Moderator: SnakeBiteTWO
marcoos scrie:@Vladdjul:
Cum ti se pare partea de joase la 605D fata de B815neo?
Ma intereseaza in mod deosebit la volume mari. Am observat la ultima intalnire ca B815neo la volum redus are un bass foarte ok, insa la volum ridicat incepe sa se se piarda.
Vladdjul scrie:Review Opera 605D de la db Tehnologies
Salutare tuturor, vin si eu cu prima mea postare pe forum care o fac la indrumarea bunului prieten si coleg Dj Cristian Nick de la djlapetrece.
Avand in vedere ca tocmai am achizitionat al doilea set de boxe db model Opera 605D am zis sa va impartasesc si voua motivele pentru care am ajuns din nou sa imi cumpar acelasi model de boxa (ca si complatare la primele).
Asadar povestea incepe asa:
Joi 27 Dec merg eu frumusel la Senia unde, surpriza pe langa o multime de modele de boxe si cativa oameni interesati de ce era pe acolo apare si Dj Pedros cu un prieten de-al lui care a fost si la intalnire si pe care spre rusinea mea nu stiu cum il cheama, si ca tot ne-am intalnit am facut impreuna auditia initiala intre doua modele de boxe de la db.
- primul versus: 605D si 405D ambele boxe active, compacte si usoare pana in 15 kg. rezultatul 605D sunet mai puternic si mai clar fata de 405D insa parca nu egal si cu diferenta de pret de cca 2200 lei la pereche.
Cum pretul este un element destul de important am zis sa vedem si ceva variante.......
- al doilea versus: 815neo de la bery cu 405D de la db, rezultatul fara doar si poate 815neo cea mai buna alegere sunet puternic si pret mai mic, cu 450 lei mai ieftina (este in promo la senia 815neo 1950 Ron).
- al treilea versus: 605d cu 815 neo unde fata de comparatia pe care am facut-o la prima achizite de 605d acum 1 an si jumatate am avut impresia unei imbunatatiri a lui 815 Neo (atat ca finisaje carcasa cat si a sunetului) ceea ce ma duce la gandul ca minunatul Uli Behringer prin metodele lui de matematician de a produce in loturi are si diferente de calitate nu numai de cantitate de la lot la lot. Din cate am inteles comenzile la Behringer se dau cu 3 luni inainte si nu acorda garantie produselor, partea de garantie este acordata de cate distribuitor pe cheltuiala distribuitorului cel putin asa reiese din spusele patroanei de la Senia.
- al patrulea versus: 712DX cu 405D castigator 405D si nu zic numai din punct de vedere al joaselor ceva mai pronuntate din cauza woofer-uli de 15" ci a sunetului per total.
- al patrulea versus: 605D cu PRX 615 din puncutul meu de vedere catigator db-ul. la JBL nu am vazut SPL ul de 135Db si in plus foarte incomod de carat avand un singur maner pe o laterala si in plus este si mai grea si mai scumpa decat db 605D.
Asadar avand toate aceste comparatii proaspete in minte am zis ca daca tot le iau de completare sa iau un 405D, insa din pacate nu mai aveau pe stoc decat o bucata sigilata si doua in showroom. Asa mi-am luat inima in dinti am am zis 605D 2 bucati ca sunt multumit de cele pe care am.
PS: dupa tot ce am auzit cea mai ok varianta raport pret, putere, sunet ar fi fost 815neo dar... mult mai mare si mai incomod de carat intr-o persoana,mai grea cu 10 kg (lucrul care a contat cel mai mult pentru un diagnosticat de hernie discala), si pentru mine unu a contat si faptul ca mai am o pereche exact la fel de care sunt multumit, si am mers pe principiul ca ce merge nu trebuie schimbat.
Sper sa va foloseasca ce am povestit eu aici.
marcoos scrie: Pacat ca au scos din productie acest model.

djcristian scrie:marcoos scrie: Pacat ca au scos din productie acest model.
De fapt DB OPERA 605D a fost inlocuit de DB OPERA 715DX si adaugata la serie si o versiune "muscle" de 900 W sub forma lui OPERA 915DX.

DJ Sun scrie:ACTIVE PA SET 1600 de la reloop banuiesc.

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator