marescosmin scrie:... sau vrei opinii de la mai multi useri ca sa-ti faci o idee?
exact acesta era scopul topicului deschis de mine

vreau sa aflu si parerile voastre, asa ma voi convinge ce sa aleg pe viitor, mai exact acum intentionez sa fac teste cu mai multe marci (de aceea vreau recomandarile voastre) sa vad cum se comporta in timp, deoarece pe tot ce am scris pana acum s-au deteriorat mai devreme sau mai tarziu
in schimb muzica de pe suport minidisc se pastreaza perfect de 10 - 12 ani fara probleme, noroc ca tot timpul e cu mine
marescosmin scrie:Blank-uri: Sony, TDK, Verbatim, HP, Traxdata. Verbatim este recomandat si de ASSUS!
cu Verbatim am avut cele mai mari probleme: se exfoliau pe margini sau apareau puncte negre in interiorul lor. o sa atasez mai jos niste poze, dar facute cu telefonul pt ca nu am cu altceva in acest moment
verbatim

sony

marescosmin scrie:"Brener" de ars CD-uri, poti folosi Plaxtor, ASSUS (recomand eu), LG, Samsung, Optiarc-Sony. Programe: Nero de la versiunea 6 in sus. Eu am 6 si 7 cu licenta OEM.
folosesc Pioneer si sunt multumit de el. am auzit ca Plaxtor ar fi "tata" lor
marescosmin scrie:Viteza de ardere: 4 - 8 X pentru CD-uri audio,12 - 16 X pentru date.
scriu exact intre 4 si 8 X
marescosmin scrie:In timp,CD-urile tin si 10 ani nu numai 6 luni cum spunea cineva!
Eu am blank-uri arse din 1997 si merg si azi fara nicio problema! Totul este sa nu le zgarii si sa le feresti de razele directe ale soarelui si de diferente prea bruste de temperatura,mai ales iarna la transportul lor.
in afara de Creation, dar doar cele varianta for AUDIO, nimic nu m-a tinut peste un an si chiar am avut grija de ele

apropo de soft de printare coperti:
am gasit pe net intamplator varianta sparta de AudioLabel 4.0, super soft parerea mea, asa ca de vreo 2 ore imi reprintez toate copertile din mapa

, asa am descoperit ca unele discuri sunt compromise