ii reprezinta si pe titularii de drepturi, in speta producatori de fonograme care nu i-au acordat mandat."

Si eu cand am luat licenta de la UPFR (care este inca valabila) mi s-a spus ca ei gestioneaza TOATE fonogramele publicate pe teritoriul
Romaniei si mi se pare frustranta situatia actuala. Acum noi ce sa intelegem -ca UPFR "ne-a pacalit"- sau poate sunt sanse sa se renegocieze
tarifele si sa se ajunga la o intelegere intre toate partile!

Si eu astept punctul de vedere al asociatiei pe care o reprezentati, in legatura cu citatele colegilor mei DjPedros si The Mack.

Cu respect,
Lucian
MUSIC IS OUR PASSION
www.djnuntabotez.ro
Lucian
DJ Fondator

Mesajde scarface » Sâm Ian 15, 2011 11:51 am

Intamplator am in fata un cd original Sandu Ciorba si Nicolae Guta, unde pe spatele carcasei este sigla ADPFR. De asemenea mai scrie "Utilizarea neautorizata a acestei inregistrari prin copiere, inchiriere,prezentare publica sau transmitere radio sau tv sunt strict interzise si se pedepsesc conform legilor in vigoare."
ADPFR, daca eu imi cumpar doar cd-uri originale, atunci cum nu pot sa le folosesc?
scarface
Membru activ

Mesajde prologic » Sâm Ian 15, 2011 1:16 pm

Probabil au si ei 2 licente ca upfr , una de copiere si una muzica lucrativ .
prologic
Membru activ

Mesajde dannyinthemix » Sâm Ian 15, 2011 10:22 pm

Eu zic domnilor sa bagam in p........... m........ asta de tara si sa plecam toti dincolo si sa ii lasam pe toti cacanarii astia sa isi bage legile in fund, asta est eun maro de tara in care daca s-ar putea am trebui sa lucram doar ptr stat, sa ii platim pe burtosii din politie, guvern sa doarma in post, si sa isi primeasca banii.
Fuck Romania!
dannyinthemix
DJ Fondator

Mesajde p3psitwist » Sâm Ian 15, 2011 11:51 pm

daca pun melodiile direct dupa net (trilulilu, youtube) mai trebuia platita vreo licenta? :)
Imagine
p3psitwist
Administrator

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 2:30 pm

The_Mack scrie:pai poate nu ar fi rau sa cerem consiliere juridica pe tema asta.

Manoka are perfecta dreptate - cand am platit la UPFR sa spus ca esti autorizat ptr. tot, acum aflu ca mai este o institutie care te pune sa platesti bani ptr. un lucru ptr. care esti deja autorizat si ai dat niste bani. nu vad cum poate sa fie corect acest lucru.

si ca sa nu o mai dam pe cotite atat, atasez aici o poza cu clauzele din autorizatie de la UPFR, si va supun atentiei la art.1, punct.1.1 si 1.2 - cititi cu mare atentie cele 2 articole.

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

poate reprezentantul ADPFR comenteza cele 2 puncte si ptr. noi, si din ele vreau sa mentionez:

-UPFR gestioneaza pentru producatorii de fonograme drepturile patrimoniale ce decirg din comunicarea publica a fonogramelor publicate in scop comercial si a reproducerilor acestora

-repertoriul ptr. care UPFR colecteaza remuneratiile echitabile obligatorii datorate de utilizatori ptr. comunicarea publica a fonogramelor publicate in scop comercial, este unul extins (cuprinzand toate fonogramele publicate si importate pe teritoriul Romaniei) intrucat, potrivit legii, UPFR ii reprezinta si pe titularii de drepturi, in speta producatori de fonograme care nu i-au acordat mandat.

Acest spate de licenta este al licentei pentru comunicare publica,UPFR nu are dreptul sa incaseze Licenta de reproducere pentru membrii ADPFR,in cazul in care aveti licenta la UPFR intrebati inspectorul sau sunati la sediu.
Sunt doua licente distincte,cea de comunicare publica este obligatorie pentru toate societatile comerciale,PFA,SA si Licenta de copiere nu este obligatorie decat pentru cei care nu difuzeaza dupa suporturi originale.
ADPFR

Mesajde ADPFR » Lun Ian 17, 2011 2:34 pm

demential scrie:... si sa fim sinceri ... si firm afiind, si cu taxele platite, TOT nu tai factura la toate evenimentele ... asa ca ia sa aplice ei o lege ancorata in realitate, nu basme :)

Later EDIT :

ADPFR vezi ca ai problema la mail :

This is the mail system at host host01.softhost.ro.
I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.
For further assistance, please send mail to postmaster.
If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.
The mail system
<office@adpfr.ro>: maildir delivery failed: user overdrawn his diskspace quota

s-au rezolvat problemele legate de mailurile pe care doriti sa le trimiteti pe adresa office@adpfr.ro
ADPFR

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dj nunta , dj botez , dj cununie