Boxele le voi face pentru cumnatul meu, care le va pune intr-un living destul de mare. El vrea doar o pereche, fara subwoofer.
Dupa niste cautari pe net, am ajuns la concluzia ca doua boxe pe 8 inch ar fi potrivite pentru aceasta aplicatie.
Din cauza bugetului redus, a trebuit sa fac un compromis intre calitate si pret. Am ales difuzoarele de la SAL, doar pentru ca sunt cele mai ieftine difuzoare de 8 inch care au parametrii cat de cat masurati
- Producator: SAL
- Model: SBX2030/BK
- Difuzor joase
- Frecventa in raspuns: 35Hz-3000Hz
- Impedanta: 8 ohmi
- Putere maxima: 120W
- Putere RMS: 80W
- Sensibilitate: 88dB
- Diametru exterior: 200mm
- Greutate magnet: 850g
- Greutate difuzor: 2.3Kg
- Inaltime difuzor: 90mm
Fs = 33 Hz Frecventa de rezonanta in gol
Vas = 46.72 litri Volumul de aer echivalent
Qts = 0.35 factorul de calitate total al sistemului rezonant

Ca tweeter am sa folosesc Monacor DTM-104/8, este acelasi pe care l-am montat si pe boxele tower ale lui Demential, l-am ales pe acesta deoarece l-am ascultat, se aude bine, dar este si frumos

Ca proiect, mi-a placut mult cum arata monitoarele de studio de la M-audio BX8a:

Aici sunt dimensiunile puse in BassBox, inca nu sunt finale, le-am pus doar ca idee. Sigur voi modifica frecventa de acordaj la 35 Hz.
Mai am timp sa ma gandesc:

Asa arata schita la scara 1:1
(am gresit diametrul tubului de bass-reflex. am facut schita doar de curiozitate, sa vad cum arata difuzorul de 8 inch pe langa tweeterul de 4 inch)

Voi ce parere aveti?
Ce ati modifica daca ati fi in locul meu?
Boxele vor fi folosite pentru filme si muzica la un volum normal.
Astept pareri si critici constructive